FOTO: ASO Deta – ACS Dumbrăvița 3-3 (3-1)

Liderul ligii a patra timișene a smuls în cele din urmă o remiză la un moment dat nesperată prin a înscrie mai mult în minutele de prelungiri, două goluri, decât în cele 90 ale derby-ului de podium în deplasare pe terenul nou-promovatei, unde deschidea scorul, gazdele lui Florin Albu scăpând în schimb victoria printre degete: ASO Deta – ACS Dumbrăviţa 3-3 (3-1).

Deplasarea la ocupanta locului 3 se anunța a fi o piatră de încercare pentru prima clasată, iar detenii nou-promovați nu s-au dezmințit, etalând o prestație care i-a apropiat nespus de mult de victorie, intrată însă la apă precum țiganul la mal. Un deznodământ anunțând parcă și un alt duel cu implicații la șefie plin de suspans în ultimele sale faze, AS Seceani trecând în meciul de la ora 17 de urmăritorii dumbrăvițenilor, 1-0 cu cei din Șag printr-un gol marcat pe final, ceea ce a mai îndulcit seara liderului, care chiar a luat în premieră avans în clasament în acest campionat, un punct. Care ar fi fost în plus în contul Timișului Șag, dacă nu s-ar mai fi înscris pe final pe cele două stadioane…

Meci cu de toate în matineul de pe cocheta arenă a orașului Deta, în prezenţa a peste 120 de spectatori, din păcate și regretabil cu o gravă accidentare suferită de Cristian Gălan, scos pe targă de pe gazon și acordându-i-se îngrijiri medicale în tunelul de acces pe teren, și în așteptarea pentru mai bine de 10 minute a sosirii Ambulanței la stadion.

Gălan a fost lovit cu cotul în față de Gîtin la un duel aerian în urma unei centrări expediate în minutul 44, la o fază derulată în careul vizitatorilor din Dumbrăvița, fundașul liderului alegându-se cu un uriaș hematom, la ochiul drept, şi cu un traumatism, pe când sportivul gazdelor numai cu cartonașul galben, deși arbitrul Manea a văzut grava accidentare. Gălan a rămas imobilizat pe spate în zona tunelului  la intrare, vreme de circa 13 minute, în unele momente chiar și singur până la apariţia salvării.

Dan Silaghi a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 15, cu un şut la colţul lung, pe jos, în dreapta lui Patrick Marta, care a fost nevoit să scoată mingea din plasă: 0-1.

Bucuria oaspeţilor a fost de scurtă durată, căci nou-promovata din Deta a răsturnat scorul până la pauză prin Cosmin Jarcalete, care a trimis mingea cu capul spre vinclu de la 12 metri, la o centrare de pe flancul stâng a lui Natanticu, în minutul 18, iar după trei minute cu un şut de la 14 metri direct sub transversală, în urma unui corner executat magistral de Popoviciu.

Cosmin Jarcalete este portar şi fundaş central, dar pentru prima dată a fost reprofilat pe un alt post, cel de atacant, și cu cât succes! Cel puțin până la un punct…

Lucian Stoica stabilea scorul la pauză în minutul 40, 3-1, și se părea că gazdele vor obţine o victorie de răsunet, însă, în cele 5 minute de prelungiri, liderul a luat cu asalt careul gazdelor şi mai întâi la o învălmăşeală în suprafaţa de pedeapsă s-a ivit omul potrivit la locul potrivit, Telescu, şut în bara din stânga portarului, mingea deviind în plasă… 3-2.

Se mai putea oare întâmpla ceva? Căci era deja minutul 90+3. Da, deoarece a existat și un 90+4. Un minut mai târziu, o fază trasă la indigo, cu Răzvan Rus autor.

Se pare că tricourile violete nu le-au purtat detenilor noroc, ei, merituoși purtători ai frumosului verde…

*

ASO Deta: Marta – Maşniţă (min. 78, Vlădic), Gîtin, Semeniuc, Barburescu, Brădean, Chiticariu, Popoviciu, Jarcalete (min. 56, Marcu), Natanticu (min. 65, Seculin), Stoica.

Antrenor Florin Albu.

Pe bancă: Frank, Baidoc şi Radu.

ACS Dumbrăviţa: Miklos – Soare, Telescu, Gălan (min. 46, Stancu), Ştefan, Briciu, Filimon (min. 65, Szalkai), Centea (min. 46, Rus), Nanu, Bîrză (min. 75, Oancia), Silaghi.

Antrenor Sorin Bălu.

Pe bancă: Puiu, Şofronea, Pecarov.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − opt =

 


Alte articole legate de acest subiect: