FC Hunedoara – Unirea, sâmbăta… Vlătănescu: „Abia miercuri am aflat că nu jucăm vineri”

Dacă în Liga 1, din motive ţinând de difuzarea televizată a jocurilor, zilele etapei se înşiruie aidoma mărgelelor de vineri până luni, ei bine iată că şi în liga a treia se poartă mai nou ca runda să aibă loc nu doar vinerea, conform programării iniţiale, ci şi sâmbăta.

Dar ce te faci când ştii că debutezi în retur vinerea şi afli abia miercurea, cu două zile înaintea meciului în deplasare, că de fapt partida a fost reprogramată sâmbăta!? Întrebaţi-l pe Petre Vlătănescu, antrenor al Unirii Sânnicolau Mare, cum s-a descurcat în această situaţie. Parcă nu era de-ajuns că Unirea nu disputase partida din prima rundă a returului, în urma retragerii din campionat a oapetei din Drobeta Turnu Severin, şi care neprezentare a fost anunţată relativ târziu, respectiv că va sta şi în următoarele două etape ale seriei a V-a, tot din aceleaşi cauze ale forfaitului declarat de cluburi insolvente.

„Eram convinşi că jucăm vinerea, mai ales că ştiam sigur că FC Hunedoara a evoluat vinerea pe teren propriu în turul campionatului. Bine însă că am consultat miercuri portalurile online şi am descoperit că jocul a fost amânat de vineri pe sâmbătă la ora 15. Nu ne-a înştiinţat nimeni în privinţa acestei schimbări…” a explicat Vlătănescu, care a fost pus în situaţia de a schimba ciclul săptămânal de pregătire, dându-le liber jucătorilor în cursul zilei de astăzi, vineri 11 martie.

„E bine totuşi că se mai joacă” a oftat amarnic tehnicianul Unirii, specificând că, dat fiind nivelul valoric scăzut al seriei şi faptul că prin retragerea din competiţie a trei cluburi s-a suprimat practic duelul pentru evitarea retrogradării, nici nu şi-ar mai avea rostul o deplasare în preziua partidei: „Pornim la drum la ora zece, ajungem spre două, cu mâncarea fiecare după posibilităţi, ne încălzim şi jucăm”.

După deplasarea la fruntaşa din Hunedoara, Unirea va aştepta trei săptămâni până la următorul joc, pe teren propriu, cu actuala lideră, Luceafărul Oradea. Vai şi amar de încercările tehnicienilor de a implementa o continuitate în pregătire, în vederea atingerii unei forme sportive. Probabil trebuie să fii ghicitor în cafea pentru a aduce jucătorii la potenţial optim în condiţiile în care în trei dintre primele patru etape nu evoluează, singurul meci programat fiind şi acesta amânat fără înştiinţări în prealabil, de pe-o zi pe alta.

Unde este respectul faţă de competiţie şi adversar şi ce exemplu a oferit FC Hunedoara prin această reprogramare? „Ni s-a întâmplat şi în campionatul trecut, să plecăm spre Simeria, unde credeam că trebuie să jucăm vinerea, cum era programat, dar să aflăm la Lipova, pe drum, că meciul e abia a doua zi”, şi-a amintit Vlătănescu un precedent evitat de-această dată. Ignoranţă şi desconsiderare sau chiar şicane?

Iar dacă tot suntem la meciuri ale seriei a V-a a Diviziei C care au loc sâmbăta, şi partida Mama Mia Becichierecu Mic – Gloria Arad este programată tot mâine după-amiază, de la ora 15.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: