FOTO. Campioană de toamnă în Divizia D Timiș după 12 ani dar avansul Timișului Șag e fragil

Într-un semnificativ salt în cursul anului 2017, de pe locul 12 la încheierea ediției anterioare a ligii a IV-a județene, cu numai 10 victorii în 34 de apariții și doar 6 puncte în plus față de antepenultima clasată, CS Timişul Şag va ierna în calitate de campioană de toamnă a Diviziei D Timiș grație dominației exercitate în turul noii campanii, în care a adunat deja un număr superior de triumfuri, nu mai puțin de 12.

CS Timișul a devenit pentru a doua oară campioană de toamnă a eșalonului patru județean, la 12 ani după izbânda similară din cursul ediţiei 2005-2006, când încheia turul tot cu trei puncte avans, în fața Timişului Albina, care îi lua însă faţa în retur, încheind sezonul cu 6 puncte avans faţă de fostul lider şi promovând în liga a treia. Şi în actuala ediţie de campionat alb-albaștrii dețin același fragil avans de numai trei puncte, în comparație cu cele 9 avute la ora etapei a IX-a, linia de clasament fiind 17 14 1 2 39-15 43 de puncte, cu +16 în clasamentul adevărului. În noiembrie însă ACS Dumbrăvița le-a suflat tot mai tare în ceafă elevilor lui Sorin Gheju iar avantajul liderului s-a redus astfel la numai 3 puncte, anunțând un atractiv duel la vârf în retur, de fapt încă din prima rundă a sezonului de toamnă, care programează în fief-ul alb-verzilor disputa primelor două clasate.

Într-adevăr, încă din etapa inaugurală din 13 august se întâlneau cele care aveau să devină principalele pretendente la titlul de campioană a ediției în curs, Timișul depășind-o atunci pe încă din capul locului una dintre cele mai bune formații ale întrecerii, 1-0 pe teren propriu cu ACS Dumbrăviţa, prin golul marcat de Bogdan Moroşanu, plecat ulterior la Câmpina pentru un curs de perfecţionare în domeniul său de activitate cu pecetea Poliția Română, astfel încât nu și-a mai putut ajuta echipa. Cei din Șag aveau totuși să se descurce şi fără aportul său.

A urmat un alt 1-0, la Gătaia, iar împotriva Avântului Periam un succes cu 3-0 la ”masa verde”, dat fiind că oaspeţii nu s-au prezentat la joc. Cei din Șag au învins apoi la limită și cu ASO Făget, scor 2-1, respectiv la Tomnatic, unde nou-promovata Unirea a fost depășită cu același 2-1.

În sfârşit, și o victorie la scor, 5-1 acasă cu AS Seceani, urmată de o alta, 4-0 în deplasare la Ciacova. CS Timișul Șag a suferit prima înfrângere în etapa a VIII-a, chiar pe propriul teren, în faţa nou-promovaților de la ASO Deta, și încă la un scor drastic, 1-4, dar s-a reabilitat prin succesul cu 2-0 în deplasarea la Dudeştii Vechi, cu Pobeda din localitate.

Încă un 2-1, cu AS FC Bazoşu Vechi, dar și încă un 1-0, la Sânnicolau Mare cu CS Unirea, șirul triumfurilor continuând printr-un 3-1 cu CSM Lugoj II. În fine, și un rezultat de egalitate, 2-2 în deplasare la Voinţa Maşloc, urmat de încă o victorie, 4-2 cu AS Peciu Nou, dar și de cea de-a doua înfrângere, suferită cu 1-0 la Orţişoara. Problemele întâmpinate de fruntașă în sânul efectivului, având parte de dezertări, se răsfrângeau și pe teren…

În penultima etapă a turului CS Timișul a învins-o pe ACS Murani cu 3-1 iar la căderea cortinei peste sezonul de toamnă s-a deplasat la Biled, în fief-ul echipei Voinţa din localitate, cei din Șag reuşind un gol în minutul 33, prin Sorin Berbece, fostul jucător al gazdelor.

Finalul meciului a lăsat de dorit, devenind subiect mediatic preluat chiar și pe la case ”mai mari”, altfel dezinteresate de acest nivel valoric, reflex tipic și clasic când e rost de sămânță de scandal, așa încât n-ar mai fi de insistat pe rememorarea evenimentelor, bine cunoscute. În urma protestelor generate de gazde la adresa unei decizii de arbitraj meciul a fost întrerupt în ultimele sale minute la scorul de 0-1 și a avut parte de alte incidente din partea amfitrionilor, rezultatul fiind omologat la ”masa verde” cu 0-3 în favoarea liderului, cu mențiunea că sancțiunile pe adresa Voinței au fost cu vârf și îndesat, un ultim ”episod” în cântărirea acestui caz urmând a se derula joi, zi până în care, conform ierarhiei de moment de pe portalul oficial județean, sus amintitul rezultat de 0-3 nu mai figurează la ora actuală.

Golgheter al echipei este tocmai fundaşul Cristian Gălan, cu 6 reuşite, urmat de Marius Călin cu 5 goluri, Adrian Butura şi Patrian Trifu cu câte 4 reușite, Denis Bud și Michel Rosenblum cu câte trei goluri, respectiv Brian Filimon, Alexandru Postolache, Bogdan Moroşanu, Ciprian Sturz şi Sorin Berbece, care au marcat și ei pentru prima clasată. Și Petru Râmneanţu are în cont 6 goluri marcate, dar pentru fosta sa echipă, AS Seceani, la care a jucat ca titular de drept până în etapa a VII-a, transferându-se ulterior, în perioada de mercato.

În turul campionatului, CS Timișul Șag a fost cea mai disciplinată echipă, fără a acumula vreun cartonaş roşu, capitol la care liderului i se alătură şi echipa din Sânnicolau Mare, CS Unirea, a treia, sub bagheta lui Nicolae Căprărescu.

Lotul de jucători avut la dispoziţie la începutul campionatul a fost unul foarte numeros, reunindu-i pe Paul Burtic şi Cristian Toma – Michel Rosenblum, Iulian Munteanu, Alin Buruiană, Cristian Gălan, Narcis Damian, Ciprian Palade, Sergiu Iorgovan, Brian Filimon, Marius Călin, Adrian Butura, Marius Tutunaru, Marius Horţ, Bogdan Moroşanu, Cristian  Suru, Bogdan Costea, Cătălin Costea, Alexandru Postolache, Alexandru Moricz, Patrian Trifu, Gheorghe Costescu, Flavius Roşu, Alin Buruiană și Robert Foldi.

Însă până la sfârşitul turului au mai rămas numai 14 componenți, campioni neoficiali de toamnă care nu şi-au părăsit echipa în ciuda situației delicate cu care s-a confruntat în mers Timișul. Au rămas pe baricade Paul Burtic, Eusebiu Holca – Michel Rosenblum, Gheorghe Costescu, Cristian Gălan, Narcis Damian, Ciprian Palade, Marius Călin, Adrian Butura, Flavius Roşu, Petru Râmneanţu, Sorin Berbece, Denis Bud şi Patrian Trifu, ultimii patru fiind transferaţi după etapa a V-a, pe ultima sută de metri. Antrenorul Sorin Gheju a întâmpinat greutăţi în alcătuirea primului 11, unii dintre jucători optând pentru alte cluburi, dar cu acordul conducerii, dat fiind derularea perioadei de transferări.

Regretabilă a fost însă situaţia generată de unii sportivi, care, chiar dacă şi-au primit drepturile băneşti şi primele de joc, au plecat pe uşa din spate, fără a anunţa conducerea clubului, cu 3-4 etape înainte de finalul turului, și anume Brian Filimon, Robert Foldi, Marius Horţ și Ciprian Sturz. O menţiune pentru tânărul jucător Adrian Butura, în vârstă de 21 de ani, care a evoluat în 16 partide, toate de fapt, lăsând o bună impresie.

Adrian Ianoşev, manager al echipei Timişul Şag, a spus pentru întregirea retrospectivei dn Sporttim că ”suntem fericiţi că ne-am clasat la finalul turului pe locul I şi considerăm că suntem o campioană de toamnă meritorie, după rezultatele pe care le-am obţinut. Şi pentru acest fapt mulţumesc din suflet conducerii, primăriei din Şag pentru sprijinul acordat, domnului primar Flavius Roşu, Consiliului Local şi tuturor celor care au concurat la bunul mers al ascensiunii fotbalului aici, dar într-un mod cu totul și cu totul special jucătorilor şi staff-ului tehnic, cei care au reuşit acest rezultat. Inclusiv celor care au părăsit corabia, căci atâta timp cât au făcut parte din familia Timişul Şag au contribuit și ei la acest rezultat, având şi aceştia un merit. Iar cu mai mare atenţie puteam încheia cu un avans mult mai confortabil! Suntem însă conştienţi că locul obţinut la sfârşitul turului ne obligă din toate punctele de vedere, și anume să abordăm returul campionatului cu și mai mare responsabilitate, să nu fentăm fotbalul. Și totodată vă asigurăm că vom depune toate eforturile ca la sfârşitul celor 34 de etape ale campionatului Timişul Şag să se regăsească pe prima poziţie în clasament. Iar întrucât ne apropiem de Sfintele Sărbători de iarnă, prin intermediul Dumneavoastră doresc să urez tuturor sportivilor, fotbaliştilor din România, multă sănătate, fericire şi un călduros La Mulţi Ani 2018!”

Antrenorul principal Sorin Gheju a preferat să lase deoparte orice cuvinte, în schimb mijlocaşul dreapta Adrian Butura, mezin al echipei, a admis că ”este normal să fiu bucuros din moment ce am încheiat cu echipa mea pe locul I la sfârşitul turului, în care mi-am adus şi eu aportul. Condiţiile aici sunt cu mult mai bune faţă de cele de la clubul unde am activat înainte şi de unde a trebuit să plec la sfârşitul campionatului trecut, de la echipa Victoria Felnac, din campionatul Diviziei D Arad. Chiar a lăsat de dorit, după ce am reuşit să fiu al doilea marcator, cu 10 goluri în 16 meciuri jucate în întregime. La Șag am găsit un grup unit şi le mulţumesc tuturor că au încredere în mine, iar numai cu seriozitate şi muncă poţi obţine ceea ce îţi doreşti în sport şi în viaţă. Îmi doresc din tot sufletul să promovăm în liga a treia cu această echipă la care evoluez, pentru că merită, are toate condiţiile, poate chiar şi pentru un eșalon superior”.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: