Fortuna Becicherecu Mic, pe locul 2 la finele sezonului regular în Liga I Feminin: 5-0 cu CSȘ Târgoviște

După ce campania trecută, în urma promovării în elită, a încheiat-o pe antepenultimul loc al clasamentului Ligii 1 de fotbal feminin, Fortuna Becicherecu Mic a izbutit în ediția 2018-2019, al cărei sezon regular s-a încheiat astăzi prin cea de-a 18-a etapă a campionatului, a noua din returul sezonului de primăvară, să se situeze pe a doua treaptă a podiumului, vicecampioană a parcursului tur-retur. Iar dacă luăm în considerare că întrecerea primei divizii a fost copios dominată în acest deceniu de Universitatea Olimpia Cluj, o multiplă laureată încoronată detașat și la această oră cu numai 3 puncte pierdute, tocmai în fața timișencelor, 0-1 în Ardeal pe 10 martie 2019, se poate spune că Fortuna este o campioană a plutonului sezonului regular, din umbra campioanei.

Învinse duminică la Odorheiu Secuiesc cu 4-1 în ultima deplasare din retur, fotbalistele din localitatea vest timișeană au coborât pe a treia treaptă a podiumului, și în urma câștigătoarei Vasas Femina, însă astăzi au revenit pe poziția a doua prin a se detașa clar acasă, triumf coroborat cu eșecul harghitenelor la Dunăre, astfel încât Fortuna va avea ocazia duminică de la ora 11 să debuteze tot pe teren propriu în primul meci din faza play- off a Ligii 1, cu Heniu Prundu Bârgăului, a treia la finele returului.

Două locuri a mai urcat așadar Fortuna în 2019, de pe poziția a patra la finele sezonului de toamnă, pe cea de-a doua după cel de primăvară, asigurată astăzi grație unui triumf la scor… Fortuna Becicherecu Mic – CSŞ Târgovişte 5-0 (2-0).

Bănățencele s-au desprins în ultimele nici 10 minute dinaintea pauzei, prin Alexandra Lunca, marcatoare în minutul 38 din lovitură de la 11 metri și în minutul 42, Cosmina Roşu dublând avantajul în minutele 60 și 72 iar Bianca Ienovan așezând cireașa pe tort, 5-0 în minutul 88 al partidei de la ora 11.

Fortuna a folosit următoarea echipă: Mihaela Durlă – Larisa Grigore, Claudia Bistrian, Cristina Codrescu, Denisa Heisu, Sabina Scurtu, Cristina Sucilă (min. 70, Oana Stoianov), Bianca Ienovan, Monica Tomesc (min. 60, Melisa Şodincă), Cosmina Roşu (min. 75, Dobai), Alexandra Lunca.

Pe bancă: Florina Abrudan şi Teodora Tîrtea.

Au lipsit: Lidia Şuveţ, Cristina Costa, Mariana Voinea și Rebeca Pavel.  

Antrenori: Florin Pădurean, Ioana Andra Vela şi Sava Totovici cu portarii.

Rezultatele etapei a XVIII-a în Liga I feminin și clasamentul sezonului regular, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Feminin: