Fortuna, scor la startul în play-off-ul Ligii 1

Prim-divizionarele de fotbal ale Timișului sunt primele câștigătoare în faza play-off a ediției 2018-2019 în Liga 1, Alexandra Lunca deschizând scorul după mijlocul primei reprize a meciului acasă de astăzi și completându-și contribuția spre final cu o ”dublă”, după ce Bianca Ienovan dubla avantajul în primul sfert de oră al părții secunde: ACS Fortuna Becicherecu Mic – ACS Heniu Prundu Bârgăului 4-0 (1-0).

Alexandra Lunca: trei goluri

Astăzi de la ora 11, pe terenul din localitatea Becicherecu Mic, echipa din localitate Fortuna a confirmat ordinea ierarhică de la finele sezonului regular în Liga 1, bănățencele pe locul 2, vizitatoarele din Bistrița-Năsăud pe trei, învingându-le la scor prin cele patru goluri marcate de Alexandra Lunca în minutele 26, 84 și 90, respectiv Bianca Ienovan în minutul 56.

Fortuna s-a impus împotriva celor din Prundu Bârgăului în componența Mihaela Durlă – Denisa Haţegan, Denisa Heişu, Cristina Codrescu, Larisa Grigore, Bianca Ienovan, Claudia Bistrian, Monica Tomesc (min. 52, Florina Abrudan), Alexandra Lunca, Cristina Sucilă, Melisa Şodincă (min. 46, Mariana Voinea; min. 75, Teodora Ţîrtea).

Faza play-off constă într-un mini campionat triunghiular între ocupantele podiumului după campania tur-retur cu 10 cluburi și 18 etape, bănățencele mai având de jucat miercuri 19 mai de la ora 11 cu campioana Universitatea Olimpia Cluj, pe 26 mai la Prundu Bârgăului și în 2 iunie returul cu cele de sub Feleac.

Acest 4-0 s-a conturat și ca o reacție sportivă și pe teren a Fortunei după recenta deplasare cu cântec în Bistrița-Năsăud, unde absența Ambulanței de la teren depășind întârzierea ”sfertului academic” față de ora regulamentară de start a fost trecută cu vederea de delegații FRF la meci. Astăzi, după victorie, antrenorul principal Florin Pădurean ne-a spus că ”mă bucur că am reuşit pentru prima oară să le învingem pe cele de la Prundu Bârgăului, pentru că în campionat nu am reuşit să câştigăm, numai în Cupa României. Astăzi am izbutit un meci foarte bun, fetele noastre au jucat bine, și ne dorim şi în meciul următor să repetăm acelaşi joc, cu Olimpia Cluj, ca să prindem biletele pentru finală!” Antrenorul principal Florin Pădurean este asistat în activitatea sa de secundul Ioana Andra Vela.

Pe banca de rezerve la meciul de astăzi, Sabina Scurtu, Oana Stoianov, Cosmina Roşu și Dobai.  

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 3

 


Ultimele articole din categoria Feminin: