Fortuna, prim triumf afară: reabilitare. Stinsă la Horezu, Flacăra suferă prima înfrângere acasă

Nou-promovata Fortuna Becicherecu Mic n-a dezarmat după prima înfrângere suferită abia în etapa a zecea, 0-2 acasă runda trecută cu liderul imbatabil U Craiova 1948, ripostând printr-o victorie în deplasare sâmbătă după-amiază cu un scor identic, pe terenul unei ocupante a podiumului, din Vâlcea, depășind-o astfel la puncte pe a treia clasată.

Timișenii nu și-au pierdut busola după un singur eșec, ba din contră, au ”stins” Flacăra tocmai la Horezu, unde au pierdut până acum pe rând toate vizitatoarele în acest tur de campionat al seriei vestice în Liga 3, majoritatea la zero. Mai mult, vâlcenii nici n-au înscris cu ocazia jocului de sâmbătă de la ora 14, din cadrul etapei a XI-a: Flacăra Horezu – Fortuna Becicherecu Mic 0-2 (0-1).

Într-adevăr, ACS Flacăra Horezu a trecut acasă începând din 31 august atât de Șoimii Lipova, cu 2-0, cât și de ACSO Filiași, cu 3-1, CS Hunedoara, cu 3-0, și LPS Cetate Deva, la limită, cu 1-0, dispunând chiar și de divizionara secundă Campionii FC Argeș, pe care a eliminat-o cu 2-1 din Cupa României, precum Fortuna impunându-se în Vâlcea numai Astra Giurgiu, pe 24 septembrie, 0-2 într-o întâlnire eliminatorie din competiția K.O.

Mai mult, se pare că a fost nevoie de o primă înfrângere acasă pentru ca bănățenii din Becicherecu Mic să răbufnească și să efectueze un pas în față în deplasări, în care sunt imbatabili, rupând lanțul remizelor printr-o victorie. După 0-0 la Dumbrăvița și un 2-2 tot în Vâlcea, cu Viitorul Dăești, dar și un 2-2 la Pâncota precum și un mai recent 3-3 la Filiași, Fortuna a revenit în județul subcarpatic pentru a semna un prim triumf.

Conturat încă din minutul 15, când Bârză a recuperat o minge la centrul terenului și s-a lansat spre poartă, fiind faultat în careu, lovitură de la 11 metri, transformată de Răzvan Cluci în dreapta portarului, cu un şut pe jos… 0-1

Simetric, înaintea intrării în ultimul sfert de oră al partidei, în minutul 74, oaspeții au dublat avantajul, la capătul unei curse de 50 de metri a lui Zurbagiu, purtată pe flancul drept, de unde a centrat în faţa porții iar Ovidiu Oancia a înscris din apropiere: 0-2.

Deja al patrulea meci în care Fortuna nu primește gol în primele 11 etape, următoarele 4 din tur urmând a i le aduce în cale pe propriul teren pe hunedorene, cu deplasări alternative în județul Arad, mai întâi la Cermei, iar la finalul sezonului de toamnă, pe 30 noiembrie, la Chișineu Criș. Dar mai întâi acasă cu CS Hunedoara, pierzătoare pe teren propriu cu Crișul și rămasă la mijlocul ierarhiei, cu 3 puncte mai puțin decât elevii lui Luță, urcați la un punct de podium…

*

Vasile Luţă, antrenor principal la Fortuna, ne-a spus: ”Chiar a fost un meci bun, cu o echipă foarte bună. Am fost dominaţi în primul sfert de oră, iar după ce am marcat din 11 metri jocul a curs în favoarea noastră şi până la pauză puteam să mai înscriem dar am ratat cu nonşalanţă, prin Bârză şi Cluci. După pauză am reuşit să ne desprindem la două goluri, în urma unui contraatac. Doresc să felicit băieţii pentru că au reuşit prima victorie în deplasare, pot spune o victorie mare!”

Antrenorul Vasile Luţă a folosit următorii jucători: Costoaie (min. 25, Stănilă) – Leucean, Oneţ, Toma, Soare – Zurbagiu (min. 83, Anagor), Oancia, Hodiș, Cluci, Centea (min. 65, Giuricici), Radu (min. 25, Culda) – Bîrză.

Pe bancă: Terec, Ferţu, Iacob.

Rezultatele etapei a X-a în C4, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 15

 


Alte articole legate de acest subiect: