Fortuna, echipa cu cele mai multe goluri marcate după etapa de la mijlocul turului în Liga 1. Bistrian 3 și Deca două lângă București

Cum sună pentru un club comunal, în acest caz din Becicherecu Mic, să câștige categoric prin a înscrie 7 goluri într-o deplasare din prima divizie a țării pe terenul reprezentantei Bucureștiului? Nu doar foarte bine, ci chiar excelent, minunat. E drept, Fortuna aborda ieșirea din etapa a VI-a de pe locul 2 în ierarhia Ligii 1 Feminin de fotbal, așadar deja aclimatizată podiumului pe care încheia și ediția anterioară, pe când AFC Fair-Play o aștepta de pe antepenultima poziție, a zecea, dar diferența e oricum grăitoare: 1-7 (1-2). A cincea victorie la rând a bănățencelor, în prealabil și cu 1-4 și 0-7 în deplasare respectiv 6-0 și 10-0 acasă, așadar cu o medie de aproape 7 goluri înscrise pe meci, cea mai ridicată în noul campionat.

O fi trecut din nou pe primul loc campioana Universitatea Olimpia Cluj, de fapt unica neînvinsă în primele 6 runde, însă Fortuna Becicherecu Mic, a doua clasată, se înscrie în grupul formațiilor care au câștigat toate deplasările din noua ediție a Ligii 1, precum Universitatea Galați și Piroș Security Arad, timișencele izbutind performanța de a stabili scorul etapei și pentru a patra rundă consecutivă. 

Unele participante la Liga 1 nu sunt suficient de competitive, jumătate dintre echipe având bilanțuri negative după etapa care a marcat mijlocul turului în sezon regular, dar asta nu știrbește cu nimic din meritele bănățencelor, care au tratat cu maximă seriozitate fiecare partidă în parte, desprinzându-se la cel puțin 3 goluri diferență, după un singur eșec, cel din debut, 0-3 acasă cu campioanele din Cluj. Care, nici măcar ele, n-au înscris pe-atâtea goluri precum Fortuna, cu 6 mai puțin, următoarele pe aceeași listă, Heniu și Vasas Femina, având fiecare în cont puțin peste jumătate din totalul celor din Becicherecu Mic, 19 goluri, față de cele 34 ale grupării de pe podium.

Care s-a detașat și pe Baza Sportivă Ciorogârla, AFC Fair-Play Bucureşti – Fortuna 1-7 (1-2). O altă misiune uşoară la prima vedere în deplasarea efectuată lângă Bucureşti, dar grație abordării meciului cu seriozitate, bănățencele făcându-și-l ușor și reuşind în cele din urmă o victorie la pas, mulțumită desprinderii conturate după pauză.

Nicoleta Deca a deschis scorul spre mijlocul primei reprize, în minutul 20, după care gazdele au egalat în minutul 30, prin Valentina Petre, bănățencele preluând însă apoi din nou conducerea, cu puţine minute înainte de  pauză, prin Claudiei Bistrian: 1-2.

În repriza secundă, dublarea avantajului, prin Cristina Codrescu, care a înscris în minutul 56 al doilea său gol în acest campionat. Deca a marcat apoi al doilea ei gol în această partidă, 1-4, după care au urmat alte două reușite ale lui Bistrian, în minutele 70 și 77, stabilind cota personală la trei.

Rezultatul final avea să fie stabilit cu trei minute înainte de final de Teodora Țirtea, introdusă în joc în cursul reprizei a II-a. 

Urmează pentru timișence noul duel al vestului, duminică de la ora 11, acasă cu Piroș Security Arad, dar și deplasarea din 3 noiembrie la Heniu Prundu Bârgăului, oponenta de podium din play-off-ul ediției anterioare. Și mai apoi, dat fiind că s-a efectuat tragerea la sorţi pentru etapa a doua a Cupei României la fotbal feminin, care se va juca pe 10 noiembrie, un meci eliminatoriu în ieșirea pe terenul echipei de liga secundă ACS United Bihor, a cincea din 6 formații după două etape în Seria Vest. Revenind ulterior pe scena campionatului, primirea Universității Galați, actualmente a treia, dar și a Selenei Șantierul Naval Constanța, turul încheindu-l în ultima zi a lunii viitoare, la Odorheiu Secuiesc, cu Vasas Femina.

Antrenorii Florin Pădurean şi Anda Vela au apelat la Ciorogârla la următoarele jucătoare:  Cosmina Roșu – Rebeca Pavel (minutul 51, Florina Abrudan), Sabina Scurtu, Dumitrița Prisăcari, Denisa Heisu, Claudia Bistrian, Nicoleta Deca, Anca Dobai, Cristina Codrescu (min. 80, Oana Stoianov), Maria Neacșu, Alexandra Lunca (min. 65, Teodora Țirtea). Pe bancă: Mariana Voinea.

Clasamentul Ligii 1, pe coloana dreaptă, laolaltă cu ultimele rezultate și programul viitor. Echipa bănăţeană Fortuna ocupă locul secund cu 15 puncte, în urma campioanei, cu 16 puncte, clujencele câștigând joi cu 2-3 (1-1) restanța din etapa a II-a pe iarba ”Municipalului” din Odorheiu Secuiesc, la Vasas Femina.

Tot în turul 2 al Cupei României, fază a 16-imilor de finală, va mai juca și ASU Politehnica Timişoara, formația aflată în liga a III-a urmând a primi vizita liderului din seria vestică a ligii a II-a, Banat Girls Reșița. În faza I, ASU Politehnica trecea de Juventus Timişoara cu 5-3.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 15

 


Ultimele articole din categoria Feminin: