Fortuna, învinsă acasă de vicecampioană

Vicecampioană în 2019, prim-divizionara comunală bănățeană de fotbal feminin a încheiat ediția 2020-2021 a Ligii 1 pe locul 4, cu un eșec pe teren propriu la căderea cortinei în fața bistrițencelor de care era urmată pe podium în urmă cu 2 ani. Atunci într-un play-off cu 3 cluburi, în frunte cu clujencele, acum într-un play-off cu 6 grupări, dominat copios tot de clujence, urmate în clasamentul final de bistrițencele. Formații din județe vecine în Ardeal, în frunte, formații în fața cărora timișencele au pierdut în această ultimă săptămână din parcursul cu 10 runde al fazei play-off: ACS Fortuna Becicherecu Mic – ACS Heniu Prundu Bârgăului 3-7 (1-3).

Final de campionat în Liga 1 Feminin cu victorii ale primelor două clasate la câte 4 goluri diferență în vestul țării, triumful celor din Bistrița-Năsăud pe ”Comunalul” timișean asigurându-le statutul de vicecampioane, în condițiile în care Piroș Security Arad a fost întrecută acasă cu 0-4 de campioanele din Cluj. Astfel, după ce miercuri au asistat la Iclod la încoronarea laureatelor de sub Feleac, a zecea oară la rând campioane ale României, bănățencele au jucat azi și cu vicecampioanele.

Ultimă etapă în care Fortuna a suferit o nouă înfrângere, după ce din minutul 15 căpitanul echipei, Duşa, accidentată, a fost înlocuită cu Şodincă. Iar Heniu, care şi-a dorit cu orice preţ victoria pentru a încheia pe locul secund, a răsturnat puțin mai apoi scorul, de la 1-0 la 1-3 până la pauză, majorându-l ulterior: avantaj dublat.

Cele 10 goluri au fost marcate de Bianca Ienovan (min. 12 şi 86) și Laura Rus (min. 64, din lovitură de la 11 metri) pentru învinse, respectiv Alexandra Hornea (min. 17), Mihaela Merlan (min. 27), Diana Grecu (min. 34), Paula Mădălina Boroş (minutele 53, 77, 90+2), şi Andreea Laiu (min. 60) pentru Heniu.

Clasamentul în play-off, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Andra Vela ne-a spus că ”a fost un meci frumos, cu multe faze de poartă şi cu multe goluri; acesta este spectacolul pe care îl doresc spectatorii care au fost în tribună! Iar jocul nu reflectă această înfrângere atât de severă. Doresc în încheiere să felicit fetele noastre, care au practicat un joc frumos şi au pus mult suflet în toate meciurile jucate!”

*

Fortuna a început cu Roşu – Scurtu, Bistrian (min. 46, Heişu), Haţegan, Jivan – Pera, Deca (min. 46, Abrudan), Mateescu (min. 53, Rus), Ienovan, Rognean (min. 46, Dobai), Duşa – cpt. (min. 15, Şodincă).

Rezerve: Pavel, Grigore, Coleniscenco.

Antrenor principal: Pădurean; secund: Vela.

Heniu: Ganea – Alina Boroş, Purcil, Burcea, Laireanu, Merlan, Hornea, Lenuţa Ştef – cpt., Szekely (min. 46, Paula Mădălina Boroş), Laiu, Grecu.

Pe bancă: Ambruş, Răzvanta, Corduneanu, Szidonia, Gurielidye, Răileanu, Ciurea, Mateş, Contos.

Antrenor principal: Călin Svoboda.

Au arbitrat: Pal – Urs și Gozman – toţi din Oradea).

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = noua

 


Ultimele articole din categoria Feminin: