FC Electrica 1869, pentru Timișoara și Timiș în zonalul de pe Bega al Cupei Hagi Danone 2013

Cupa Hagi Danone își desfășoară penultima etapă din acest an în orașul finalei din 2011, Timișoara. Turneul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pe 11 și 12 mai, iar fotbalul timișean va fi reprezentat de merituoasa FC Electrica 1869. Organizată de Fundația “Gheorghe Hagi”, împreună cu Danone România, Cupa Hagi Danone este cea mai mare competiție de fotbal din România dedicată copiilor cu vârste între 10 și 12 ani.

Timișoara va fi gazda celei de-a șasea etape a Cupei Hagi Danone. O destinație de tradiție pentru Cupa Hagi Danone, orașul de pe malul Begăi a găzduit în 2011 și finala competiției, câștigată de Liceul „Mircea Eliade” din București. Gazda competiției va fi Baza Sportivă 1 Universitatea Politehnică în zilele de sâmbătă, 11 mai, și duminică, 12 mai. Participă cele mai bune șase echipe de juniori, câștigătoare ale campionatelor organizate în județele Timiș, Arad, Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin și Mehedinți.

Cele șase echipe participante sunt: FC Electrica Timișoara, UTA Arad, Jiul Petroșani, AFCM Reșița, CSS Drobeta Turnu Severin și CS Minerul Motru. Acestea vor fi împărțite în două grupe, urmând ca primele două clasate să se califice în fazele eliminatorii.

Sâmbătă vor avea loc meciurile din grupe, la orele 09:00, 12:00 și 17:00, iar duminică, semifinalele, de la orele 9:00, și finala, de la ora 12:00. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 13:00. Vor fi premiate primele trei echipe clasate precum și jucătorii remarcați cu titlurile de cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător, cel mai bun jucător și golgheterul etapei.

Ambasadorul competiției este și în acest an Gheorghe Hagi. “Regele” fotbalului românesc, împreună cu Danone România, îi încurajează pe copii să devină campioni și îi vor îndruma să-și pună în valoare calitățile cu ajutorul unei alimentații echilibrate și a unei vieți sănătoase, bazate pe sport.

«Există un potențial foarte mare în România atunci când e vorba de sport și, în special, de fotbal. Există copii talentați, ambițioși, copii care își doresc să ajungă fotbaliști profesioniști. Noi trebuie să le oferim șansa să se afirme, să le oferim încrederea că își pot împlini visul», a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.

La Cupa Hagi Danone 2013 participă campioana fiecărui județ și cea a Capitalei. Acestea se întâlnesc în cadrul a șapte turnee zonale, câștigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final, alături de echipa campioană en-titre, Atletico Arad.

La Cupa Hagi Danone s-au disputat deja cinci etape zonale: Cluj-Napoca (30-31 martie), câștigată de CFR Cluj, Galați (6-7 aprilie), câștigată de Oțelul Galați, Pitesti (13-14 aprilie), câștigată de CSS Corabia, Suceava (19-20-21 aprilie), câștigată de Sporting Junior Vaslui, si Sibiu (27-28 aprilie), câștigată de FC Interstar Sibiu. Urmează ultima etapa la: Ploiești (24-25 mai).

Turneul final al Cupei Hagi Danone 2013 va avea loc la Arad, pe stadionul «Francisc von Neumann», între 30 mai și 1 iunie. Pe 30 și 31 mai vor avea loc meciurile din grupe și cele din fazele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa finala Cupei Hagi Danone.

Cupa ”Hagi Danone” este parte integrantă a turneului Danone Nations Cup, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, şi organizat de grupul Danone din anul 2000. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru copii sub 12 ani, susţinută de FIFA. Câştigătoarea Cupei ”Hagi Danone” va reprezenta România la Finala Internaţională Danone, la care vor participa 32 de ţări. În toamnă, la Londra, campionii noştri se vor întâlni cu marele fotbalist francez Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup.

Informaţii şi fotografii oficiale vor fi disponibile pe site www.cupahagidanone.ro şi pe pagina de Facebook a competiţiei facebook.com/CupaHagiDanone.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: