Fotbalul strânge rândurile și se unește, ”Împreună pentru Matei”. Turneu caritabil la Șag între Crăciun și Anul Nou

Darul vieții, neprețuit. Iar gestul alinării suferinței unui semen, cu atât mai mult cu cât este un fraged copilaș, primordial. Sportul își are importanța sa, dar când vine vorba despre ale vieții valuri, unele aspecte sunt mult mai importante decât altele. Pentru o cauză bună, întru strângerea de fonduri în vederea susținerii financiare a tratamentului unui băiețel luptând cu o afecțiune neurologică, lumea fotbalului județean dar nu numai își strânge rândurile și se unește la ceasul Sfintelor Sărbători, ”Împreună pentru Matei”.

Mihăiță Hromei și fiul său Matei

Este vorba despre Matei Hromei, în vârstă de 4 ani, fiu al ex-fotbalistului, antrenorului și arbitrului Mihăiță Hromei, profesor de Educație Fizică și Sport la instituția de învățământ din Foeni și încă în activitate ca arbitru, în Campionatul Județean de minifotbal Alborz.

Într-un efort comun, cu mâini de ajutor din mai multe direcții, gesturi de suflet, ”Împreună pentru Matei” va reuni inimoși din lumea fotbalului cu ocazia unui turneu caritabil programat la Șag între Crăciun și Anul Nou, mai exact pe 28 decembrie, reuniune în premieră ce își dorește încă de pe-acum repetiția.

”Cei din lumea fotbalului sunt atât de sensibili când e vorba de durerea omului și sunt emoționat să constat câți s-au însuflețit pentru a ajuta și lua parte”, a spus Mihăiță Hromei, care contează în linii mari pe prezența a nu mai puțin de 14 echipe, fiecare având asigurate șase jocuri a câte zece minute, în sistem 5+1.

De dimineață, în sâmbăta de 28 decembrie, cu începere de la ora 9, formațiile de oldboys, iar după ora 13 cele mai tinere, reuniune fără faze finale, ci pur și simplu pentru plăcerea de a juca în ideea unei cauze bune. Iar donațiilor li s-ar putea adăuga fonduri suplimentare de exemplu din licitația de tricouri, ale unor grupări precum Dinamo, U Craiova sau CFR Cluj.

Meciurile se vor juca în ”balonul” de la Șag, de aspectele organizatorice îngrijindu-se arbitrul Gabriel Goloșie, implicat în asemenea evenimente cu aspect caritabil, iar prezența echipelor este pestriță, preponderent însă dinspre Divizia D Timiș.

De exemplu, printre altele, dinspre Dudeștii Vechi și Deta, de la Periam și Lugoj, sau de la Giarmata și din partea gazdelor din Șag, dar și dintr-un eșalon imediat inferior, de la Unirea Cerneteaz ori Făget.

Dar nu numai. Căci de exemplu ex-ripensistul Zaluschi vine cu ”Minunile Banatului”, anunțându-și prezența și o echipă a celor din Freidorful timișorean, sau o alta a părinților unor juniori ai Ripensiei, respectiv ”Catena”, incluzându-i printre alții pe Solomon ori Șofronea, însă nu în ultimul rând cea de Oldboys din Foeni, localitate în care Mihăiță Hromei activează ca profesor de Educație Fizică și Sport.

Își anunță prezența și Alex Ioniță din curtea Craiovei respectiv Silviu Balaure, lansat de fotbalul de pe Bega, numeroși fiind așadar cei din suflarea fotbalului ce se vor reuni pentru o cauză bună în preajma pragului între ani: ”Împreună pentru Matei!”  

Iar arbitrajul asigurat de Petre Parlea și Paia Pecarov va fi completat de însuși Mihăiță Hromei.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: