FOTO. Campionii medaliați ai Diviziei D Timiș. ACS Dumbrăvița, prima în liga 4

Mereu în prima jumătate a ierarhiei Diviziei D Timiș la finele campionatelor deceniului în curs însă fără a se fi clasat pe podium, ACS Dumbrăvița a sprintat în schimb decisiv în această primăvară printr-o serie victorioasă cu excepția remizei smulse la Deta, câștigând competiția înainte de termen. Alb-verzii au simțit încă din toamnă, la finele căreia s-au consolidat pe poziția a doua a podiumului, că ar putea fi sezonul lor, mai ales că în sfârșit urcaseră niște trepte de la un an la altul, din zona locurilor 4-7 între aspirantele la promovare, și nu s-au mai uitat înapoi după ce i-au egalat la puncte pe cei din Șag în chiar runda inaugurală a returului.

Au trecut de-atunci puțin peste două luni și iată că dumbrăvițenii au sărbătorit sâmbătă la prânz adjudecarea titlului în liga a patra timișeană, fiind premiați pe propriul gazon cu medaliile și tricourile de campioni, plus trofeul câștigătoarei și simbolicul balon rotund.

O mutare reușită prin achiziția nu mult după începerea campionatului a antrenorului principal Sorin Bălu a semnalat pe de-o parte intențiile și năzuințele clubului din Dumbrăvița dar a stat totodată și la temelia ascensiunii directe a alb-verzilor, tânărul tehnician devenind astfel primul care să izbutească adjudecarea laurilor în Divizia D Timiș în acest sezon cu două formații diferite, după galopul concretizat în urmă cu 5 ani cu CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, roșu-albi pe care îi readucea în 2013 după numai un sezon în Liga 3.

Ținta campioanei Timișului este și acum aceeași, și anume promovarea, o noutate însă pentru ACS Dumbrăvița, care s-a situat mereu și în anii trecuți între principalele protagoniste ale ligii a patra din județul nostru, fără a depăși însă un anumit prag, trecut acum în forță.

Mai exact, ”verzii” sfârșeau în primăvara trecută pe locul 6, revizitat după 3 ani, acumulând 18 partide câștigate, așadar mai mult decât jumătate din meciurile jucate, triumful fiind de partea celor din Ghiroda, care încheiau campionatul cu 14 puncte avans față de secund clasata din Biled, iar galben-albaștrii tot din vecinătatea Timișoarei au făcut față impactului cu rigorile eșalonului trei, al cărui parcurs l-au completat deja sâmbătă seară, cu o clasare în jumătatea secundă a ierarhiei.

Cea mai bună clasare a dumbrăvițenilor în afara celei adjudecate în această primăvară s-a înregistrat în urmă cu 2 ani, în ediția 2015-2016, pe locul patru, și tot cu 18 victorii, sezonul fiind dominat atunci de Ripensia, câștigătoare cu 3 puncte avans în fața celor din Mașloc.

Cel mai adesea, ACS Dumbrăvița s-a clasat a șaptea la finele Diviziei D Timiș, caz și al campaniei 2014/5, cu cel mai mare număr al ei de victorii de până acum, 20 într-un sezon, dominat atunci de ASU Politehnica, prima, cu 6 puncte avantaj la final în fața Ripensiei. Tot pe șapte se mai situau ”verzii” antrenați în majoritatea stagiunilor acestui deceniu de Florin Macavei și în 2013, cu 17 succese, primăvară în care Bălu jubila la cârma celor de la Mama Mia la revenirea în Liga 3, mai întâi prin cucerirea titlului cu 19 puncte avans față de cei din Ghiroda. Și tot pe șapte se clasau ”verzii” și în 2011, cu 15 triumfuri, pe-atunci campioni devenind cei de la Flacăra Făget, cu 3 puncte avans în fața celor din Pișchia.

ACS Dumbrăvița a mai încheiat campionatul a șasea și în 2014, cu 18 victorii, la finele unei sezon memorabil pentru cursa umăr la umăr a formației din Ghiroda cu ASU Politehnica, devansată cu un punct, în 2012 de exemplu clasându-se pe 5, atunci cu ceva mai puține victorii, doar 16, într-o întrecere câștigată de lugojeni cu 16 puncte avans.

Și alb-verzii Dumbrăviței se înscriu între echipele care au tranșat detașat disputa pentru titlul de campioană, bucuria fiind de partea lui Bălu și a sportivilor săi, dar nu încă desăvârșită, căci, așa cum a remarcat însuși tehnicianul fruntașei după succesul de sâmbătă de la 10:30 cu Cocoșul Orțișoara, 2-0, la pauză 0-0, primii clasați sunt obligați să rămână ”în priză” pentru adjudecarea barajului de promovare de luna viitoare, contra reprezentanților fotbalului din Mehedinți.

Dar iată și alte fotografii de la festivitatea de premiere a noilor campioni…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: