Fotbal local de Liga 2, episodul 3: ACS Poli – ASU Politehnica. Declarații Ignea, Cherecheș, Petruescu: ”Trebuie să avem grijă cum gestionăm jocul pe toată durata lui”

A început etapa a XIII-a din turul campionatului Ligii 2, aducând sâmbătă de la 11 pe ”Electrica” și cel de-al treilea și ultimul duel direct între timișorene din sezonul de toamnă, ACS Poli – ASU Politehnica, după ce primele două au fost tranșate de echipele considerate a fi vizitatoare pe ”Dan Păltinișanu” conform programului competițional: Ripensia – ACS Poli 2-3 (1-0) în runda a III-a din 18 august, când Golda marca în prelungiri golul victoriei, și ASU Politehnica – Ripensia 0-1 (0-1) prin golul lui Popovici chiar duminică seară, în runda a 12-a. După care alb-violeții îndrumați de Cosmin Petruescu sunt în fruntea jumătății a doua a ierarhiei, pe 11, iar alb-violeții cu Ștefan Nanu reconfirmat la cârmă, penultimii, pe 19, cu 12 puncte mai puțin.

Diferență despre care antrenorul principal al grupării mai bine clasate, Cosmin Petruescu, a repetat și în conferința de presă de astăzi de la ora 13 prin a sublinia din nou că nu mai contează în aceeași măsură, dat fiind caracteristicile unui duel direct pe plan local: ”Nu aș vrea să reiau discuția din cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută pe tema jocului de mâine, și îmi mențin afirmațiile respective. E un meci între două echipe cu același nume, aproximativ același nume, o situație inedită, formații din același oraș, iar în acez caz poziția din clasament și valoarea loturilor chiar nu mai contează. Cu siguranță ambele echipe sunt extrem de motivate, iar despre ACS știm că are un nucleu de tineri cu care a retrogradat din Liga 1 și împreună cu 2-3 sportivi mai experimentați încearcă formarea unei noi formații, cu care, din declarațiile dânșilor, să revină pe prima scenă fotbalistică a țării”.

”Nici una dintre echipe nu are o plăcere deosebită să se uite la clasamentul la zi, chiar dacă este o ierarhie intermediară pe parcursul turului. Pozițiile nu sunt însă cele care să ne mulțumească și care să fie conforme cu realitatea din teren. Știm că ACS practică un joc bărbătesc, caută contactul fizic, o echipă cu talie foarte bună, foarte periculoasă la faze fixe. Am avut posibilitatea să văd mai multe meciuri de-ale lor, le știm punctele forte. Consider că poziția lor în clasament e din cauza problemelor interne și administrative și mai puțin din cauza lotului de jucători. Au un lot destul de bun, iar deși cu mulți tineri, în ultimii 2 ani aceștia au avut prezențe constante la nivelul Ligii 1, de multe ori notabile dacă acum 2 ani s-au salvat de la retrogradare de la -14. Cu siguranță pozițiile actuale din clasament ale celor două echipe nu înseamnă că avem câștig de cauză. E un joc deschis oricărui rezultat. Vom căuta să fim mai inspirați în fața porții adverse și să nu mai repetăm greșelile din ultimul meci cu Ripensia. Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, cu dorința de revanșă a jucătorilor față de suporterii care sunt mereu alături de noi, și ultima dată tot 2.500 de fani ne-au fost aproape, și ne pare rău că unii cu siguranță nu au plecat acasă cu rezultatul dorit”.

”Multe jocuri, ACS Poli a fost 60-70 de minute de la egal la egal cu absolut toate adversarele, și chiar dacă a primit destule goluri pe final de joc, mare parte au căzut atunci când nu mai avea nimic de pierdut și a jucat la totul sau nimic, ori 1-1 ori 2-0. Să nu uităm că 75 de minute și la Petroșani a fost sâmbătă la 0-0, ba și cu om eliminat în debutul reprizei a II-a, în celălalt meci acasă a avut 1-0 la pauză cu Chindia și a pierdut doar pe final, cu Pandurii a avut o evoluție foarte bună împotriva unei echipe din jumătatea superioară a clasamentului. Nu mai vorbesc de meciuri precum cel cu Snagov, așadar o echipă care 60-70 de minute joacă constant bine, pune probleme oricărui oponent, motiv pentru care trebuie să avem grijă cum gestionăm jocul pe toată perioada lui!”, a mai explicat Cosmin Petruescu.

Care, în lumina problemelor de efectiv exacerbate în această săptămână la ACS Poli, a semnalat în aceeași măsură precum în legătură cu locurile ocupate în clasament că nu sunt decisive: ”Din ceea ce știu, că Stere e suspendat, dar nu știu și dacă Drăghici și alții s-au antrenat sau au făcut-o separat, și ținem întotdeauna cont de particularitățile adversarilor, dar trebuie mereu să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut! Acum, când după cea mai lungă deplasare, la Brăila, o avem și pe cea mai scurtă din campionat, pe Electrica. Pe noi ne avantaja dacă se juca pe Dan Păltinișanu, căci eram mai familiarizați acolo, pe acel teren era ca și cum am fi jucat acasă de fapt, dar decizia este a dânșilor și e normal să o respectăm, ei știu cel mai bine din punct administrativ cum pot să gestioneze problemele cu care se confruntă”. Petruescu nu exclude poate și eventuale piste false în privința a ceea ce a răzbătut în această săptămână din sânul efectivului gazdă sâmbătă la matineu pe ”Electrica”, zile în care ACS Poli s-a confruntat cu diverse situații, precum prezența a numai 12 jucători la antrenamentul de miercuri și 16 joi prin cooptarea unor juniori implicați cu o zi înainte într-un meci eliminatoriu din Cupa României la nivel juvenil, totul pe fondul unor probleme punctuale de lot, în dreptul lui Avaro, cu probleme medicale, Drăghici, care a suferit o fractură de piramidă nazală căzând de pe scaun la o nuntă, Velcotă, care a fost exclus din componență pe baza deciziei Consiliului Director, și Bocșan, căruia i s-ar fi propus rezilierea contractului.

Petruescu a mai spus: ”Încercăm mereu să aliniem cei mai buni jucători pe care-i avem, cei mai în formă pentru meciul respectiv, iar la fel și pentru partida la ACS, cel mai competitiv 11. Schieb, chiar dacă se antrenează normal, nu este la parametrii cei mai optimi, însă e bine că avem de unde să alegem…”

A vorbit înaintea duelului local și mijlocașul Alin Ignea, trecut pe la ACS Poli: ”E un meci foarte greu prin prisma faptului că ambele echipe sunt din Timișoara, însă trebuie să ne luăm revanșa după înfrângerea cu Ripensia, trebuie să câștigăm! Când am fost la juniori, am mai jucat pe Electrica, e un teren mai micuț, mai îngust, dar să vedem mâine, sperăm noi să câștigăm. La Brăila a fost prost terenul, e mai bun cel de pe Electrica…”

Întrebat, Ignea a răspuns: ”Am mai vorbit cu ei (n.n.: jucători de la ACS Poli), dar nu săptămâna asta. Sunt supărați pe situație în general dar n-au pățit nimic…”

Referire la jocul de sâmbătă de la 11 a făcut și tânărul fundaș Alexandru Cherecheș, fost și el la juniorii lui ACS Poli: ”Îi cunosc pe majoritatea și nu ne va fi ușor, chiar dacă știm problemele lor, ceea ce nu ne dă însă câștig de cauză, căci vor fi motivați. Și noi suntem motivați și să avem atitudine, pentru a ne lua revanșa față de suporteri după ultimul meci pierdut acasă. Sunt și ei cu tineri, majoritatea de vârsta mea, iar dacă nu vom avea de la începutul partidei concentrarea necesară, cred că vom avea un meci destul de greu”. Despre perioada petrecută la concitadini, Cherecheș a răspuns: ”Am prins lotul la un meci de Liga 2, și le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut, am petrecut mai mult de jumătate din juniorat acolo, dar în ultimele luni s-au comportat mai urât cu mine și vreau să mă rezum la atât…”

Arbitrează la centru arădeanul Mircea Ardelean, asistat de concitadina sa Alina Mihoc și zălăuanul Tunyogi, rezervă fiind George Roman din Grădinari. Observatori, Lucaci (Arad) și Spătaru (Timișoara).

Clasamentul la zi și programul etapei cu 6 meciuri programate sâmbătă de la 11 și unul de la 12, Academica – Chindia, altul fiind duminică de la 12, Farul – FC Argeș, iar în aceeași zi Daco-Getica – Petrolul, dar de la ora 14, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: