Fortuna remizează în duelul din careul fruntaș de la Odorheiu Secuiesc: 1-1 la Vasas Femina

Fortuna Becicherecu Mic a încheiat invincibilă deplasările din turul Ligii 1 de fotbal feminin, remizând astăzi de la ora 11 în duelul direct al vecinelor din careul fruntaș cu Vasas Femina, 1-1 (1-1) la Odorheiu Secuiesc, echivalent cu abia primele puncte risipite de timișence pe terenuri adverse în acest campionat.

Depășită ierarhic pe locul 2 ieri după-amiază de Universitatea Galați, învingătoare cu 1-2 la nou-promovata din Constanța în uvertura ultimei runde a sezonului de toamnă în Liga 1 Feminin, Fortuna și-a conservat însă avansul de două puncte pe ultima treaptă a podiumului în fața harghitencelor, care n-au fructificat avantajul terenului propriu, foarte moale și pe alocuri mocirlos la Odorheiu Secuiesc.

Vasas Femina n-a mai pierdut puncte acasă din restanța din 17 octombrie a etapei a III-a, 2-3 cu campioana din Cluj, după care s-a impus categoric în Harghita cu rezultate precum 7-0, 10-0 sau 3-1, astăzi lovindu-se de bănățencele antrenate de Florin Pădurean și Andra Vela, vizitatoare care au deschis scorul spre mijlocul reprizei I și au avut apoi în decurs de numai câteva minute alte două oportunități de a majora avantajul luat de atacantul Bianca Ienovan.

A fost vorba despre o imensă ratare din careul mic, din fața porții goale, dar și despre un clar penalty refuzat oaspeților, iar în loc de 0-2 s-a consemnat egalarea, izbutită de Vasas Femina după numai câteva minute, puțin după mijlocul primei părți, în urma unei lovituri libere din flanc: 1-1 la pauză.

Repriza secundă, abordată și cu a doua schimbare în unsprezecele timișean, după o primă modificare și de sistem de joc încă din minutul 10, a aparținut formației harghitene, Fortuna încheind deplasarea în inferioritate numerică, dat fiind eliminarea fundașului Prisăcari cu 5 minute înainte de final, cartonaș roșu pentru fault din postura de ultim apărător.

Chiar și așa, excelent parcurs al Fortunei în deplasările din tur, cu victorii în serie, 1-4, 0-7, 1-7 și 0-3, în Maramureș, Dâmbovița, București și Bistrița-Năsăud, completate de un prețios punct pe terenul ocupantei locului 4: 1-1. Bănățencele, pe podium înaintea returului din 2020, cu o primă deplasare la campioana din Cluj.

Fortuna a remizat în alcătuirea Roșu – Scurtu (minutul 10, Codrescu), Abrudan – cpt. (46, Rognean), Priscăcari, Heisu (73, Pavel), Bistrian, Deca, Neacșu, Grigore, Lunca, Ienovan.

Rezerve: Țîrtea, Dobai, Stoianov.

Rezultatele parțiale ale etapei a XI-a în Liga 1 Feminin, plus programul de mâine, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Feminin: