Florin Marin: ”Începutul de joc ne-a fost fatal”. Edi Iordănescu: ”Partea a doua nu m-a mulțumit”. Pandurii – ACS Poli 3-1 (3-1), după 2-0 în minutul 8

ACS Poli Timișoara n-are timp să-și roadă unghiile pentru larghețea de a fi început deplasarea la Drobeta Turnu Severin practic de la 2-0 în minutul 8 pentru gruparea olteană, după care a fost egala pe tabela de marcaj a mai bine clasatei Pandurii dar de fapt dominantă în toate aspectele jocului, și în special prin numărul ocaziilor create, căci vineri seară bate deja la ușă CFR Cluj, abia învinsă la rândul ei pe teren propriu, 1-2 cu FC Viitorul…

Primirea pe ”Dan Păltinișanu” de la 20,30 a celor din Gruia va constitui nu doar întâiul meci acasă din retur dar și primul joc al celor de la ACS Poli dintr-o serie de 4 confruntări într-un interval de numai 16 zile.

Mult mai îndelungată a fost perioada de așteptare pentru a disputa o nouă partidă pe propriul teren, vineri urmând a se împlini exact 4 săptămâni de la precedenta apariție acasă, într-un 2-2 cu CSMS Iași, iar după această recentă serie de patru apariții în Liga 1 fără victorie, vizita clujenilor reașează brusc colectivul timișorean sub greutatea unei reînnoite presiuni. Anticipând deja meciul din etapa a XV-a, antrenorul principal Florin Marin a explicat imediat după eșecul de la Drobeta Turnu Severin că ”CFR e o echipă bună dar trebuie să câștigăm jocul. Azi, dacă câștigam, veneam la două puncte de locul 6 și aveam mult mai mari șanse de a pătrunde în play-off, dar șanse mai sunt și în continuare și poate vom reuși până la urmă”.

Așadar și o doză de optimism înaintea celor două meciuri acasă, de vineri și marți, cu CFR Cluj dar și Petrolul, ultimul – în optimile Cupei României, Marin admițând în schimb că ”în primele minute am comis multe greșeli în apărare, practic n-am existat în joc, și am primit două goluri, iar atunci s-a stabilit învingătoarea, căci era foarte mult să revenim. Apoi am mai avut încă una și am primit golul 3”.

”A doua repriză am controlat-o în totalitate și am mai avut două mari ocazii de a reduce scorul dar începutul de joc ne-a fost fatal. La faza fixă nu am avut o organizare bună în defensivă, apoi au fost greșelile pe zonă centrală, și Hora știe să profite de orice greșeală – așa s-a scris istoria acestui joc”, a mai remarcat Marin.

De cealaltă parte, autorul reușitelor din minutele 8 și 35, pentru 3-0 în contul Pandurilor, Ioan Adrian Hora, a mărturisit că ”toată săptămâna am pregătit asta”, ca metodă de surprindere pe debut a timișorenilor, dar și că ”sunt doar o improvizație pe postul de vârf împins”. Chiar și așa, cu concursul celor de la ACS Poli, Hora a urcat la 8 goluri în acest campionat, cu două peste Constantin Budescu, autor al ”dublei” decisive din prima repriză a deplasării României în Insulele Feroe.

Despre atacanții săi, pe Rufino, titularizat în premieră de la deplasarea la Târgu Mureș, înlocuindu-l în minutul 66 cu Elek, lăsat pentru prima oară pe margine de la același duel cu ASA, Florin Marin a explicat că prin modificarea de la mijlocul părții a doua ”am căutat să schimb ceva, să-i surprindem, și ați văzut că am avut situații…”

Prestația mai bună a vizitatorilor odată ce s-au văzut conduși și cu 3-0 Florin Marin a pus-o și pe seama pauzei mai scurte între tur și retur în comparație cu Pandurii Târgu Jiu: ”Noi am mai avut și jocul cu Steaua, la mijloc de săptămână, era un avantaj pentru noi, am avut ritm, și asta s-a văzut în repriza a doua”.

Fără efect însă pe tabela de marcaj, spre ușurarea antrenorului gazdelor, Eduard Iordănescu, care nu și-a mascat nemulțumirea pentru faptul că Pandurii a lăsat garda jos odată crezută cu sacii în căruță: ”Ne-a fost un pic teamă că pauza cam mare poate să-și pună amprenta pe forma bună pe care o aveam… La început, am jucat exact ce trebuia dar după marcarea celui de-al treilea gol ne-am pierdut încet-încet concentrarea iar partea a doua nu m-a mul-țu-mit”. Iordănescu chiar a silabisit, pentru a fi cu atât mai explicit, subliniind că ”pentru a emite cu adevărat pretenții trebuie să rămâi concentrat și organizat, ori noi am gestionat greșit din punct de vedere mental repriza secundă, în care nu trebuia să cedăm inițiativa. Criticile le-am adus deja, cu ușa închisă la vestiar. La o asemenea rapidă desprindere este inevitabil să nu existe riscul de a-și pierde concentrarea…”

Marcator al golului de onoare, într-un moment de regulă ideal, puțin înaintea pauzei, 3-1 în minutul 44, după ce rata două bune oportunități, dintre care cea de-a doua chiar o foarte mare ocazie, Dorin Goga a semnalat și jumătatea plină a paharului: ”În repriza a doua am dominat jocul și ne-am creat oportunități foarte mari de a înscrie”. Ceea ce i-a dat curaj să spere și că ”în celelalte partide care au mai rămas de jucat în retur, avem ocazia să terminăm în primele 6.”

Cu lovituri de cap spre colțul lung, Goga mai întâi a ratat razant cu bara din dreapta lui Mingote, la o reluare din centrul careului în urma centrării rezervei Ovidiu Popescu de pe dreapta, iar apoi a înscris al treilea său gol în ultimele 6 etape, din gestiunea lui Florin Marin, egalându-l astfel pe Elek la reușite în actuala ediție a Ligii 1, de astă dată reluând bine plasat în stânga lui Mingote, la centrarea de pe stânga a lui Rufino.

În Pandurii – ACS Poli 3-1, Bărbuț s-a accidentat în minutul 23, fiind înlocuit cu Ovidiu Popescu, iar căpitanul Luchin a acumulat în minutul 78 al cincilea său cartonaș galben al stagiunii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: