FC Porto Bega Timişoara, bilanţ cu zâmbetul pe buze: campusul fotbalistic de la Chişoda, inaugurat în 2013

Una dintre micile grupări locale axate pe fotbalul juvenil, FC Porto Bega, a avut un an fructuos, în ascensiune, participând şi la turnee internaţionale, găzduind propria competiţie, înscriindu-se cu câteva grupe în Campionatul Judeţean Timiş de juniori dar şi intrând într-o colaborare cu Academia de Fotbal Marcel Răducanu şi inaugurând campusul fotbalistic privat de la Chişoda, pentru copii şi din restul ţării.

Porto Bega la balon prin Petre Simon

 

“Anul 2013 a fost cel mai bun din scurta istorie a clubului nostru, deşi au existat şi multe greutăţi. Grupa 2001 a participat cu succes la mai multe turnee, ca de exemplu la Kladovo, în aprilie, Cupa Bega, în luna mai, Cupa Cotta, în iunie, Cupa Leoparzii Vişinii, Cupa de Crăciun Atletico, în decembrie. Putem spune că pentru clubul nostrum un succes a fost, pe lângă organizarea Cupei Bega, reuşita punerii în premieră pe picioare a unui schimb de experienţă cu Academia de Fotbal Marcel Răducanu, în vara acestui an, eveniment care s-a bucurat de participarea a 30 de jucători din întreaga ţară. Cuvintele încurajatoare spuse de domnul Marcel Răducanu ne dau putere să continuăm acest proiect”, a spus profesorul Tiberiu Turloiu, preşedintele clubului FC Porto Bega.

Luna august a adus înfiinţarea la Chişoda a primului campus privat din zona noastră, FC Porto Bega reuşind magnetizarea câtorva copii extrem de talentaţi de la cluburi din România: “Cu sprijinul Primăriei Giroc şi a şcolii Chişoda, am transferat 6 copii cu cazare şi şcoală în această localitate, care s-au alăturat copiilor foarte buni din clubul nostru”.

În luna septembrie a demarat Campionatul judeţean Timiş de juniori D, în care, după terminarea turului, Porto Bega ocupă locul al doilea. De asemenea, evoluând în premieră, grupa de juniori E, compusă în majoritate din copii născuţi în 2003 şi 2004, s-a comportat excelent şi a terminat turul pe un onorant loc 5.

“Acestea sunt realizările copiilor cu care ne mândrim. Avem deosebita plăcere să mulţumim tuturor copiilor, părinţilor, antrenorilor şi colaboratorilor noştri, instituţiilor publice care ne-au sprijinit direct sau indirect. În acelaşi timp vă asigurăm că nu ne vom da înapoi de la ceea ce ne-am propus pentru a reuşi împreună. Vă dorim Sărbători Fericite şi un an nou 2014 cu multe realizări!”, a mai spus profesorul Tiberiu Turloiu, preşedinte al clubului juvenil timişorean.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: