Fortuna Becicherecu Mic – Olimpia Universitatea Cluj 0-5

Mult a avut de așteptat prim-divizionara feminină Fortuna Becicherecu Mic startul în noua ediție a Ligii I, o săptămână și jumătate de la data rundei inaugurale a campionatului, în această după-amiază disputându-se cu titlul de restanță ultimele 3 partide din totalul de 5 al primei etape, printre care și cea găzduită de timișence pe arena ”Comunal” în compania multiplei laureate în eșalonul de elită, Olimpia Universitatea Cluj, triumfătoare la scor.

Campioana națională n-a fost în schimb nici pe departe la debutul în sezonul 2018-2019, având la activ chiar și meciuri internaționale până la mijlocul lunii august, în grupa a șasea preliminară din UEFA Women Champions League, cu două victorii, 3-2 contra galezelor de la Cardiff Met Ladies și 6-1 cu FC Birkirkara din Malta, însă și o înfrângere decisivă cu 3-1 (1-0) în fața gazdei WFC Harkov, ceea ce a echivalat cu ratarea calificării în fazele eliminatorii. Ulterior, sportivele din Harkov au pierdut la mijlocul săptămânii trecute cu 1-6 în manșa I pe teren propriu a 16-imilor de finală din UW Champions League, returul de la Linkoping fiind programat la mijlocul săptămânii viitoare.

În plus, clujencele au găzduit duminică primul meci acasă din noul campionat, 5-0 cu Heniu Prundu Bârgăului, din cadrul etapei a II-a, deși nu bifaseră încă apariția în runda inaugurală, programată astăzi de la ora 17 la Becicherecu Mic, unde au marcat primele lor goluri în minutele 41 și 44 dar au ajuns să se impună cu același 5-0 din weekend.

Fortuna a înjumătățit handicapul de scor față de vizitatoarele de sub Feleac, dacă ar fi să luăm în calcul rezultatul precedentei vizite a ardelencelor pe ”Comunal”, 1-11 pe 20 mai, în antepenultima rundă a campaniei anterioare, după 0-7 la pauză.

Astăzi în schimb Cristina Carp a deschis scorul pentru favorite abia în minutul 41, avantajul fiind dublat de Mara Bâtea în minutul 44: 0-2 la pauză.

Teodora Meluţă a înscris pentru clujence în minutul 54 din lovitură de la 11 metri însă ”Olimpia Universitatea” n-a mai modificat tabela de marcaj până în ultimul sfert de oră, când au mai punctat Phoenetia Browne în minutul 76 și din nou Cristina Carp în minutul 89. Suficient pentru a stabili scorul zilei, în condițiile în care celelalte două partide, de la Alexandria și Galați, s-au încheiat cu 4-0 pentru gazde, victorii la zero prin care a fost completat programul rundei inaugurale.

Și urmează mai întâi etapa a III-a, duminică dimineață, inclusiv cu duelul direct bănățean CFR 1933 – Fortuna, de la ora 11, în Timișoara, după care și prima dintre cele 3 restanțe rămase de jucat din runda a doua, Fortuna – Universitatea Galați, miercurea viitoare de la ora 11 la Becicherecu Mic.

Ca o remarcă, diferențele de scor din primele 7 meciuri jucate până acum în noul campionat sunt de minim 4 goluri pe partidă, cu o excepție, Independența – Heniu 1-2 la Baia Mare în etapa I. Ultimele rezultate și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

A arbitrat o brigadă din Arad cu Mircea Ardelean la centru, ajutat la cele două linii de Alina Mihoc şi Lucian Berariu.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: