FOTO: antrenament. ASU Politehnica, înaintea deplasării la Balotești. Declarații Petruescu, Schieb, portarul Munteanu

ASU Politehnica abordează după cea mai neagră serie a sa din actuala ediție deplasarea pe terenul din Ilfov unde a pierdut în sezoanele anterioare cu 3-2 și 2-1, însă și gazda CS Balotești, înfrigurată pe un loc de retrogradare din Liga 2, antepenultimul, a înregistrat tot 3 înfrângeri la rând și tot în urma unui succes cu 2-1, asta dacă faptul că nu doar codașele ACS Poli și Dacia Unirea, dar și Pandurii respectiv Farul n-au obținut nici un punct din ultimele 9 posibile poate totuși constitui un motiv de consolare pentru alb-violeții de pe 12. În Ilfov, la București cu Metaloglobus și la Târgoviște vor mai juca în deplasare Mera&Co la finele acestui an, meciul din antepenultima rundă a turului fiind unul dintre cele 7 programate sâmbătă de la ora 11.

Înaintea căruia antrenorul principal Cosmin Petruescu şi doi jucători, Marvin Schieb şi portarul Dalin Munteanu, care a bifat primele 45 de minute oficiale luni în eșecul cu 1-2 acasă cu ilfovenii din Snagov, au vorbit în conferinţa de presă de astăzi de la 12:45. Iată-le spusele precum și câteva fotografii din pregătirile timișorenilor pe ”Știința”…

Cu excepția victoriilor consecutive cu 2-0 de la fine de septembrie acasă cu ACS Poli și la Arad cu UTA, CS Balotești a suferit serii de 3 înfrângeri, întrerupte de un 2-1 cu Pandurii pe teren propriu pe 20 octombrie, ultimele eșecuri survenind în București, 1-0 pentru Metaloglobus, acasă cu Chindia, scor 1-4, și la Petroșani, cel mai recent, 3-0 pentru Energeticianul.

În partidele directe din Ilfov între CS Balotești și ASU Politehnica, gazdele s-au impus la limită în apariția finală a ”violeților” în primul lor sezon în Liga 2, 3-2 (2-0) după o repriză secundă în care Vucea și Bilia reduceau pe rând din handicap, iar apoi în returul ediției trecute, cu 2-1 (0-1), prin reușite în minutele 56 și 66, după ce Sorescu deschidea scorul în minutul 29.

Conferința a fost prefaţată de Cosmin Petruescu: ”Va fi o partidă dificilă, în primul rând din cauza condițiilor de joc. Din informațiile pe care le am, suprafața de joc nu este în condiții foarte bune. Dar și din cauza adversarului, căci e o echipă incomodă, o echipă imprevizibilă, atât din punctul de vedere al jocului, cât și din punct de vedere al rezultatelor. La momentul respectiv, m-au surprins victoriile pe care le-au avut cu două echipe bune ale seriei, mă refer la Pandurii Târgu Jiu și la UTA, în momente în care echipele respective traversau momente bune de joc. În același timp, au avut și câteva înfrângeri, la diferențe mai mari de scor, acestea venind, e adevărat, în fața echipelor de pe primele poziții ale clasamentului. Știm ce ne așteaptă acolo, va trebui să fim puternici din punct de vedere mental, pentru că trebuie să fim, atât din cauza rezultatelor înregistrate de noi în ultima perioadă, dar și din cauza condițiilor de joc. Probabil va bate și vântul destul de puternic, terenul probabil nu se va prezenta în condiții foarte bune, iar atunci trebuie să fim capabili să ne adaptăm la ceea ce ne va aștepta acolo. Despre adversar, din punctul de vedere al jocului, al sistemului, al organizării, avem toate datele, dar rămâne de văzut dacă vom reuşi să obținem cele trei puncte, de care avem mare nevoie. După calculele hârtiei ştiu că suntem favoriți şi cum în ultima perioadă, în ceea ce priveşte echipa noastră, rezultatele au fost conforme cu statisticile dinaintea jocului, sperăm ca şi de această dată favorita să câştige. Sperăm să obţinem cele trei puncte!”

Întrebat dacă sunt absenţe în lot, Petruescu a confirmat temerile: ”Din păcate, și de această dată avem mai multe absențe în lot, din diferite motive, fie accidentări, fie suspendări. Cu siguranță, nu e situația cea mai bună. Concret, vor lipsi Murariu, care a acuzat probleme la spate, Scutaru, incomplet refăcut, Ignea, care este suspendat, își ispășește ultima etapă de suspendare, Jurj este plecat la lotul național U19, iar Velici nu s-a antrenat după jocul cu Sportul Snagov decât în sală, cu preparatorul fizic, și va lipsi cu siguranță de la acest meci”. 

Petruescu a mai menţionat apropo de lotul ”violeților” că ASU Politehnica a reziliat contractele a doi jucători, fundașul Tamas Szasz și atacantul Tiberiu Istrătescu. ”În ultima perioadă, clubul nostru a reziliat de comun acord contractul cu doi jucători. Mă refer la Tamas Szasz şi la Tiberiu Istrătescu. Aș vrea să fac o precizare în ceea ce-i privește pe cei doi, sunt jucători tineri, cu niște calități indiscutabile, dar, din diferite motive, nu s-au adaptat foarte bine la Timișoara. Nu au mai avut răbdare să-şi aştepte rândul, astfel că la solicitarea lor și cu acordul nostru am decis, de comun acord, că ar fi mai bine să încetăm raporturile contractuale. Încă o dată, vreau să precizez că sunt jucători cu calități certe, dar poate alți jucători de pe pozițiile pe care le ocupau ei au fost mai în formă. În cazul lui Tibi Istrătescu, el a venit foarte târziu, după ce am încheiat perioada de transferuri, fără să prindă nici măcar un minut în meciurile de pregătire. În ceea ce-l privește pe Szasz, a avut neșansă, postul lui de bază fiind de fundaș central, am încercat să-l reprofilăm ca fundaș dreapta. A fost dorinţa lui de a-și încerca norocul în altă parte. Eu aș vrea să le mulțumesc pentru ceea ce au realizat la clubul nostru și le urez mult succes în continuare!”

A revenit despre jocul de la Balotești şi importanţa lui: ”Am văzut ultimele partide pe care le-au disputat. Știu că și la ei au fost mai mulți jucători care au absentat în ultima perioadă. Nu știu la ora actuală dacă ei vor juca sau nu în meciul cu noi. De Stoica știu doar că e la lotul național U19, e coleg cu Jurj. Am observat că în ultimele două partide au schimbat puțin și primul 11, de la portar și până la zona mijlocașilor. Dar ne-am concentrat foarte mult în această săptămână în primul rând pe ceea ce trebuie noi să punem în practică, bineînțeles, ținând cont și de particularitățile echipei adverse. Terenul de la Balotești este unul de dimensiuni mai mici, iar din ce am înțeles suprafața de joc nu e foarte bună. Sper să fim plăcut surprinși, iar suprafața să se prezinte în condiții mai bune decât mi s-a transmis. E o partidă importantă. Suntem bărbați, știm ce rezultate am avut în ultima perioadă. Suntem conștienți că avem nevoie de puncte, atât noi, cât și echipa din Balotești, și trebuie să le obținem. Până la pauza de iarnă, vom încerca să scoatem maximum din meciurile rămase, după care vom face o analiză obiectivă la tot ce a însemnat acest proiect din vară și până acum, analizând atât minusurile, cât și plusurile. Vom discuta nu doar prin prisma rezultatelor, ci și prin ceea ce s-a realizat la nivel de club, din punct de vedere organizatoric, administrativ, financiar și așa mai departe. Vom trage concluziile de rigoare și, cu siguranță, ne vom pregăti mai bine pentru retur”.

Întrebat dacă şi ASU Politehnica va reveni pe ”Ştiinţa” pentru următoarele jocuri care le va juca acasă, Petruescu a semnalat că ”sunt ceva discuţii dar în primul rând nu sunt eu în măsură să fac astfel de anunţuri, însă ştim cu toţii că s-au împlinit 98 de ani de la înfiinţarea Politehnicii, a fost o sărbătoare ieri pe teren şi există posibilitatea de a disputa cel puţin un joc în semn de respect pentru această aniversare. Dar o decizie concretă nu s-a luat însă vă spun încă odată, nu sunt în măsură să vă spun…”

Marvin Schieb a spus: ”Cu siguranță va fi un meci mai greu, dar vom merge acolo cu o gândire pozitivă şi să ne întoarcem cu cele trei puncte! Mă simt 100% apt, acum mi-am revenit. Am făcut antrenamentele alături de colegi și acum sunt OK!”

A fost întrebat despre cei doi foşti colegi, Cornel Predescu și Vasile Nicolae: ”Da, sigur, sunt doi jucători cu calități bune, viteză, tehnică, și cu siguranță îi ajută mult pe cei de la Balotești.”

Dalin Munteanu: ”După părerea mea sâmbătă ne va aștepta un meci foarte greu, prin prisma rezultatelor de până acum pentru echipa din Balotești, care duce lipsă de puncte, se află într-o situație foarte  grea. Noi trebuie să ne concentrăm asupra partidei și să ne întoarcem de la Baloteşti cu cele trei puncte, nu avem de ales”.

CS Balotești se află cu 6 locuri mai jos și 9 puncte mai puțin decât ASU. Întrebat despre faptul că a ”prins” primele 45 de minute, portarul a admis că ”din păcate a fost un debut nefericit pentru mine prin prisma rezultatului, aveam mari aşteptări de la această partidă, indiferent dacă aş fi intrat sau nu. Publicul m-a susţinut necondiţionat, vreau să le mulţumesc pe această cale, făcând o paranteză, vreau să-i mulţumesc şi lui Mister că a avut încredere în mine şi mi-a oferit o şansă într-un moment în care poate multă lume m-ar fi refuzat din cauza accidentării pe care am suferit-o. Sunt bucuros că mi-am revenit şi am reuşit să bifez primele minute în campionat. Şi atâta cât mister se va baza pe mine, îmi doresc să am rezultate pozitive!”

Cum te-ai simţit în teren după o pauză de 8 luni… ”Pot spune că publicul m-a împins de la spate şi am avut o energie foarte pozitivă. M-am simţit bine şi mă bucură faptul că nu am primit gol, şi asta îmi dă încredere pe viitor. Și sper ca de la meci la meci să intru în ritm, sper ca totul să fie bine şi ca Domnul să mă ţină sănătos!”

Clasamentul Ligii 2 și programul etapei a XVII-a, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 35

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: