Fortuna Becicherecu Mic – CFR Timișoara 0-2, duel timișean la debutul elitei feminine Liga 1

Prima sâmbătă din septembrie a adus astăzi de la ora 11 și o dispută timișeană în runda inaugurală din elita fotbalului feminin românesc, Liga 1, nou-promovata din seria vestică Fortuna găzduind în premieră la Becicherecu Mic un meci pe dreptunghiul verde din prima divizie rezervată sexului frumos, pierdut în cele din urmă de formația cu șansa a doua, întrecută de CFR 1933 Timișoara, a treia la finalul campaniei trecute a Superligii.

Formația comunală, elevată în elită după cele două sezoane petrecute în seria vestică a diviziei secunde în urma lansării în 2015 pe scena fotbalului feminin autohton, n-a reușit răsturnarea calculelor hârtiei în fața ocupantei podiumului în campania precedentă a primului eșalon, alb-vișiniile înscriind în fiecare repriză a partidei din etapa I, prin Lidia Șuveț în minutul 24 respectiv prin noua achiziție Alice Cociuba în minutul 60, semnatară așadar a unui gol la debutul oficial după sosirea de la gruparea din Ineu, în calitate de componentă a selecționatei sub 19 ani a României.

Iar dat fiind că sâmbătă s-au jucat numai 3 meciuri în runda de debut a Ligii 1 Feminin, toate fără ca gazdele să triumfe, și CFR 1933 s-a impus la cea mai mare diferență de scor, 0-2, timișorencele s-au plasat în consecință primele în ierarhie, cel puțin până astăzi.

Vizitatoarele ar fi putut deschide scorul chiar și mai repede, prin Larisa Sîrbovan, care a ratat însă un penalty în minutul 13, vișiniile având și șansa de a-și mări avantajul când Claudia Bistrian a ochit bara în repriza a doua.

*

Fortuna Becicherecu Mic: Romina Bărbosu – Oana Stoianov, Camelia Crişan, Deiana Vuicin, Adela Codreanu, Mariana Voinea, Florina Abrudan, Monica Tomesc, Nicoleta Mândruţ, Claudia Pucă, Cristina Linul.

Au mai jucat: Eleni Cristopolou, Andreea Betea şi Maria Jurj.

Pe bancă: Teodora Cîrstea.

CFR 1933 Timișoara: Mihaela Durlă – Lidia Șuveț, Claudia Bistrian, Mihaela Molnar, Denisa Heișu (85, Sabina Scurtu), Alice Cociuba (80, Bianca Ienovan), Ozana Ababei, Maria Neacșu, Manuela Voica, Adelina Ion (46, Elena Obrad), Larisa Sîrbovan.

Rezervă: Larisa Grigore.

Florin Bugar, antrenor principal al învingătoarelor de la CFR 1933, a spus: ”Un meci fără istoric, însă trebuie să felicit echipa gazdă pentru ambiția cu care a jucat! Și-au dorit multe dar nu le-au realizat. S-a văzut diferența de valoare între cele două formații, gazdele fiind nou-promovate”.

CFR 1933 Timișoara va găzdui ultimul meci al etapei a II-a pe 24 septembrie, cu Heniu Prundu Bârgăului, rundă secundă în care Fortuna Becicherecu Mic va juca pe 17 ale acestei luni la Vasas Femina Odorhei. Mai apoi, în etapa a III-a, Fortuna va reveni acasă cu ASA 2013 Târgu Mureș pe când CFR va apărea la campioana Olimpia U.T. 1 Cluj.

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Florin Alexandru Argatu (Murani), Bogdan Balaj (Timișoara).

Rezultatele rundei inaugurale în Liga 1 feminină, etapă ce se încheie duminică de la ora 11 cu jocul Olimpia U.T. 1 Cluj – Asociația FC Fair-Play București, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal, cu clasamentele.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Feminin: