FC Porto Bega, de la Dortmund la Banat Champions League, pentru copii de 7-9 ani, la Giarmata

Multiple motive de satisfacție și dătătoare de speranțe pentru FC Porto Bega Timișoara, legate pe acest final de an de acțiunea întreprinsă pe teritoriu german, de locul întâi ocupat de juniorii C în Seria I – Elită a Campionatului Județean Timiș la finele turului dar și de lansarea încă din această lună a unei noi competiții etapizate rezervată copiilor de 7-9 ani.

Într-adevăr, CS FC Porto Bega Timișoara a încheiat recent neînvinsă și în frunte întrecerea turului în Seria I – Elite a Campionatului Județean Timiș de juniori C, la categoriile 2001/2, cu linia de clasament 9 8 1 0 65-9 25 puncte și 3 avans față de LPS Banatul respectiv 4 în dauna Electricii Timișoara, luna noiembrie aducându-i totodată clubului roș-albastru de pe Bega și un stagiu în fotbalul țării campioane mondiale la zi.

Mai exact, la Dortmund s-a derulat o reuniune de pregătire și jocuri rezervată copiilor fotbaliști din România și Republica Moldova, în organizarea Academiei Marcel Răducanu, iar FC Porto Bega n-a irosit ocazia de a capta expertiză și pe tărâm german de la fostul internațional ”tricolor” care a și descins anual la Timișoara, pentru a instrui copii și juniori reuniți în campusul de vară al pepinierei juvenile din capitala Banatului.

Iar după cum ne-a explicat Tiberiu Turloiu, conducător al clubului timișorean, ”anul viitor acțiunea va fi la Timișoara, pentru două săptămâni, stagiu la care ar putea participa aproximativ 90 de copii. Am luat această hotărâre deoarece sunt mulți copii care vor să ia parte la stagiu”.

Totodată, ”un lucru foarte important este că am fost invitați cu patru copii născuți în anul 2001, de la clubul nostru, să se pregătească sub îndrumarea lui Marcel Răducanu în Germania, cu posibilitatea să fie prezentați și propuși la echipe din fotbalul german, poate chiar la Dortmund”, după cum a mai menționat Turloiu.

Iar după foarte utila experiență germană, o competiție inițiată de FC Porto Bega, pe nume ”Banat Champions League”, și care stă să înceapă, prima rundă fiind programată în weekendul 21-22 noiembrie la sala de sport din Giarmata.

Este vorba despre o competiție de sală care se adresează în etape, începând de săptămâna viitoare, copiilor de 7, 8 și 9 ani, la inițiativa celor de la Porto Bega. ”Participă 8 echipe pe generație iar fiecare echipă va avea 5 jocuri în decursul etapelor desfășurate și campionatul se va încheia în februarie, în vacanța dintre semestre, cu un turneu final la Timișoara, unde sperăm să participe și câte două echipe din județele Caraș Severin, Mehedinți și Hunedoara”, conform precizărilor lui Tiberiu Turloiu.

”Un proiect pionier care sperăm că va lua o mare amploare la nivel național, ce vine în sprijinul micuților fotbaliști născuți în anii 2007, 2008 și 2009, întrecerea fiind denumită simbolic Banat Champions League. Scopul acțiunii este de a da o atenție sporită instruirii copiilor încă de la vârste mici, de a-i obișnui pe aceștia cu întrecerea și de a atrage un număr cât mai mare, alături de antrenorii lor, pentru a face sport de performanță”, a explicat motivația demersului Tiberiu Turloiu, diriguitor al grupării FC Porto Bega Timișoara. Așadar, la sfârșitul săptămânii viitoare vor debuta în sala de sport din Giarmata primele jocuri din ediția inaugurală a acestei întreceri a copiilor fotbaliști, la care și-au anunțat participarea numeroase grupări, antrenorii declarându-se încântați de inițiativă, dat fiind lipsa până la primăvară a competițiilor organizate și structurate pe etape.

Alături de inițiatorii proiectului, FC Porto Bega și Banat Sport Events, prin protocolul încheiat, sunt DSTJ Timiș, AJF Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Sporttim vă va ține la curent cu desfășurarea competiției de copii (sursa foto: FC Porto Bega Timișoara Oficial – facebook).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: