Fotbal reinventat în Divizia D Timiș. Cu 10 jucători la start, Voința Biled chiar cu 7

Praf și pulbere pe-alocuri acest fotbal divizionar ”D” în județul Timiș, ziua căderii de cortină peste ediția 2017-2018 conferind o ultimă foarte proastă impresie. Mascată însă pe cât se poate de simpatica Asociație Județeană de Fotbal Timiș, care, făcându-se că plouă, a deschis umbrela pentru a învălui realitatea cruntă a jocului de la Șag, unde oaspeții de la AS Voința Biled, retrogradați de pe penultimul loc, au abordat meciul în numai 7 jucători iar din minutul 12 au rămas chiar în doar cinci, partida încheindu-se prematur, și a specificat în rubrica rezultatelor de pe propriul portal scorul de 2-0. Da, așa și este, 2-0…

Plouă în Timiș, semn de păreri de rău la despărțire, dar cine ar mai regreta campania 2017-2018 după modul cum s-a încheiat!? Ducă-se! Spre exemplu, la Șag, jocul CS Timișul – AS Voința Biled, dintre gazdele campioane de toamnă și oaspeții vicecampioni în sezonul precedent, a durat nici un sfert de oră.

Fotbal!? Parodie.

AS Voința, care se făcea de mirul lumii la finele jocului tur din toamnă, acasă cu cei din Șag, lăsat cu fapte reprobabile din partea amfitrionilor, a luat-o de-atunci la vale, alunecând constant în clasament după o serie de rușinoase înfrângeri și retrogradând cu buf, ieșire din scenă în inferioritate numerică la primul fluier al arbitrului.

Căci abia la ora 11 fără 19 minute au descins la arena din Șag primii reprezentanți ai grupării vizitatoare, într-un microbuz cu jucători nici cât pe degetele unei mâini, alți 3 fiind aduși ulterior de Nohai. Astfel încât partida a început la ora 11:18, oaspeții din Biled intrând pe teren în numai 7 componenți și văzându-se rapid conduși prin golurile marcate pentru CS Timișul de Bogdan Moroșanu în minutul 1 și Traian Anghel în minutul 9.

Puțin mai apoi, doi jucători ai Voinței au cedat la capitolul voință și, fără a fi accidentați, au părăsit pur și simplu terenul, aspect observat de centralul Cătălin Botaș, care a tras meciul pe dreapta.

Astfel a încheiat sezonul AS Voința Biled, cu doar 7 jucători în deplasare, rămași numai 5 din minutul 12, abandon, grupare retrogradată de pe penultimul loc, după ce acum un an devenea vicecampioană a Diviziei D Timiș iar în turul campaniei căreia i s-a pus punct a eliminat-o din Cupa României pe secund divizionara Ripensia.

Dar unora pesemne li se urăște cu binele și li se urcă la cap, pornirile violente după partida tur cu Timișul ducând la o descompunere a echipei în pauza de iarnă, returul fiind abordat în regim de avarie. Printre cei pe culoarul ”Plecări”, și de departe cel mai ilustru exponent al întregului sport din județul Timiș, un veritabil domn de viță veche cu ieșiri sticloase și un limbaj de sfărâmat cioburi între dinți, o autentică eminență cenușie de pe margine în ale completărilor de înscrisuri, dar și un personaj din ”iarbă” care a optat pentru o altă divizionară ”D” din zonă după ce a admis într-un cerc restrâns că n-a fost absolut deloc străin de corecțiile aplicate atunci arbitrilor, doar că a scăpat teafăr și nevătămat la ora de grație a judecării așadar trunchiate a cazului, rejudecat și mai strâmb prin masiva tăiere a sancțiunilor.

Nu-i așa AJF Timiș că AS Voința chiar merita toată această clemență, inclusiv prin prisma ieșirii de astăzi din scenă, în doar șapte!? Halal competiție.

Alt meci din etapa a 34-a început astăzi cu întârziere și încheiat abia la ora 13:05, la Făget, unde CSO – AS Murani s-a încheiat nedecis, 2-2 (0-1): Alexandru Apostol 80, 90+4 – Ionuț Coman 45, Raul Costescu 75.

Remiză și în partida AS Seceani – AS Peciu Nou, 2-2 (1-1): Bogdan Cortușan 38, Laurențiu Berar 55 – Alin Gîrz 10, Sergiu Iorgovan 69.

Două goluri a înscris și campioana, rapid și suficient pentru a triumfa pe terenul ”lanternei roșii”, duel care a fost prefațat de aberațiile multor guri rele în sensul că alb-verzii s-ar prezenta în dor de lele la Gătaia. Cum și-ar fi putut doar închipui unii că fruntașa detașată s-ar deda la astfel de lucruri lipsite de onoare tocmai la ora ultimului meci al campioanei în returul pe care l-a dominat autoritar și ca ultimă repetiție înaintea aparițiilor de la barajul tur-retur cu mehedințenii!?! Pesemne redusă este cultura sportivă a unora, cât despre înțelegerea lucrurilor și capitole precum psihologie, la pământ.

Progresul Gătaia – ACS Dumbrăvița 1-2 (1-2): Sorinel Jinga 35 – Dacian Bîrză – foto. pag I 13, Dan Silaghi 16.

În rest, victorii acasă…

Avântul Periam – AS FC Bazoșu Vechi 2-1 (1-0): Alin Stroe 7, Valeriu Mager 85 – Vlad Slabu 65. Angelo Olteanu a reluat în transversală în minutul 60. Iar din minutul 62, având toate schimbările deja efectuate și înregistrând o accidentare care a necesitat părăsirea suprafeței de joc, oaspeții nou-promovați au continuat în 10 componenți.

Nou-promovata a încheiat pe locul 3, mai aproape de ocupanta poziției secunde decât de urmăritoarele sale… ASO Deta – CSM Lugoj II 3-1 (2-1): Lucian Stoica, Remus Barburescu, Denis Radu – Răzvan Cuculea. Oaspeții au abordat deplasarea în numai 10 jucători.

În fine, ca vicecampioană în retur cu nu mai puțin de 33 de puncte, dintre care 3 smulse acasă într-un mod dizgrațios duminica trecută, în runda a 32-a, când s-a comportat ca în ring, iar ulterior, printr-una dintre voci, a făcut pe amnezica, cum că nu s-ar fi întâmplat nimic, Progresul 1906 a făcut instrucție cu Voința Mașloc, 4-0 (4-0) la Banloc, dat fiind suspendarea terenului din Ciacova: Aleksandar Radovan 5, 17, 32, și Claudiu Apostol (43).

Rezultatele integrale ale rundei finale și clasamentul ediției 2017-2018, pe coloana datelor tehnice. Este de așteptat o competiție mai integră în viitorul sezon.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: