Fotbalul nostru cel de toate zilele

Ovidiu Păcurariu revine în ÎNTRE RAŢIUNE ŞI PASIUNE cu câteva remarci după runda de Liga 1 din week-end şi nu numai.

„Cele patru entităţi care concură la realizarea spectacolului fotbalistic sunt: jucătorii, antrenorii, arbitrii şi spectatorii.

Cei mai controversaţi sunt arbitrii şi această observaţie nu este lipsită de temei. Pentru a ajunge arbitru de divizia A, trebuie să treci prin furcile caudine ale promovării. Ei sunt testaţi fizic şi teoretic, monitorizaţi şi abia apoi sunt promovaţi. Şi atunci cum se explică prestaţiile foarte slabe ale majorităţii arbitrilor din divizia A? Probabil trebuie să ne uităm mai atent la criteriul de selecţie şi la modul cum se fac promovările. Nu cumva factorul subiectiv este major? Orice om este supus greşelilor şi arbitrii sunt şi ei oameni. Se încearcă să se elimine cât mai mult greşelile prin apariţia a doi arbitri adiţionali care nu prea ştiu ce au de făcut în afară de a încasa baremul.

Cel mai la îndemână exemplu este arbitrul Iulian Călin, care a oficiat la centru partida ACS Poli-Năvodari. Înteleg să faci una-două greşeli minore în timpul jocului, dar să nu vezi un penalty clar ca lumina zilei… Portarul advers l-a împins cu ambele mâini pe atacant când mingea era disputată în altă zonă a careului mare. Mi se pare cam mult. Aurel Şunda, probabil şi supărat de jocul slab al elevilor săi, a protestat la faza respectivă şi a fost sancţionat de arbitru. Bravo naţiune! Probabil că observatorul de arbitri l-a notat cu un calificativ bun pe Iulian Călin, fiindcă aşa funcţionează sistemul. Mai mult, analfabetul în ale fotbalului, comentatorul TV al meciului, ne trimite la Ion Crăciunescu să aprecieze el faza. Dar comentatorul pentru ce ia onorariul dacă nu este în stare să aprecieze o fază clară?

Dar, trecând peste toate acestea, rămâne evoluţia slabă a echipei timişorene. Achiziţiile făcute în această iarnă, în loc să întărească lotul, s-au dovedit a fi fanteziste. Să-l ai pe Boştină în propria curte şi să aduci un tânăr din echipa de tineret a echipei din liga a II-a engleze, Middlesbrough… Acesta nu prea a înţeles rolul lui în echipă, a ratat nepermis preluarea la mingea oferită pe tavă de Popovici, văduvind echipa de un gol iminent.

N-am fost şi nici nu voi fi simpatizant al echipei Dinamo, dar am avut un moment de satisfacţie când i-a căzut pălăria pe ochi acestui antrenor îngâmfat, Laurenţiu Reghecampf”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: