Filip, de la Roma spre România U18, Buliga şi Birău la Newcastle

Steliano Filip, care sâmbătă a efectuat ultimul antrenament dintr-un ciclu de pregătire de-o săptămână, la Primavera Roma, împreună cu colegul său Darius Buia, fiind astfel testaţi la clubul ce l-a achiziţionat recent pe Deian Boldor, a fost convocat la selecţionata României U18, una superioară grupei sale de vârstă, în vederea dublei de la Kiew cu Ucraina U18, în 16 şi 18 august. (foto: Cristi Petcu şi Steliano Filip, profesor şi elev la LPS Banatul generaţia ´94).

Alţi doi juniori ai generaţiei proaspăt campioană naţională a juniorilor B din grupa de 1994 a LPS Banatul Timişoara, pregătită de profesorul Cristi Petcu, şi anume fundaşii lateral dreapta şi stânga Birău respectiv Buliga, sunt la rândul lor pe cale să primească biletele de avion în vederea efectuării unui stagiu de pregătire la academia de copii şi juniori a prim-divizionarei Newcastle United, din Premier League.

Dacă Birău şi Buliga sunt totuşi încă în aşteptare vizavi de plecarea în Anglia, destinaţie care n-ar fi o premieră pentru Buliga, testat şi în trecut de exemplu de Leeds United, în schimb Filip a fost cooptat de selecţionerii Ovidiu Stângă şi Sorin Brândescu la o categorie superioară de vârstă faţă de generaţia U17 cu care a participat în luna mai la turneul final european din Serbia, urmând a se alătura noilor săi colegi zilele viitoare, la Mogoşoaia, după dubla din Ucraina programul pe septembrie la U18 cuprinzând dublele cu Israel, la Mogoşoaia, respectiv Macedonia, la Drobeta Turnu Severin, pregătitoare pentru turneul de calificare la campionatul european, din 4-12 octombrie, în Suedia. Mezinul Filip, cu U18, spre Suedia?

Ca şi semnate sunt înţelegerile dintre CS Avicola Buziaş şi Săgeata Năvodari, în vederea unui împrumut pe o perioadă de un an cu opţiune de cumpărare, pentru alţi doi componenţi ai remarcabilei generaţii de ´94 de la LPS Banatul, şi anume Samuel Feraru şi Andrei Vaştag, care se pregătesc de 3 săptămâni cu secund-divizionara de la malul mării, ce şi-a declarat intenţia fermă a cooptării celor doi juniori. „Pasul spre seniorat este cel mai important lucru în cazul acestor juniori iar oportunitatea ivită de a juca la nivelul Diviziei B, chiar C, la vârsta de 17 ani, este una remarcabilă. Esenţial este să aibă continuitate şi să aibă încredere în progresul lor”, a spus profesorul Petcu referitor la şansa ca Vaştag şi Feraru să fie incluşi în lotul Săgeţii, pierzătoare în barajul de promovare în Liga 1.

Pentru Petcu, a cărui generaţie de multipli campioni naţionali de-a lungul anilor în urcuşul piramidei juvenile se va alinia din 4 septembrie în Campionatul Naţional al juniorilor A, în primul ei sezon la acest nivel, în care băieţii de ´94, inclusiv cu 5 juniori de ´95 în lot, vor da piept cu adversari din grupa de vârstă 1993, vor urma nişte săptămâni de navetă între Timişoara şi Buziaş, unde începând de luni 15 august îşi va cantona la o pensiune de 4 stele de lângă Hotel Parc cealaltă grupă pe care o antrenează la LPS Banatul, şi anume cea de copii născuţi în 2002, aflaţi de 3 ani pe mâinile sale. Ulterior, şi generaţia ´94 va trece printr-o pregătire centralizată la Buziaş.

Ca rezultate, fără 7 dintre finaliştii triumfători ai Campionatului Naţional de juniori B, LPS Banatul a cedat zilele trecute cu 2-3 nou-promovatei Flacăra Făget, dar doar după ce a efectuat o suită de schimbări la trecerea unei ore de joc şi scorul de 2-1, miercuri, iar apoi cu 0-3 unei pretendente la promovarea tot în <C>, CSM Lugoj, tot aşa, după efectuarea unor înlocuiri în minutul 60, la 0-0, scor la care Birău a ratat o lovitură de la 11 metri (joc disputat vineri).

Săgeata Năvodari, pierzătoare cu 0-0 şi 0-2 a barajului de promovare în faţa lui Voinţa Sibiu, a fost invitată de FRF la „dubla” iniţiată aproape peste noapte în urma scandalului licenţierilor în ciuda faptului că gruparea de la Marea Neagră a evoluat întregul sezon în cunoştinţă de cauză în privinţa imposibilităţii de a i se recunoaşte dreptul de promovare în eventualitatea câştigării sale „în iarbă” pe baza unor neregularităţi birocratice implicând invocata lege a celor 3 ani.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: