”Fiind început de campionat, consider că e un meci deschis oricărui rezultat”. Petruescu, Mera și Murariu prefațează ASU Politehnica – Chindia, duminică la 15:30 pe ”Dan Păltinișanu”

Primul weekend din luna august, prima etapă de campionat în Liga 2, iar unica grupare care va juca pe teren propriu în runda inaugurală dintre cele 3 secund divizionare timișorene este ASU Politehnica, în ceea ce va fi meciul cădere de cortină peste reuniunea de debut, programat duminică de la ora 15:30, pe arena ”Dan Păltinișanu”, în compania Chindiei Târgoviște, a treia la finele campaniei anterioare și pierzătoare apoi doar la lovituri de departajare în barajul de promovare în Liga 1. Așadar, o primă partidă dificilă pentru ”violeții” cu un nou antrenor principal, Cosmin Petruescu, împotriva unor dâmbovițeni care n-au irosit până acum nici un punct din 12 posibile în duelurile directe cu bănățenii din precedentele două sezoane, impunându-se de două ori pe Bega, 3-4 pe ”Dan Păltinișanu” în etapa I din august 2016 și 1-2 la prima deplasare din 2018, pe ”Știința”.

Antrenorul principal Cosmin Petruescu, căpitanul echipei ”violet”, Ioan Mera, şi portarul Rareş Murariu, una din noile achiziţii din această vară, au prefațat astăzi la amiază jocul de debut de duminică după-amiază, Murariu înlocuindu-l în fața microfoanelor pe Bogdan Bozian, care astăzi îşi serbează ziua de naştere.

Cosmin Petruescu a semnalat că ”starea de spirit e una pozitivă. Suntem nerăbdători și încrezători să începem un nou sezon. După cinci săptămâni de antrenamente și jocuri de verificare, le așteptăm cu nerăbdare pe cele oficiale. Întâlnim o echipă pe care calculele hârtiei o dau favorită, din două motive. Unul ar fi poziția ocupată în ediția trecută de campionat și al doilea e faptul că au pierdut foarte puțini jucători. Practic, din echipa care a jucat ultimul meci oficial, respectiv barajul cu FC Voluntari, a plecat doar Denis Ciobotariu. Din aceste două motive, par favoriți. Dar în fotbal, calculele hârtiei nu respectă întotdeauna realitatea din teren. De aceea, prin prisma faptului că jucăm acasă, din punctul meu de vedere eu consider că echipa noastră este favorită”.

Petruescu a continuat prin a se referi la oponenții de duminică: ”Am urmărit evoluția lor în meciurile de verificare, în care au înregistrat șase victorii și o remiză. Adversarii pe care i-au avut au fost, de asemenea, de calitate, echipe de calibru. Am observat că au înscris foarte multe goluri, mai exact 18 în aceste jocuri amicale, primind în schimb 8 goluri. E o echipă foarte bună pe faza de atac. Probabil, mai mult ca sigur, și ei ne-au urmărit evoluțiile din perioada de pregătire. Fiind început de campionat, consider că este un meci deschis oricărui rezultat…”

Întrebat despre aspectul că partida va avea loc cu începere de la ora 15:30, care s-ar putea dovedi incomodă pentru fotbaliști în special în condițiile în care duminica se anunță a fi o zi caniculară, Petruescu a subliniat că nu va invoca temperatura ridicată în cazul unui rezultat nefavorabil: ”Nu prea avem noi, cei din staff-ul tehnic, ce să comentăm în privința programării jocurilor. Sunt decizii administrative care s-au luat la nivel național. Atâta timp cât totul este în folosul publicului, iar echipele sunt mai mediatizate și mai cunoscute la nivel național, consider că, din punctul meu de vedere, va trebui să ne adaptăm. Şi să nu folosim această oră de disputare ca un alibi. Într-adevăr, este foarte greu şi cu siguranță nu va fi ușor, ținând cont de temperaturile ridicate care se anunță pentru duminică. Dar dacă nu vom obține un rezultat pozitiv, ceea ce sperăm să nu se întâmple, cu siguranță nu vom da vina pe căldură. Nu ne-am antrenat la ora jocului, pentru că în filosofia mea despre fotbal cele mai multe antrenamente le vom face dimineața. Mai puțin contează ora de disputare a jocului, raportat la orele de antrenament”.

Întrebat și despre configurația lotului, dacă buletinul medical este favorabil pentru confruntarea de duminică, noul antrenor principal al timișorenilor a semnalat că ”până la această oră, nu sunt probleme majore de lot. Sperăm să nu intervină nimic până la ora jocului. Cum e firesc, sunt mici probleme, jene dacă pot să le numesc așa, dar sper ca toate să se rezolve până la antrenamentul de mâine, în așa fel încât la jocul cu Chindia să putem alinia cel mai bun 11 posibil”.

”Și puteţi transmite un mesaj și suporterilor alb-violeți. Îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la stadion. Le promitem pe această cale că vom face tot ce depinde de noi pentru ca la finalul jocului să ieșim de pe teren cu capul sus. Nu în ultimul rând, sperăm ca toate cele trei puncte să rămână la Timișoara!”

 

Iar fundașul Ioan Mera a spus apoi că ”ne așteptă un meci destul de greu. Au o echipă cu jucători buni pe faza de atac, noi sperăm să nu le dăm spații să își creeze ocazii. Sper, cu ajutorul publicului, care cred că va fi destul de numeros, să câștigăm și să debutăm cu dreptul în noua ediţie de campionat. Eu personal vreau să-mi iau revanșa pentru ce a fost în sezonul trecut, am condus până în minutul 80, iar șansele noastre de a spera s-au năruit. Cu siguranță că toți cei care au rămas gândesc la fel. Nu cred că e important că Viorel Moldovan a fost în discuții să fie antrenor, discuțiile au durat aici doar câteva zile. El este un antrenor bun, un fost mare jucător al României și cred că vom avea un meci dificil”.

Tânărul goalkeeper Rareș Murariu s-a referit apoi la ”debutul meu, îl aștept cu nerăbdare. Am găsit aici un proiect frumos, o echipă frumoasă, vreau ca duminică să începem bine acest campionat. Este un nivel mai ridicat, este prima dată când voi apăra în poartă într-un meci de seniori, dar asta este în folosul meu. Aceste meciuri mă vor putea ajuta pentru a mă acomoda bine cu colegii. Duminică trebuie să demonstrăm că suntem cu adevărat Politehnica. Am vorbit cu Costel, mi-a dat niște sfaturi. Mi-a spus să muncesc foarte mult, să nu mă culc pe o ureche, căci așa cum mă pregătesc la antrenamente, așa voi fi și în joc”.

Programul etapei I, ce demarează vineri seară de la ora 18 cu jocul de la Târgu Mureș dintre nou-promovata Universitatea și Metaloglobus București, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: