FOTO 50+. Declarații Luță, Filimon, Radu: Fortuna Becicherecu Mic – Timișul Șag 1-0. Campioana din D Timiș, la baraj contra Voinței Lupac

Campioana Diviziei D Timiș a câștigat și în ultima etapă a returului din liga a IV-a județeană, repetiție înaintea deplasării în weekend la Lupac, pentru manșa I a barajului de promovare în Liga 3 cu laureații eșalonului 4 cărășean: Fortuna Becicherecu Mic – CS Timişul Şag 1-0 (1-0).

Un singur gol a fost marcat în cele 93 de minute de joc ale partidei de sâmbătă de la matineu, de nimeni altul decât golgheterul campioanei, cu 16 reușite în această ediție a ligii a patra, Zoran Radu, care a finalizat cu latul de la 12 metri lateral dreapta spre colţul lung: 1-0 în minutul 14. Scor conservat până la final…

Oaspeţii ripostau pe contraatac de două ori, prin Bogdan Moroşanu în minutul 26 și Gheorghe Costescu (min. 32), care au scăpat singuri, în față numai cu portarul Culda, salvator în fața unor goluri ca şi făcute.

În minutul 36, vizitatorii au solicitat o lovitură de la 11 metri la un fault în careu asupra lui Costescu, dar jocul a continuat, fără ca arbitrul Ciev să indice punctul cu var.

Gazdele au ratat în mitanul secund majorarea scorului prin Radu, Filimon și Pecarov, pe când cei din Șag au ratat și ei pe contraatac, prin aceiaşi Moroşanu şi Costescu.

Care vizitatori au înscris pe raportul de arbitraj numai 13 jucători, inclusiv doi juniori, Alexandru Gora şi Andrei Bula, intrați în ultimele 10 minute. 

Final victorios pentru campionii județului, răsplătiți în festivitatea de premiere și bucuroși în hora reușitei… 

O menţiune în contul lui Brian Filimon, campion cu 11 echipe diferite, promovat atât în liga a treia cât şi în liga a patra cu 9 formații, înregistrând în schimb și două eşecuri la baraj, cu FC Chişoda şi ACS Ghiroda. Câștig de cauză a avut în schimb cu Progresul Gătaia, FC Chişoda, Muncitorul Reşiţa, Ghiroda – de două ori, Autocatania Caransebeş, ASU Politehnica, ACS Dumbrăviţa şi Fortuna Becicherecu Mic.

Fortuna: Culda – cpt. – Hodiş, Păscăleanu, Oneţ, Szalkai (min. 60, Vîrşog), – Dragu (min. 60, Negruţ), Filimon (min. 70, Neagoie), Zurbagiu, Centea – Radu, Pecarov (min. 70, Anagor).

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Costoaie, Croitoru, Toma, Roman.

Timişul: Boboiciov – Anghel, Gâtin, Robotă, Seculin (min. 80, Gora), – Sinitean, David, Dragomirescu, Costescu – cpt. – Petrişor (min. 85, Bula), Moroşanu.

Antrenor: Adrian Ianoşev.

Au arbitrat: Raul Ciev – Raul Ghiciulescu şi Nicolae Chiţoiu. Observator de arbitri Ciprian Trancă iar delegat de joc Florian Mierea.

La cald…

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna): ”Am încheiat campionatul cu o victorie la limită, dar cel mai important este că băieţii mei au rămas valizi pentru următorul meci, cel de baraj. Acela este cu adevărat examenul pe care îl vom da! Încă o dată, îi felicit pe această cale pe băieţi, care au dat dovadă de caracter şi au fost constanţi pe toată durata campionatului, conducerii administrative a staff-ului, dar şi tuturor oamenilor care s-au implicat la această echipă, căci fără ei nu puteam realiza nimic. Mai avem un hop şi sper să-l trecem cu brio! Aţi văzut şi Dumneavoastră că toate echipele s-au mobilizat contra noastră, vrând să demonstreze că au şi ele valoarea noastră, dar în cele din urmă multe au eşuat şi noi am demonstrat adevărata noastră valoare, reuşind 26 de victorii, 5 egalităţi şi o înfrângere, la Unirea Sânnicolau Mare. Aşteptăm cu nerăbdare acest baraj de promovare! Noi trebuie să demonstrăm în continuare, prin acestă dublă manşă, probabil cu Lupac, adevărata valoare a echipei noastre, prin jocul pe care îl vom presta. Și eu zic că valoarea şi experienţa lotului pe care îl avem ne vor da prima şansă. Sâmbăta viitoare vom juca primul meci în deplasare şi ne dorim să câştigăm, pentru a rezolva situaţia promovării chiar din primul tur.”

Brian Filimon, mijlocaş central al campioanei Timișului, a admis că ”azi am avut şi o zi mai modestă, dar este bine că a fost victorie! A fost un tur mai echilibrat, dar de la etapă la etapă ne-am intrat în ritm. Chiar dacă am reuşit doar câteva rezultate la limită și am suferit prima înfrângere, la Unirea Sânnicolau Mare, o înfrângere pe nedrept, fotbalul fiind imprevizibil, e bine că o echipă bună a avut caracter şi a mers mai departe. Am uitat de acea înfrângere, a fost un duş rece pentru noi. Ca apoi să realizăm scorul rundei, 9-0 cu cei de la Carani, și dacă nu mă înşel ei erau pe locul I… Am făcut rocada iar după aceea nu am cedat primul loc până la sfârşit. În iarnă au mai venit trei jucători, toţi au arătat că au caracter, au valoare, şi am dovedit că putem face diferenţa prin rezultatele obţinute. Iar astfel am realizat acest obiectiv pe care ni l-am propus!”

Filimon a mai contabilizat câteva promovări… ”Pot spune că prima a fost la Ghiroda, când am detronat-o pe ASU Politehnica de pe primul loc. Chiar în ultima etapă i-am depăşit şi ne-am dus noi la baraj. Doar că acel baraj a fost nefericit pentru noi, o manşă la Deva şi asta în urma loviturilor de la 11 metri. Apoi la ASU Politehnica, a fost o luptă crâncenă cu Ripensia, şi noi am promovat. Cam cu toate echipele de pe primul loc au fost lupte aprige. Însă tot timpul am fost un luptător, ceea ce m-a făcut să cred că pot realiza această performanţă. Drept dovadă, am ajuns cu a 11-a echipă la promovare!”

Zoran Radu, golgheter al echipei, cu 16 reuşite, ne-a zis că ”a fost un campionat destul de greu, dar pot spune că avem o echipă foarte bună şi rezultatele s-au văzut… Și am luat campionatul la pas! Am pierdut o singură dată, la Sânnicolau Mare, dar sincer, a fost o înfrângere nemeritată. Chiar eu am dat trei bare şi am ratat un 11 metri, mi-a ghicit colţul portarul…”

-Acest retur a fost ceva mai modest pentru tine, ai mai reuşit numai patru goluri, faţă de cele 12 marcate în tur. Astăzi ai ajuns la cifra 16… Da, este adevărat… Această performanţă am reuşit-o şi cu ajutorul colegilor, pentru care le mulţumesc! Dar nu ştiţi că am fost o perioadă accidentat şi sunt bucuros că mi-am revenit. Astăzi am semnat golul care ne-a adus toate cele trei puncte, dar asta nu este pentru prima dată, au mai fost şi în alte etape…”

-I-ai văzut pe cei de la Lupac? Probabil cu ei veţi juca barajul… Nu i-am văzut dar am auzit că au echipă bună şi tânără, au câştigat şi Cupa României în Caraş-Severin. Dar sperăm ca noi să fim aceia care vom promova după acest baraj!”

Fotografii de Iosif Canea…

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: