FCSB, praf și afară din Europa League: 5-1 Lazio

Fotbalul românesc nu va avea nici o reprezentantă vineri la ora 14 la tragerea la sorți a optimilor de finală din UEFA Europa League, secund clasata în Liga 1 și totodată vicecampioana FCSB fiind rapid adusă cu picioarele pe pământ de Lazio pe gazonul de pe ”Olimpico” în revanșa din această seară a 16-imilor, adjudecată de romani cu 5-1 (3-0).

Cu un minim avantaj din jocul tur, care i-a conferit o puțin prea mare doză de încredere inducând false așteptări, FCSB a fost pusă la punct de ocupanta locului 4 în Serie A, revanșată cu vârf și îndesat după înfrângerea cu 1-0 de joia trecută de pe Arena Națională.

Triumfătoare în urmă cu 3 seri acasă în campionat prin ”dubla” golgheterului Immobile din minutele 55 și 60, 2-0 (0-0) cu Hellas Verona, prin care a urcat la 49 de puncte, cu 17 în urma liderului SSC Napoli cu 13 runde înaintea încheierii returului, Lazio s-a desprins clar deja până la pauză și prin alte două goluri ale aceluiași Immobile, ajuns la ”cota” 30 în actuala campanie, autor mai întâi în minutul 7 iar apoi și în minutul 43, după ce Bastos înscria la rândul său în minutul 35, cu capul, după intrarea sa în minutul 26 în locul lui Caceres.

Felipe Anderson a majorat scorul la 4-0 puțin după pauză, în minutul 51, după care FCSB a ochit bara cu primul șut pe poartă, Immobile scuturând în schimb din nou plasa, 5-0 în minutul 71, cu reacție din partea francezului Gnohere, în minutul 82: 5-1. Echivalent cu scorul serii între meciurile jucate până la aceeași oră în întrecerea inter-cluburi numărul 2 continentală.

Într-o vădită și stânjenitoare lipsă de realism, victoria din tur a celor din capitală, deși apreciabilă, a fost asociată prin prea multe voci de pe plan intern cu un suficient de apăsat pas spre calificare, balon de săpun spart de italieni în nici 45 de minute, drept exemplu elocvent al handicapului valoric cu care se confruntă fotbalul românesc la nivel internațional. Iar pentru a repeta inconvenabilele adevăruri mai degrabă nespuse pe seama sportului rege din Carpați nu era necesară desprinderea gazdelor de la Lazio, căci, indiferent de ocaziile date de excepțiile care confirmă regula, fotbalul intern lasă în general serios de dorit, doar că suficient de mulți preferă să închidă ochii și să se îmbete cu apă rece în rare situații.

FCSB va juca în campionat duminică pe teren propriu cu Sepsi iar în aceeași zi Lazio la Reggio Emilia, cu Sassuolo.

S-au mai calificat în optimile de finală trei echipe din Rusia, și anume Zenit Sankt Petersburg, TSKA Moscova și Lokomotiv Moscova, precum și una din Ucraina, Dinamo Kiev, câte două din Franța, Germania, Italia și Spania, mai precis Marseille și Lyon, Borussia Dortmund și Leipzig, AC Milan și Lazio respectiv Atletico Madrid și Athletic Bilbao, plus Arsenal, Sporting Lisabona, Salzburg și Viktoria Plzen.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: