Flancul drept, Silaghi – Belu, încă din prima repriză: 2-0 Poli II

Poli II şi-a copiat vineri după-amiază colegii de la echipa mare, care se desprindeau şi ei de Naţional Sebiş cu 2-0 deja în prima repriză, într-un amical din vară, conturându-şi un al treilea succes la rând în seria a V-a a Diviziei C graţie unor reuşite venite în minutele 27 şi 35 de pe flancul drept: 2-0. Aşadar n-au mai fost emoţii şi chinuri după pauză, aidoma precedentei victorii acasă, ci un triumf conturat rapid şi conservat cu grijă, pe finele căruia s-a repetat figura, cu căpitanul optar Fuchs retras şi banderola preluată, de această dată de Zaluschi, în centrul defensivei.

Claudiu Belu-Iordache, cap pentru 2-0 în minutul 35: fundaşul dreapta de 18 ani

Cu patru absolvenţi ai generaţiei 1992 şi doi juniori de ´93, portarul Ostafie şi fundaşul-dreapta Belu-Iordache, care a şi marcat golul de 2-0, „satelitul” violet s-a desprins la 2-0 în decurs de 8 minute din partea secundă a reprizei întâi, în urma unor faze fixe de pe flancul drept, executate de mijlocaşul central Dobricean.

Însă violeţii au avut de-a face cu o ploaie de lovituri libere în favoarea roşiilor de la Naţional Sebiş, care au insistat în primele 20 de minute, portarul Ostafie, care a prins în fine o rară titularizare, deturnând cu palma de sub bară o reluare cu capul, tot în urma unei faze fixe.

Dar poliştii, cu Fuchs şi Dobricean împingând jocul de la mijloc, au deschis scorul în minutul 27 prin Dan Silaghi-Perju, care a reluat cu stângul de la 8 metri central, în dreapta portarului trupei lui Dan Cuedan, după ce balonul a circulat ca la biliard în preajma careului mic sebişan, în urma unui corner înalt, executat spre exteriorul careului şi colţul lung de Dobricean, de pe dreapta: 1-0.

Ciprian Ostafie, celălalt polist de ´93, a fost titularizat în poartă, jucând bine, cu excepţia unei pase prea încete, interceptată de Naţional

Naţional a mai avut un cap peste iar Popa, veteranul poliştilor, un nouar născut în 1988, o piruetă blocată, minutul 35 aducând apoi desprinderea, în urma unei pase lungi pe jos, expediată de Fuchs pe dreapta, pentru Boştină, care a fost faultat la 18 metri lateral dreapta. De-acolo, Dobricean a executat expert, covrig spre colţul lung, de unde Silaghi a întors cu capul iar fundaşul lateral Belu a marcat tot cu capul, pe fază, de la 2 metri: 2-0. Şi pauză…

Primul sfert de oră al mitanului secund a fost marcat de întâiul cartonaş galben al jocului, acordat de centralul orădean Vidican, un tânăr de 23 ani „lansat la apă” în 2009, pentru un fault din spate comis în minutul 49 de Cornea, intrat la pauză în locul căpitanului Lung, care a cedat banderola lui Francescu, colegul său în centrul defensivei, ca deja o a doua înlocuire la oaspeţi, respectiv de o salutară intervenţie a lui Ostafie la picioarele lui Şuteu.

Mai apoi, Stoicov l-a înlocuit pe Boştină cu Mucsi, în acelaşi minut 62 înlocuindu-şi şi Naţional atacantul, pe Leucuţa, oaspeţii efectuând 4 schimbări în primele 65 de minute de joc. Mult mai puţine s-au întâmplat în mitanul secund, când jocul a trenat şi doar Fuchs, puţin peste, respectiv Coşovanu, intrat în ultimul sfert de oră, şi-au reglat tirul spre poarta vizitatorilor arenei „Ştiinţa”. Mai numeroase au fost în schimb cartonaşele galbene, câte două de fiecare parte, într-un ultim sfert al partidei în care antrenorii Stoicov şi Rotariu i-au rulat şi pe Stancu respectiv Artean.

Poli II – Naţional Sebiş 2-0 (2-0)

După cornerul lui Dobricean, Silaghi avea să deschidă scorul în minutul 27: stâng

SC FC Timişoara II (antrenori Adrian Stoicov şi Ilie Rotariu): 23. Ciprian Ostafie – 21. Claudiu Belu-Iordache, 13. Adrian Zaluschi, 30. Mircea Răzvan Iovan, 4. Călin Toma – 17. Dan Silaghi-Perju (89, 10. Andrei Artean), 8. Marian Fuchs (cpt; 75, 18. Paul Coşovanu), 55. Răzvan Dobricean (65, 20. Mădălin Stancu), 24. Narcis Damian -31. Adrian Popa, 9. Alexandru Boştină (62, 28. Fabian Mucsi).

Pe bancă: 1. Octavian Rusu – 14. Flavius Nicula, 27. Robert Szalkay.

Naţional Sebiş (antrenor Dan Cuedan): 1. Şoltez – 17. Feieş, 11. Francescu, 5 Lung (cpt;  46, 4. Cornea), 19. Jude  – 8. Ember, 18. Necşulescu, 13. Bozian (65, 10. Bârdan), 9. Budur (37, 15. Viderok) – 7. Leucuţa (62, 22. Burlacu), 16. Şuteu.

Pe bancă: 12. Merşca – Gavrilaş, Ivancea.

Cartonaşe galbene: Zaluschi (68), Belu (80), Stancu (85) – Cornea (49), Francescu (85).

Arbitru central: Vidican (Oradea).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 27

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: