FOTO. ASU Politehnica – Centrul Național de Pregătire 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Învinși în ultimele două apariții pe ”Dan Păltinișanu”, alb-violeții de la ASU Politehnica sunt nu doar înaintea primei deplasări în afara Timișoarei la final de săptămână după peste o lună de zile de la remiza 1-1 la Daco-Getica, dar în fața a două partide consecutive cu ex-lideri ai Ligii 2 din Ilfov. Căci după meciul de sâmbătă de la 11 de la Clinceni cu ACS FC Academica, va urma și cel din etapa a 16-a cu CS Sportul Snagov, de luni 12 noiembrie de la ora 18, programare pe seama căreia bănățenii s-au arătat afectați la aflarea veștii parvenite în timpul jocului amical de astăzi, ASU Politehnica Timişoara – Centrul Național de Pregătire Timişoara 2-3 (0-1, 0-1, 2-1).

Mai întâi, descinderea la Clinceni, în fief-ul unicei secund divizionare fără remiză în primele 14 runde dar mai ales cu cele mai puține goluri primite, doar opt, a doua clasată pierzând pe de altă parte la zero trei dintre ultimele 4 întâlniri pe teren propriu.

Doar 4 cluburi din Liga 2 au înscris până acum în medie peste două goluri pe meci, în frunte tocmai cu Academica și nou-promovata AS FC Universitatea Cluj, câte 31 fiecare, Chindia strângând 30 iar nou-promovații ploieșteni 29, capitol la care ”violeții” sunt la cota etapa și golul, unitară. Paradoxal, timișorenii au marcat 8 goluri în cele 6 deplasări de până acum, punctând în schimb de numai 6 ori în cele opt partide acasă, iar sâmbătă ar avea nevoie de un rezultat pozitiv, dat fiind că se află la zece puncte în urma ocupantei poziției de baraj dar la doar 7 de prima formație de pe locurile de retrogradare, Ripensia.

Celor din Clinceni nu prea le-a surâs de dată recentă pe teren propriu, de la eliminarea din Cupa României cu 0-2 cu AFC Hermannstadt pe 26 septembrie, pierzând apoi pe 29 ale aceleiași luni și cu 0-1 în duelul de podium cu CS Sportul Snagov, dar și la ultima apariție acasă, tot 0-1 și cu Chindia în urmă cu aproape două săptămâni. Academica a învins în schimb în ultimele 3 deplasări, dintre care două în zona sa, victorii la care se adaugă cea de pe teren propriu, 4-1 cu Pandurii.

Ca întâlniri directe în Ilfov, ASU Politehnica n-a pierdut încă la Clinceni, 2-2 (1-1) în penultima deplasare din primul său sezon în Liga 2, și chiar 3-2 (2-2) în etapa a V-a din ediția trecută, în care Staicu și Taub au marcat în minutele dinaintea pauzei iar Sorescu pe final, de la 2-0 pentru Academica.

În vederea meciului cu Academica Clinceni din etapa a XV-a a ligii a II-a, pentru care plecarea este programată vineri după antrenamentul de dimineață, antrenorul Cosmin Petruescu are întreg lotul valid, mai puţin Cristian Scutaru, care este accidentat, având glezna umflată.

În pregătirea deplasării, ”violeții” au jucat astăzi și cel de-al cincilea meci de verificare din ultimele şase luni cu Centrul Naţional de Pregătire Timișoara, ASU Politehnica încheind luna așa cum o începea pe 2 octombrie, printr-un amical cu junii lui Petcu.

Ultimul a avut loc astăzi de la ora 11 pe stadionul „Știința”şi s-a încheiat cu victoria elevilor pregătiţi de Cristi Petcu, bilanţul devenind egal… Alb-violeții au câștigat de două ori, 3-2 pe 15 august și 3-1 la ultima întâlnire, cea din 2 octombrie, un joc s-a încheiat la egalitate, 2-2, pe 8 august, iar de două ori s-au impus cei de la CNP, cu 4-3 la 5 septembrie şi astăzi cu 3-2.

Amical în care nu au fost folosiți Ioan Mera şi Adrian Poparadu, în antrenament în sala de forţă, și care s-a jucat pe durata a două reprize a câte 30 de minute şi una de 60 de minute. Iar ambii antrenori au folosit întreg efectivul de jucători prezenţi la stadion, un bun prilej de pregătire pentru ambele combatante.

În prima repriză, CNP a deschis scorul în minutul 24, prin Răzvan Piţigoi, la o pasă ideală a lui Mihai Gîdea din careul mare, finalizare cu latul… 0-1. În repriza a doua, tot junii lui Petcu au majorat scorul prin același Mihai Gîdea, în minutul 57, din pasă primită de la Răzvan Piţigoi.

Repriza a treia, care a durat 60 de minute, a adus schimbări masive în fiecare efectiv iar violeţii lui Cosmin Petruescu au reușit în decurs de 7 minute să egaleze prin ”dubla” lui Gelu Velici din minutele 63 şi 70. Și se părea că secund divizionarii vor și reuşi să câştige pentru a treia oară contra junilor de la CNP, dar nu a fost aşa, ba din contră, căci ocaziile imense şi forma bună a celor doi portari au făcut ca scorul să rămână nemodificat până în minutul 115, când ”tricolorii” au dat lovitura prin golul marcat de Marius Şimăndan cu un şut la colţul lung în dreapta portarului: 2-3.

Au jucat următoarele formaţii:

ASU Politehnica: Muntean – Bilia, Szasz, Coadă, Cherecheş, Ignea, Miholka, Ghinescu, Popescu, Istrătescu.

Au mai jucat: Murariu, Nicolescu, Cojocaru, Bozian, Vidrăsan, Velici, Bedea, Jurj, Schieb, şi Lazea.

CNP: Pădure – Andreica, Goţa, Stoianovici, Popa, Coroiu, Pop, Trip, Şimăndan, Gîdea, Piţigoi.

Au mai jucat: Matenciuc, Firca, Miţuică, Lazăr, Kecskes, Bănceanu şi Cin.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: