FOTO. Andone rulează 28 de jucători, 5 înscriu 11 pentru ASU Politehnica. Unirea Jimbolia, cu 20, mai mulți decât în campionat

Un prim meci de pregătire jucat în această vară de secund-divizionarii alb-violeți și câștigat la scor: ASU Politehnica Timişoara – FC Unirea Jimbolia (liga a V-a) 11-0 (6-0, 3-0, 2-0).

Astăzi de la ora 10, pe terenul ”Ştiinţa”, alb-violeții din Liga 2 au jucat întâiul lor meci de verificare sub bagheta noului antrenor principal Bogdan Andone din perioada pregătirilor de vară, partidă cu durata de 110 minute pe parcursul a trei reprize, în care gruparea din eșalonul secund a marcat de 11 ori fără să primească vreun gol din partea vizitatorilor din Campionatul Județean Timiș, divizia a cincea. Jocul-şcoală s-a derulat sub forma a trei reprize dintre care două de câte 40 de minute şi una de 30 de minute.

De remarcat în privința oaspeților sparring-partners că Unirea Jimbolia a reuşit să adune cu această ocazie un lot de 20 de jucători, ceea ce nu izbutea în tot campionatul ediției 2016-2017, în care s-a salvat recent de la retrogradare în ceasul al 12-lea, prin victoria obţinută în deplasare cu 3-1 la Plavii Delia Sâmpetru Mare.

Dacă Flavius Nastor a rulat un efectiv de 20 de jucători, în schimb nu mai puțin de 28 de sportivi au fost utilizați astăzi de Bogdan Andone în testul care a încheiat prima sa săptămână de lucru la clubul ASU Politehnica Timişoara, începând de marți. Iar unii dintre ei, tineri de la grupări juvenile din oraș dar şi din ligile inferioare. Noutăți au fost Răzvan Lică, fost la LPS Banatul, Lazea (CSM Lugoj), Gîț (Performanța Ighiu), Coadă și Cherecheș (ACS Poli II), Botz, Ovidiu Oancia (Unirea Sânnicolau Mare) şi Marius Sîrbu (Avântul Periam).

Telescu nu a putut să evolueze în acest joc amical și a asistat la meci din tribună, fiind încă în convalescenţă, în vreme ce despre Motreanu, care astăzi nu a mai fost implicat, şi Fridrich nu s-a mai menționat momentan ceva.

Andone a abordat jocul pe parcursul reprizei I cu Gakos – Bilia, Mera, Gălan, Taub – Lică, Lazea, Țugui – Vucea, Bădăuță, Ghinescu, în vreme ce vizitatorii din Jimbolia cu Hanciuc – Cîrcu, Gorgan, Volosciuc, Puica, Botaş, Borlea, Piţuc, Fiştea, Toth şi Cănuţ, așadar cu completări din ”pepiniera” alb-violet.

În prima parte, alb-violeții au marcat de trei ori, prin Andrei Țugui în minutele 8 și 33 respectiv Cătălin Bădăuță în minutul 23.

În repriza a II-a, învingătorii au continuat cu Gîrlea – Gîț, Bilia (min. 60, Coadă), Nicolescu, Taub (min. 60, Cherecheș), Birău, Stancu, Giuricici, Ghinescu (min. 86, Botz), Staicu și Neamțu, pe când Unirea Jimbolia cu Hanciuc – Gorgan, Puică, Cănuţ, Volosciuc, Stoica, Toth, Botaş, Fiştea, Lup şi Berculean.

Nu mai puțin de șase goluri s-au înscris în acest mitan secund, marcatori fiind Răzvan Ghinescu în minutul 44, Darius Neamțu (min. 45 și 46) și Marius Staicu în minutele 49, 51 și 72.

În fine, în repriza a… treia au mai jucat Fișteag (min. 60, Ricardo Filip) – Bînzar, Nicolescu, Coadă, Cherecheș, Oancia, Buzdugan, Neamțu, Crișanov, Sîrbu şi Bîte, în vreme ce Unirea Jimbolia cu: Ruxanda – Trifu, Bodnar, Iordan, Dan, Ţăranu, Amariei, Victor Collins, Cănuţ, Gorban şi Toth.

Iar ASU Politehnica a mai înscris de două ori, prin Darius Neamțu, în minutele 93 și 96.

De menţionat și că vizitatorii au avut două ocazii de gol, prima în minutul 67, când portarul Ricardo Filip a scos şutul lui Fiştea de la numai 8 metri, iar cea de-a doua în minutul 87, când tot Filip a respins în corner şutul lui Pituc de la 14 metri.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Alexandru Gherman şi Denis Mihăescu.

Alb-violeții vor disputa, săptămâna viitoare, alte două jocuri amicale, și tot pe „Știința”, în compania a două formații din liga a IV-a, după cum urmează: miercuri de la ora 18:00 cu Avântul Periam iar sâmbătă, de la ora 11 cu Timișul Șag.

La sfârşitul meciului, antrenorul principal Bogdan Andone ne-a declarat că ”practic am considerat întâlnirea de astăzi un antrenament, de câte 60 de minute pentru fiecare jucător. Încheiem o săptămână grea din punctul de vedere al antrenamentelor și sper ca, încetul cu încetul, să ne cristalizăm lotul de 20-23 de jucători pentru viitorul sezon. Cu siguranță, avem nevoie de jucători, atât de juniori, cât și de jucători experimentați. Sperăm ca până la plecarea în cantonament să avem lotul stabilit. E destul de greu să-mi formez o părere despre toți cei pe care i-am avut la antrenament, tocmai de aceea organizăm și aceste meciuri amicale. Sunt câțiva jucători interesanți, jucători tineri, unii vor pleca de astăzi, iar pe unii dintre ei îi vom vedea la lucru și săptămâna viitoare”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: