Fortuna Becicherecu Mic – Independența Baia Mare 2-2 (0-1)

Ocupanta locului 2 în Liga 1 de fotbal feminin a risipit astăzi două puncte la primul meci acasă din retur, în urma celor 3 victorii cu 0-1 în deplasare la Cluj, Galați și Alexandria. Bănățencele au egalat de două ori pentru a remiza cu maramureșencele din a doua jumătate a ierarhiei: Fortuna Becicherecu Mic – Independența Baia Mare 2-2 (0-1).

Pe cât de eficiente au fost timișencele în martie în nord-vest, est și sud, pe atât de darnice au fost la matineu pe teren propriu, în plumburia duminică de aprilie, Independența surprinzându-le după ce nu avea deloc succes în precedentele deplasări din 2019, pierdute la scor, 4-0 pentru Heniu la Prundu Bârgăului și 5-1 pentru Vasas Femina la Odorheiu Secuiesc. 

Și totuși, ocupanta locului 7, cu 13 puncte, a izbutit în schimb să conducă de două ori pe terenul reprezentantei fotbalului din Banat în Liga 1 de fotbal feminin, în meciul de la ora 11 din etapa a XIV-a, a cincea din sezonul de primăvară.

Semn că gazdelor, calificate totodată și în semifinalele Cupei României, nu le-a prea priit în mod special pauza competițională de două săptămâni. Oaspeţii din nord au deschis scorul în minutul 5, iar bănățencele au înscris la rândul lor în primele minute ale părții secunde, egalând în minutul 50 prin Lunca, după care vizitatoarele au mai condus și cu 1-2, abia minutul 83 aducând egalarea salvatoare, prin Sucilă: 2-2.

Evoluţiile bune ale Fortunei din primele etape ale returului nu s-au mai repetat astăzi, maramureșencele izbutind să încheie invincibile întâlnirile tur-retur cu timișencele, în toamnă înregistrându-se un 5-4 în nord.

Iar cu cinci minute înainte de final gazdele au rămas în 10 jucătoare, Bistrian fiind eliminată de pe teren pentru două cartonașe galbene. 

Fortuna Becicherecu Mic a remizat în alcătuirea Durlă – Grigore (min. 46, Scurtu), Bistrian, Codrescu – cpt., Hațegan, Heişu, Tomesc, Sucilă, Ienovan (min. 70, Roşu), Lunca, Voinea (min. 60, Şodincă).

Antrenori: Florin Pădurean şi Ioana Andra Vela.

Rezerve: Stoianov, Abrudan, Firtea, Dobai, Teodorescu.

Ioana Andra Vela a spus că ”am întâlnit o echipă foarte tânără şi ambiţioasă, cu o dorinţă de a obţine un rezultat cât mai bun. Pot spune că ne-a dat o lecţie bună de fotbal, după evoluţiile foarte bune reuşite de fetele noastre în acest început de retur”.

Urmează deplasarea din 20 aprilie la Prundu Bârgăului iar apoi, tot luna aceasta, primirea bucureștencelor de la AFC Fair-Play. Rezultatele etapei a XIV-a, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: