Fotbalul slujit: Pope o egalează superb pe Man’ City. Fotbalul folosit corect politic: Federația Engleză îl acuză pe Pope pentru un mesaj ”social media” pomenind și de Rothschild

Marii maeștri planetari probabil se desfată constatând servitudinea implementatorilor noii ordini. Sârguincioși implementatori pe toate palierele vieții sociale ”productive”, febrili pe toate paralelele și meridianele în aplicarea dogmelor de urmat. În lumina cărora binele este metamorfozat în rău și viceversa. Bunăoară, fotbalistul profesionist Tom Pope, de la gruparea de liga a patra engleză Port Vale F.C. Stoke, a slujit cu măiestrie frumosul joc prin a o egala superb cu capul pe ”Etihad” pe Manchester City, în Cupa Angliei. O execuție etalând minunăția sportului pe dreptunghiul verde, memorabil început de an. Continuat în februarie cu o acuză din partea federației de profil din Albion, cum că Pope ar fi atras fotbalului o proastă reputație prin răspunsul publicat în ”social media” la întrebarea unui fan despre pronosticarea rezultatului celui de-al treilea război mondial, și anume ”invadăm Iranul, apoi Cuba, apoi Coreea de Nord, iar apoi Rothschilds (sîc) sunt încoronați campioni ai fiecărei bănci de pe planetă”. Abilitățile sportive, mai prejos decât corectitudinea politică în a estima unitatea de măsură pe baza căreia e cuantificat nivelul slujirii fotbalului?

Răspunsul îl sugerează federația de specialitate de la Londra, un purtător de cuvânt al forului semnalând că ”Tom Pope a fost acuzat de o încălcare a regulii E3 a Football Association în legătură cu o postare social media din 5 ianuarie 2020. Se invocă încălcarea prin activitatea sa social media a regulii FA Rule E3(1) ca fiind abuzivă și/sau cu insulte și/sau improprie și/sau a atras fotbalului o proastă reputație”. În completare, ”se invocă de asemenea că a sa activitate social media constituie o <încălcare agravantă>, definită în FA Rule E3(2), ca incluzând o referință, fie exprimată sau implicită, pe seama rasei și/sau religiei și/sau originii etnice”.

Mai puțin conta așadar în privința invocatei proaste reputații a fotbalului că veteranul profesionist egalase cu o ”bijuterie” de gol în fața unor tribune pline ale arenei campioanei la zi a Angliei, ceea ce constituie exprimarea esenței și slujirii în sine a jocului, execuție conferind o bună propagandă sportului în 11 și completând zestrea autorului, al doilea cel mai prolific marcator din istoria de 144 de ani a clubului din orașul său natal, cu peste o sută de reușite, mai mult contând pentru a fi acuzat cu posibilitate de suspendare o postare sub formă de răspuns pe o rețea de socializare, așadar departe de dreptunghiul verde, și fără vreo legătură cu disciplina pe care o practică.

Gruparea privată profesionistă din Stoke-on-Trent, de pe locul 9 în liga a patra engleză, a luat poziție oficială în apărarea nouarului său în vârstă de 34 de ani, ”atacantul lui Port Vale neagă cu tărie afirmațiile că ale sale comentarii pe twitter au făcut <o referință, fie exprimată sau implicită, la rasă și/sau religie și/sau origine etnică>”. 

La aflarea întorsăturii de situație, expusă în unele publicații insulare cu vad, The Guardian, sau mai mici, thetruthseeker.co.uk, Pope a fost aprig apărat și de numeroși utilizatori ai rețelelor de internet, comentând cu vehemență pe platforma acesteia din urmă în lumina abordării avute de forul federal de la Londra, însă jucătorul înota deja în ape tulburi, încă după ce răspundea întrebării primite, răspuns care a atras și aprecieri negative, un utilizator subliniind de ce ar dori federația engleză să investigheze o potențială remarcă antisemită. Pope se apăra drept replică pe aceeași rețea de socializare prin a întreba retoric, ”dar cum e rasist așa ceva??… Serios, e cineva acolo să mă distrugă, sau ce? Cineva a întrebat cum se încheie al treilea război mondial și am răspuns când țările numite au fost invadate și ei au toate băncile!! Care e problema cu asta? Serios??” Și prin a completa cu încă o postare: “Ei dețin the bloody bănci! Nu există nici o malițiozitate rasială și oricine ar zice the bloody același lucru! N-am fost părtinitor prin a alege vreo tabără ci pur și simplu m-am limitat la a preciza că ei dețin băncile, și asta e!”

Vremuri ale corectitudinii politice în care a edita vreun cuvânt spionat cu lupa, și întors pe toate fețele de ”binevoitori” de ”rețea” sau organisme oficiale, îți poate atrage prejudicii cât se poate de injuste. Și-atunci cum s-ar mai putea pomeni despre onestitate sau libera exprimare într-o lume pesemne curat murdară!?

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 72

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: