Fortuna, 100% în retur. Prim meci acasă, prim succes la zero

Peste o sută de spectatori au profitat astăzi la matineu de vremea însorită pentru a asista la întâia reprezentație acasă din sezonul de primăvară a nou-promovatei Fortuna Becicherecu Mic, care i-a răsplătit cu primul triumf pe teren propriu în Liga 1 de fotbal feminin, prin goluri marcate spre finele primului sfert de oră al fiecărei reprize, timișencele micșorând astfel la numai două puncte handicapul ierarhic față de învinsele lor de astăzi din etapa a XIII-a, cea de-a patra din retur.

Mult au avut de așteptat nou-promovatele din Becicherecu Mic pentru a juca un nou meci în acest retur al elitei feminine, mai exact din 11 martie, când au surprins la debutul în campania de primăvară prin a se impune cu 1-2 în Timișoara la secund clasata CFR 1933, după care primul meci programat acasă, cel cu Vasas Femina Odorhei, a fost amânat pe 13 mai, iar cel din runda trecută, la Târgu Mureș, a fost adjudecat la ”masa verde” cu 0-3, dat fiind retragerea clubului ASA 2013 din competiții, în iarnă.

În consecință, primul prilej pe 2018 pe arena comunală din Becicherecu Mic s-a ivit astăzi de la ora 11, iar bănățencele nu l-au irosit, noua achiziție din iarnă, Larisa Sîrbovan, deschizând rapid scorul în jocul cu Universitatea Alexandria, 1-0 în minutul 12, iar Abrudan majorând avantajul aproximativ în aceeași perioadă a părții secunde, 2-0 în minutul 60.

Triumf la zero prin care timișencele antrenate de Florin Pădurean s-au revanșat în fața celor din Teleorman pentru acel 7-0 din întâlnirea tur, din toamnă, dar au și semnat întâiul succes fără gol primit în Liga 1 respectiv primul în elită la Becicherecu Mic.

Unde timișencele vor reveni pentru o nouă apariție acasă abia după deplasările la CSȘ Târgoviște, duminica viitoare la 11, și Prundu Bârgăului, în Bistrița-Năsăud, pentru duelul cu Heniu din 6 mai, în urma cărora pe 13 ale lunii viitoare vor primi vizita harghitencelor iar în 20 mai a campioanei Olimpia 1 UT Cluj, un moment deosebit. Ulterior, finele returului le va găsi pe sportivele Fortunei la București respectiv din nou acasă, cu Real Craiova, la căderea cortinei, pe 3 iunie.

Până una alta însă, colectivul gazdă s-a confruntat astăzi și cu urgențe mai presante, bucuria victoriei fiind completată prin îngrijorări de ordin medical, Costa ajungând după meci la spital, pentru îngrijiri la mâna dreaptă, accidentată în minutul 30. Sportiva a strâns din dinți și a rezistat să joace întreaga partidă, intrând ulterior pe mâna medicilor.

Ca joc, putea fi chiar și 4-0 până la pauză, însă Sîrbovan și Sucilă au ratat fiecare câte două oportunități, capitolul ratări fiind completat după pauză și de Linul, alături de aceleași Sucilă și Sîrbovan.

Chiar și așa, acest 2-0 reprezintă un alt pas înainte al nou-promovatei Fortuna, care s-a acomodat din aproape în aproape și încetul cu încetul rigorilor primului eșalon. Astfel, în etapa a treia înscria primul gol, într-un eșec pe teren propriu, după care în runda a V-a obținea și primul punct, 2-2 acasă cu CSȘ Târgoviște, urmat în etapa a noua, pe 19 noiembrie, la încheierea turului, de întâia victorie în elită, 1-3 la Craiova, așadar tocmai în deplasare. Triumf care conferea încredere și curaj, dând tonul ”dublei” fără replică de la începutul acestei primăveri, 1-2 pe CFR și 2-0 astăzi acasă, completată prin punctele la ”masa verde”. Așadar încă nici un punct pierdut de Fortuna în 2018…

Și când te gândești că anul trecut pe vremea asta, în ultima decadă din aprilie, în plin retur, Fortuna încă bătea drumurile seriei vestice din Liga 2, câștigând în acest weekend din 2017 cu 8-0 la Ineu, valabil fiind și pentru vizitatoarele de astăzi, de la Universitatea Alexandria, câștigătoare la aceeași oră pe teren advers, 3-5 cu Real 2 la Craiova, pe drumul lor spre Liga 1 din fruntea seriei estice în eșalonul secund. Întâlnirea s-a produs în elită iar bănățencele și-au luat astăzi revanșa: Becicherecu Mic – Alexandria 2-0 (1-0).

Fortuna: Durlă – Stoianov, Aburdan, Crișan, Bondre, Linul, Costa, Sucilă, Tomesc, Voinea, Sîrbovan.

Au mai jucat: Usain, Jurj

Rezerve: Betea, Birtea, Vuicin, Mândruț.

Rezultatele rundei a 13-a și clasamentul actualizat plus programul etapei viitoare, pe coloana datelor tehnice. Meciul Olimpia 1 UT Cluj – Vasas Femina se joacă la această oră, la încheierea rundei.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 2

 


Ultimele articole din categoria Feminin: