Fortuna învinge afară pentru a treia oară la rând cu 0-1: rocadă cu învinsa sa, pe locurile 2-3

Fortuna Becicherecu Mic a învins în deplasare în returul din noul an și cea de-a doua colegă de pe podiumul Ligii 1 de fotbal feminin, impunându-se duminică de la ora 11 în Teleorman, în cadrul etapei a XIII-a, după ce câștiga tot cu 0-1 și pe 10 martie la startul sezonului de primăvară, la fruntașa Olimpia Universitatea Cluj, în cadrul rundei a X-a.

Fotbalistele bănățence au izbutit astfel să încheie fără a primi gol în disputele directe avute tur-retur în actualul campionat cu sportivele din Teleorman, după ce în noiembrie 2018, în Timiș, se impuneau cu 4-0: Universitatea Alexandria – ACS Fortuna Becicherecu Mic 0-1 (0-0).

Fortuna reușea în luna martie să învingă cu 0-1 și la Dunăre, cu Universitatea Galați, împotriva căreia marca tot pe finalul întâlnirii, iar mai apoi să se califice și în semifinalele Cupei României, grație unui 8-0 acasă cu Heniu Prundu Bârgăului.

În plus, dacă reamintim că timișencele câștigau și în ultima deplasare din 2018, 0-3 la Târgoviște, se pot număra 6 victorii succesive cu tot cu cea din debutul Cupei României, 0-3 la Juventus Timișoara, așadar dintre care cinci afară, triumfuri cu un total de 17 goluri primite, fără a încasa vreunul. Ultimul primit datează din 11 noiembrie, 1-1 acasă cu Vasas Femina.

Unicul gol al meciului de la Alexandria a fost marcat cu 10 minute înainte de final de Mariana Voinea, la două minute după intrarea sa în teren, înlocuind-o pe Roşu. 

Florin Pădurean, antrenor principal al timișencelor, ne-a spus că ”a fost un meci bun din punctul meu de vedere. Sincer, oricare dintre echipe putea să câştige acest joc, mai ales după ocaziile mari de ambele părți. Dar sunt bucuros că am fost noi cei care am reuşit să marcăm şi să aducem cele trei puncte acasă!”

Cu acest nou succes în deplasare, Fortuna a urcat pe locul secund, cu două puncte în fața învinsei Universitatea Alexandria, pe care a depășit-o pe podium.

Florin Pădurean a folosit următoarele jucătoare: Durlă – Haţegan, Scurtu, Codrescu, Grigore, Ienovan, Tomesc, Sucilă, Şodincă, Lunca şi Roşu.

Au mai jucat: Voinea, Heisu, Abrudan.

Pe bancă: Ţîrtea, Pavel, Doboi.

Următorul meci al secund clasatei este la finele săptămânii viitoare, pe 14 aprilie, acasă cu Independența Baia Mare, antepenultima clasată, de la ora 11.

Ultimele rezultate din Liga 1, clasamentul și programul rundei de la mijlocul returului, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 15

 


Ultimele articole din categoria Feminin: