Fortuna surclasează în restanță secund clasata din Alexandria

Mai numeroase decât remizele sau eșecurile sunt acum victoriile în palmaresul Fortunei, care a urcat un loc în ierarhia Ligii 1 de fotbal feminin prin cel de-al doilea succes tot la 4 goluri diferență din această lună, dar, mai semnificativ, s-a apropiat la numai două puncte de ocupantele treptelor 2 și 3 pe podiumul clasamentului, printre care și învinsa Universitatea Alexandria, lăsată în urmă după pauza partidei restanță disputată duminică de la ora 11 la Becicherecu Mic, contând pentru etapa a IV-a a sezonului regular.

Fortuna Becicherecu Mic a câștigat în restanța programată înaintea optimilor Cupei României și a rundei finale a turului, de la finele săptămânii, trecând fără replică de secund clasata din Alexandria, 4-0 la pauză 1-0, ceea ce constituie a doua victorie acasă a bănățencelor în acest campionat.

Într-adevăr, ocupanta locului 5 în Liga 1, la egalitate de puncte cu vicecampioana națională Vasas Femina, va juca miercuri de la ora 13 pe ”Colterm” pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României, adjudecat deja dintre prim-divizionare de Vasas Femina, AFC Fair-Play București și Heniu Prundu Bârgăului, oponentă fiind formația din eșalonul terț Juventus Timișoara. Ulterior, duminică, Fortuna va mai juca și în runda finală a turului, la Târgoviște, cu ultima clasată în Liga 1, CSȘ, învinsă acasă duminică de Independența Baia Mare cu 1-5 într-o partidă restantă tot din etapa a patra, rundă care trebuia să se desfășoare în jurul datei de 7 octombrie.

Lunca a fost principalul artizan al victoriei matinale a Fortunei, deschizând seria reușitelor timișencelor printr-un șut de la 25 de metri lateral stânga, 1-0 la mijlocul reprizei I a partidei acasă cu Universitatea Alexandria, scor și la pauză.

Tot Lunca avea să stea și la originea golului prin care elevele lui Florin Pădurean și Andra Vela și-au dublat avantajul după o oră de joc, în urma unei lovituri libere pe care a executat-o, balonul respins de portar fiind reluat în plasă de Bistrian: 2-0.

Opt minute mai apoi Lunca avea să ia pe cont propriu o acțiune pe flancul stâng, finalizată de la 8 metri cu latul la colțul lung, pofta sa de joc manifestându-se și printr-o centrare pe adresa Cosminei Roșu, a cărei așezare pe 16 metri a fost fructificată de Ienovan: 4-0.

Al șaptelea 4-0 înregistrat în opt etape din actualul campionat al Ligii 1, rezultate și mai categorice fiind un 9-1, trei de 7-0 și doi de 5-0.

Pe un teren bun, un pic tare, Fortuna s-a impus la scor în componența Durlă – Grigore, Codrescu, Bistrian, Bondre – Ienovan, Șuveț (50, Usain), Tomesc, Heisu (80, Voinea) – Lunca, Sîrbovan (50, Roșu).

Rezerve: Abrudan, Țîrtea, Pavel, Scurtu.

Ultimele rezultate, clasamentul actualizat al Ligii 1 de fotbal feminin și programul etapei a IX-a și ultima din tur și sezonul de toamnă, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Ultimele articole din categoria Feminin: