Flacăra Făget continuă să nu achite salarii şi prime, deşi a fost deja depunctată pentru alte datorii şi declasată din postura de lider în C4

Au cîştigat în teren şefia seriei a patra la finele turului de campionat în Liga a III-a, prin 6 victorii şi 4 remize în 11 jocuri, dar au sărbătorit Crăciunul şi Anul Nou fără a fi încasat salariile pe ultimele 3 luni precum şi prima pentru ultimul succes, din 23 noiembrie, şi constatînd în plus că echipa-lider la care evoluau pe promisiuni deşarte a fost penalizată cu 4 puncte tot pe seama neachitării unor drepturi băneşti în cursul sezonului precedent. Flacăra Făget, care, nota bene, evoluează acasă în… Timişoara, se arată a fi un veritabil club Păcălici al fotbalului timişean.

CS Flacăra Făget figurează la ora actuală pe locul 3 în Seria 4 a eşalonului trei, în ciuda faptului că a agonisit cele mai multe puncte în turul campionatului, 22 faţă de cele 21 ale Minerului Motru, declasarea grupării care a evoluat în toamnă în alb-violetul cu însemnele BkP în piept rezultînd pe seama penalizării cu 4 puncte, în urma hotărîrilor Comisiei de Disciplină a F.R.F., din 20 noiembrie şi 13 decembrie.

Pierderea celor 4 puncte a rezultat ca urmare a neachitării unor datorii de către clubul timişean aflat în cel de-al doilea său sezon în liga a III-a, plăţi pe care Flacăra se obliga să le facă în urma litigiilor pierdute cu ex-componenţi care au depus memorii în acest sens.

Gruparea de liga a treia nu doar că este ajunsă din urmă de efectele neremunerării şi schimbării ca pe ciorapi a unora dintre foştii săi componenţi, dar continuă prin a nu efectua plăţi către actualii jucători, care au încasat salariul doar pe luna septembrie şi au tot fost amînaţi cu promisiuni deşarte iar ulterior cu… tăcere şi apeluri fără răspuns.

Iar în cazul cîtorva dintre ei, care experimentaseră asemenea neplăcute practici şi la clubul de la care au fost deportaţi în vară, FC Timişoara, ar fi vorba chiar de mai multe salarii neîncasate în 2012 dar şi de obişnuinţa de a-şi petrece şi precedente sărbători de iarnă fără drepturile contractuale încasate, în variantă iancist-becapistă. Mai exact, este vorba despre salarii neachitate în perioada 1 ianuarie – 31 august 2012, neplăţi în urma cărora foşti juniori ai pepinierei alb-violete au depus memorii pentru a deveni liberi de contract cu FC Timişoara, memorii cu recurs pe care le-au cîştigat, între timp corabia bănăţeană fiind naufragiată de obezul risipitor şi iubitor de fonduri publice.

În principiu, reunirea lotului este programată în 15 ianuarie, dar în condiţiile în care jucătorii au sărbătorit trecerea între ani fără cîteva salarii în cont precum şi fără prima pentru victoria din etapa a 13-a şi ultima a turului, 1-0 la Reşiţa, cu AFC Municipal 2012, Flacăra pare a se stinge înaintea începerii returului.

Mai mult, echipa de liga a treia a încheiat turul fără antrenorul cu care pleca la drum în vară, Sorin Brândescu, atribuţiile sale fiind preluate din mers, pe finele campaniei de toamnă, de un secund abia sosit în staff-ul tehnic, Călin Dumitru.

Banda rulantă a antrenorilor mai mult sau mai puţin înlăturaţi în ultimii 2 ani precum şi a jucătorilor amăgiţi cu promisiuni deşarte şi în cele din urmă aruncaţi precum măselele stricate conferă clubului Flacăra o imagine complet lipsită de credibilitate, rămînînd de văzut care va fi în retur traiectoria grupării strămutate în Calea Şagului, pe arena Colterm, unde şi-a tîrît existenţa sub forma unui hibrid-artificial, tipic mizeriei din fotbalul românesc.

Cert este că jucătorii n-au fost lăsaţi de sărbători doar fără bani, ci şi fără programele individualizate de pregătire întru menţinerea condiţiei fizice, trecînd circa o lună de la despărţirea rezultată în urma altor două săptămîni de antrenamente post-competiţionale. Marian Trăiculescu, din conducerea Flacărei, a evitat întîlnirea cu jucătorii, iar ulterior şi apelurile acestora în privinţa achitării drepturilor băneşti, deşi promisiunile vizau efectuarea plăţilor înaintea sărbătorilor.

Flacăra, care a fost mai întîi depunctată în urma unui 2-2 acasă cu CS Minerul Jilţ Mătăsari, consemnat în penultima etapă a turului, disputată pe 16 noiembrie, face parte dintr-o serie alcătuită din numai 12 echipe, care au avut parte de doar 11 jocuri din 31 august şi pînă în 23 noiembrie, după ce o grupare a fost exclusă din competiţii, şi anume FC Timişoara II, iar o alta, CS Oltchim, s-a retras după doar 3 etape.

Autocatania Caransebeş a fost penalizată la rîndul ei cu 4 puncte, iar CS Vladimirescu, arădeană fără victorie în tur, cu două. Millenium Giarmata, care are 20 de puncte în cont, a urcat pe locul 2 prin declasarea Flacărei, lugojeana CS Vulturii 2009 rămînînd pe locul 10, antepenultimul, cu 9 puncte.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Flacăra Făget continuă să nu achite salarii şi prime, deşi a fost deja depunctată pentru alte datorii şi declasată din postura de lider în C4

 1. cstm spune:

  La cum e prezentat situatia probabil echipa se va desfiinta. Poate si normal, intr-un fel, ca desi poarta numele de Flacara Faget, nu are nici o legatura cu orasul (ca doar exista o echipa a localitatii in liga 4, si normal ar fi sa fie singura Flacara Faget care exista).

  Pacat de situatia jucatorilor, ca doar nimeni nu vrea sa lucreze sa piarda zilnic ore pentru nimic, in schimb prin jocuri si antenamente sau mentinut la un nivel si sigur isi pot gasi echipe.Sunt destule echipe in zona care sigur ar avea nevoie de ceva intariri (in zona in Liga 3 sunt echipele din Lugoj, Caransebes, Resita, Giarmata sau echipele din Liga 4 Timis, asta in apropiere ca doar majoritatea jucatorilor sunt foarte tineri)

 2. polist spune:

  Un Speroni ,Abiodun sau Fuchs ar putea luati de ACS POLI . Se pare ca „oasmenii de fotbal ” timiseni NU pot tine nici o echipa de liga 3-a .

 3. Petre Narcis spune:

  De unde sa aibă si Marian bani e criza el câștiga 500pe ora si nu are sa dea o prima la copii un sarlatan si cine merge la el își merita soarta

 4. I.I.E. spune:

  Cu siguranta nu va disparea Flacara Faget sau Flacara Timisoara pt ca spre surprinderea unora mai exista multi jucatori de fotbal „cu personalitate” care vor ramane sau vor ajunge la acesta echipa condusa de cel mai ‘bogat” timisorean.Si inca ceva:d-ul preseinte nu castiga 500 de euro pe ora ci pe secunda…hahahahahahahaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: