ACS Ghiroda – Dumbrăvița 3-1. Bura: ”Un joc peste acest nivel” Macavei: ”Dacă nu înțeleg că fotbalul se joacă cu capul, nu merită să învingă”. FOTO

Un meci cu adevărat peste acest nivel al ligii a patra timișene, urmărit vineri de la ora 15 pe terenul din cartierul Plopi de peste 150 de spectatori: ACS Ghiroda – ACS Dumbrăviţa 3-1 (2-1). Liderul campionatului a marcat tot 3 goluri, precum în calificarea adjudecată la mijlocul săptămânii în turul 3 al fazei județene în Cupa României, pe când alb-verzii, deși și-au menajat efectivul la ora deplasării pierdute la scor tot în întrecerea K.O., ieșind din cursă la Parța, n-au răsturnat calculele hârtiei, suferind al doilea eșec în câteva zile.

Disputat în cadrul etapei a XX-a din Divizia D Timiș, de fapt în prima zi a noii runde, în cartierul timișorean Plopi, duelul între fruntașa cu 47 de puncte şi ACS Dumbrăviţa, ocupantă a locului 6, cu 34 de puncte, a oferit celor prezenţi un joc cu multe faze fierbinţi la ambele porţi şi ridicat în general peste nivelul acestei competiții. Iar la final liderul s-a bucurat de victoria meritată pe care a obţinut-o. Inițial, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a dispărut prea devreme dintre noi, fostul fotbalist, antrenor și în acest an coordonator la ”pepiniera” lui ACS Poli Timişoara, Adrian Stoicov.

Chiar în primul minut de joc oaspeţii puteau deschide scorul, la prima acţiune pe flancul drept, purtată de Bîrză, care a centrat în faţa porţii şi Pecarov, cu capul, de la nici trei metri, nu a putut înscrie cu poarta goală…

În minutul 12, Baranyi a prins un şut senzaţional de la 25 de metri și mingea a lovit stâlpul din stânga al porții lui Culda, de unde a ricoşat în plasă: 1-0. Oaspeţii au egalat la unu în minutul 29, când Firuţ l-a faultat pe Bîrză în careu şi, corect, arbitrul Neagoe a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o cu precizie Pecarov.

Până la pauză, gazdele au reuşit și golul doi, și tot din lovitură de la 11 metri, transformată de Pătraşcu în minutul 44, acordată fiind în urma unui fault comis de Negruţ asupra lui Mancaş. Primul s-a ales de fapt şi cu un avertisment din partea arbitrului.

Mitanul secund a început foarte rău pentru gazde, în minutul 50 Cosmin Mancaş fiind eliminat pentru injurii adresate asistentului Gaşpar, la care centralul nu a ezitat şi l-a trimis pe bună dreptate mai devreme la vestiare. Păcat, căci este primul cartonaş roşu primit de jucătorul gazdelor.

În minutul 65, Opîrlescu i-a făcut cadou o minge lui Budur, care a plecat glonţ de la centrul terenului şi a marcat de la 16 metri, şutând pe jos, pe lângă portarul Culda, care nu a avut ce face şi a scos mingea din plasă pentru a treia oară. Gazdele au mai reuşit un gol în minutul 89 dar a fost anulat pentru ofsaid, semnalizat de Gaşpar şi mult contestat de tribună şi jucătorii gazdă. Despre arbitraj, s-a ridicat la nivelul meciului…

ACS Ghiroda: Alexandru Dubou – Octavian Firuţ, Lucian Gavriluţă, Branimir Ştefanovici, Narcis Damian, Cosmin Mancaş, Florin Gaidoş (min. 70, Brian Filimon), Leonard Naidin (min. 55, Bogdan Centea), Sebastian Budur, Emanuel Pătraşcu (min. 68, Constantin Popa), Alexandru Baranyi (min. 79, Florin Dochiţa).

Antrenor: Vlad Bura. Paul Codrea, manager sportiv.

Pe bancă: Daniel Ciui, Denis Ciobanu şi Rareş Mureşan.

Dumbrăviţa: Alin Culda – Alexandru Contescu, Marius Toma, Andrei Opîrlescu (min. 70, Flavius Cioancă), Dumitru Negruţ (min. 46, Florin Vătavu), Dinu Rebenciuc, Andrei Borlea, Andrei Hodiş, Adrian Ştefan, Deian Pecarov, Ionuţ Bîrză.

Antrenor: Florin Macavei. Călin Mada, director sportiv.

Pe bancă: Arpad Mikloş, Valeriu Sofronea, Adrian Scob, Levente Iszak şi Cristian Stiopu.

Arbitri: Daniel Neagoe – Petru Gaşpar şi Ioan Olariu. Observatori: Iulian Spătaru şi Ionel Bolog.

La cald…

Vlad Bura (antrenor ACS Ghiroda): ”A fost un meci foarte bun, chiar peste acest nivel! Am întâlnit un adversar pe măsura noastră, care s-a întărit cu 5-6 jucători cu experienţă, un adversar care arată mult mai bine faţă de turul campionatului, şi care ne-a dat mult de furcă. Dar jucătorii mei au arătat că au caracter şi și-au demonstrat superioritatea, obţinând o victorie meritată, pentru care îi felicit! Vom avea următoarele trei meciuri foarte grele şi trebuie să ne concentrăm la maxim pentru a obţine totul”.

Florin Macavei (antrenor ACS Dumbrăviţa): ”Dacă jucătorii nu înţeleg că fotbalul se joacă cu capul iar dacă meciul îţi oferă atâtea şanse de a învinge însă nu poți fi capabil să le concretizezi sau să profiţi, înseamnă că nu meriţi să câştigi. Felicitări Ghirodei, au meritat victoria, bravo lor! Despre arbitraj, am fi idioţi să spunem ceva de arbitraj, căci a fost de un nivel foarte bun”.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: