Fortuna Becicherec înscrie la Șotânga de 3 ori în ultimele 10 minute și mai urcă un loc în Liga 1: pe 4 la finele toamnei

Fortuna Becicherecu Mic a încheiat cu bine turul ediției 2018-2019 a Ligii 1 de fotbal feminin, conturând prin goluri strict în ultimele zece minute o victorie cu 0-3 (0-0) pe terenul din Șotânga al ”lanternei roșii” fără punct CSȘ Târgoviște, triumf prin care timișencele vor petrece Sfintele Sărbători pe un loc ierarhic în imediata apropiere a podiumului.

Proaspăt calificată miercuri în sferturile Cupei României, într-o zi în care oponenta gazdă a meciului de astăzi de la ora 11 n-a jucat, ultimul meci eliminatoriu din optimi, cu Universitatea Alexandria, fiind amânat pentru 9 decembrie, Fortuna a completat în etapa a IX-a dar și ultima a sezonului de toamnă în Liga 1 bunele rezultate din noiembrie, și anume victoria cu 2-6 în deplasare la AFC Fair-Play București, remiza 1-1 acasă cu vicecampioana Vasas Femina și triumful de duminica trecută, 4-0 pe teren propriu în restanța cu teleormănencele.

Larisa Grigore a deschis scorul pentru bănățence în deplasarea pe terenul ”Alpan” din Șotânga în minutul 81, după care Cosmina Roșu a dublat avantajul Fortunei în minutul 87 iar Monica Tomesc a rotunjit succesul în Dâmbovița: 0-3.

Mihaela Durlă a fost cea mai bună jucătoare a vizitatoarelor, în poarta Fortunei, având câteva bune intervenții, contribuție la cele 3 puncte adjudecate într-o formulă și cu Sabina Scurtu, Cristina Codrescu, Claudia Bistrian, Larisa Grigore, Bianca Ienovan, Cosmina Roșu, Monica Tomesc, Denisa Heisu, Mariana Voinea și Alexandra Lunca. Antrenorul Florin Pădurean le-a mai introdus în joc pe parcurs și pe Florina Abrudan, Oana Stoianov și Rebeca Pavel.

Aceasta a fost a doua victorie afară a timișencelor prim-divizionare în acest tur, după cel din capitală, la a treia ieșire în 8 apariții în tur, prima fiind pierdută la limită, 5-4 lângă Baia Mare, cu Independența.

Implicit, Fortuna a încheiat turul pe locul 4 din 9 participante în Liga 1, în urcare cu o treaptă în urma acestei runde, peste Heniu Prundu Bârgăului, depășită acasă cu 0-2 (0-0) într-un alt meci jucat de la ora 11, Otilia Durlă și Ana Maria Vasile înscriind pentru Universitatea Alexandria, vicecampioană de toamnă prin a-și păstra astăzi locul secund.

Pe locul 3, tot în urcare cu o poziție, va hiberna Vasas Femina, care a răsturnat scorul acasă după pauză contra nou-promovatei Universitatea Galați, 3-1 de la 0-1, Marinescu înscriind în minutul 52, Barabási în 56 din lovitură de la 11 metri și Țabur (89).

Fortuna Becicherecu Mic este la egalitate de puncte cu ocupanta locului 3, din Odorheiu Secuiesc, ambele formații având câte 20 de goluri marcate, dar bănățencele 14 primite, față de cele 12 ale hargitenelor. În fine, tot la finele turului, multipla campioană de sub Feleac s-a impus cu 0-7 (0-3) la Recea, lângă Baia Mare.

Rezultatele etapei a IX-a în Liga 1 și clasamentul turului, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Feminin: