FOTO: CSC Ghiroda – ACS Poli 2-2 (2-1) + declarații Ganea, Trandu. Un ex internațional român din Făgăraș bine face să readucă unora aminte că Timișoara e oraș martir. ”Comunistul crede că a primit moștenire acest stadion și i se cuvine totul”

Grea este viața de retrogradată din Liga 1, aspect valabil pentru ACS Poli, confruntată acut în aceste zile cu dificultățile deja de notorietate de la stadionul ”Dan Păltinișanu”, iar pentru ca vara ”violeților” reveniți după 3 ani în Liga 2 să fie cu atât mai toridă și fierbinte, sparring-partner-ul din amicalele acestei săptămâni, CSC Ghiroda, a arătat o cu totul altă față în revanșa care ar fi trebuit să se deruleze în complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”, disputată în cele din urmă tot pe arena ”Emilian Pavel”, și asta pentru că a trăi în 2018 în Timișoara îți ocupă realmente tot timpul. Așa încât a fost absolut necesar ca un fost internațional român cu aproape 150 de meciuri jucate în Germania și Anglia, dat ieri cu majuscule drept demis de cele mai mari cotidiane de sport planetare din capitală, să-i tragă pe unii de mânecă prin a-i readuce în simțiri cu aducerea aminte despre ceea ce a fost nu demult capitala Banatului. Oraș martir.

Oraș martir ca oraș martir, dar chiar și-așa nulitățile pot fi călare pe situație, că doar au trecut aproape 30 de ani iar memoria majorității nu e nici pe departe de elefant. Iar majoritatea a și uitat probabil sau chiar habar n-are că marele oval de beton din sud-estul Timișoarei a fost ridicat pentru sport din truda localnicilor, de la studenți până la pensionari, cărând nisip și pietriș cu… targa, asta pentru a trece o jumătate de secol până la intervenția butucănoasă și în forță a unor funcționari publici înfulecând sub nas din dările oamenilor.

ACS Poli – CSC Ghiroda s-a încheiat 2-2 (1-2) într-o partidă de verificare ce ar fi trebuit să se joace în preajma arenei ”Dan Păltinișanu” dar care s-a disputat în cele din urmă tot la Ghiroda, precum la mijlocul săptămânii.

Controversata și chiar scandaloasa situație a interdicției accesului lui ACS Poli la vestiarele principalei arene timișorene, exacerbată ieri, când antrenorul Ionel Ganea a luat pe bună dreptate dar și cu bună măsură atitudine față de obtuzitatea unor neica nimeni în raport cu lumea arenelor și a sportului, a dus ca revanșa cu CSC Ghiroda să fie strămutată pe arena ”Emilian Pavel”, unde retrogradata din Liga 1 se desprindea la mijlocul săptămânii la 0-3 de la mijlocul părții secunde.

În comparație însă cu respectivul joc de pregătire, foarte ospitaliera gazdă a arătat o altă față şi a izbutit să încheie la egalitate, 2-2, după ce chiar a și condus.

Primele 13 minute au adus nu mai puțin de trei accidentări, în care componenți utilizați încă din start au fost nevoiţi să părăsească terenul. Primul, în minutul 7, Mrkela, care a suferit o entorsă, fiind înlocuit cu Motreanu. L-a urmat Gavriluţă, trei minute mai târziu, căruia i-a luat locul Onyema, ca apoi, după alte două minute, şi Ciobanu să fie înlocuit cu Berivoescu.

În minutul 15, Motreanu a luat pe cont propriu o acţiune pe flancul drept, a intrat în careu şi i-a pasat ca pe tavă în 6 metri vârfului Octavian Drăghici, care a îndeplinit o simplă formalitate: 0-1 ACS.

Trupa lui Remus Steop a beneficiat apoi de o lovitură de la 11 metri, zece minute mai târziu, când Podină l-a tras de tricou pe Semeniuc, penalty fără discuţii, cu toate că jucătorii polişti n-au fost de-acord cu această decizie, dar execuția a fost transformată de Alexandru Baranyi, atacant care a marcat în această vară și pentru adversarul de azi.

Mai mult, ”galbenii” au intrat în avantaj la cabine după golul din minutul 38, reuşit de Cosmin Mancaș cu un șut la colțul scurt, de la 14 metri de poartă.

La reluare, după numai 15 minute de joc, Drăghici a fost faultat în careu și tot el a transformat imparabil în vinclu, în stânga lui Gakos: 2-2

*

CSC Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță (min. 9, Onyema), Horcea – Mancaș, Giuricici, Țugui, Ciobanu (min. 13, Berivoescu) – Jichici, Baranyi.

În repriza a doua au jucat Gakos – Mancaş, Hotca, Onyema, Vasiliu, Jichici, Berivoescu, Buzdugan, Saizu, Bodochi, Totic (min. 65, Vasi), Sârbu (min. 78, Cernat).

ACS Poli: Curileac (min. 31, Smaranda; min. 60, Mario Contra) – Haruț (min. 63, Filip), Bocșan (min. 63, Basic), Mutu, Podină (46, Dumbravă) – Preoteasa (46, Melinte) – Mrkela (10, Motreanu), Bîrnoi (80, Stere), Codrea, Popovici (min. 59, Velcotă) – Drăghici (60, Golda).

*

Ionel Ganea, antrenor principal al celor de la ACS Poli, spre disperarea oficioaselor de nivel planetar din capitală, care l-au dat încă de ieri demis cu majuscule, și-a văzut de activitatea sa iar apoi de necesitatea de a pune pe bună dreptate punctul pe i, explicând despre ”un joc destul de bun după părerea mea, eu spun că echipa se descurcă destul de bine. Rămâne ca săptămâna viitoare, când încep meciurile pe puncte, să vedem la momentul adevărului unde ne aflăm și la ce trebuie să mai lucrăm”.

Întrebat despre noul sosit Gabriel Preoteasa (22 ani; de la Dunărea Călărași), Ganea a sugerat că ”dacă l-am adus aici, înseamnă că rămâne. Îl cunosc foarte bine, un jucător crescut la școala lui Gică Hagi, am lucrat cu el și la Călărași, este un jucător destul de bun și eficient”.

Intrând în aria mărăcinoasă a cârcotașilor iubitori de asemenea subiecte din jurul arenei sportive, Ganea s-a văzut nevoit să explice: ”O să dăm liber jucătorilor, în momentul de față avem această problemă cu vestiarele. Din păcate, să zic aşa, echipei i se aduce un prejudiciu destul de mare, deoarece nimeni din istoria Consiliului Judeţean Timiş nu a făcut ce a făcut domnul Dobra. Am văzut mai nou acum că orașul Timişoara, un oraş  martir, este condus pe cumetrii, prietenii și așa mai departe, şi aşa, din banii publici, se duc numai la o echipă din Timișoara. Eu cred că şi celelalte cluburi ar trebui să depună proiecte și să primească şi ele finanțare, pentru că nu este normal… Şi președintele nostru, în momentul de faţă, este în negocieri cu câțiva sponsori. Văzând acest scandal, eu zic că clubul e prejudiciat foarte tare. Aici mai este și comunistul de Doroș, care crede că a primit moștenire acest stadion și i se cuvine totul. După părerea mea, trebuie să se ajungă la o cale amiabilă. Şi culmea este că atâta timp cât ACS a fost în liga întâi, acest Doroș și Dobra, președintele CJ Timiș, nu au făcut scandal. Trebuie să înțeleagă că tinerii din ziua de astăzi au nevoie și ei de o altă educație. Iar noi vorbim la modul general, sportul poate fi pentru mulți tineri un lucru foarte bun și benefic. În primul rând, situaţia este incertă pentru noi, în al doilea rând trebuie să se găsească o cale amiabilă, să se rezolve această problemă, deoarece condiţiile sunt în momentul de faţă foarte dificile. Și vă daţi seama că jucătorii pe care îi am acum, am lucrat deja cu ei, și ei au avut un rol important în rămânerea mea la echipă. Nu am venit pentru bani, ci să fac performanță! Și să-i mai readuc aminte domnului preşedinte Dobra că statutul echipelor din liga întâi şi liga a doua este profesionist, numai că diferenţa la liga întâi e că sunt afiliate la LPF, iar în liga a doua la FRF, dar toate cluburile din primele două ligi sunt profesioniste. Am mutat acest joc căci aici avem tot ce trebuie, dar nu mi se pare normal tot ceea ce se întâmplă!”

”A fost ieri în vizită la antrenamentul lui Poli și Cosmin Contra, e puțin șocat, împreună cu el am încercat să facem ca lucrurile să meargă destul de bine în acest oraș şi totodată a avut niște idei foarte bune. Acum suntem la mâna unui om care, după părerea mea, nu are o viziune foarte bună şi foarte clară, el ar trebui să se gândească mai mult la jucători. Pentru mine, ca antrenor, dacă plec, vine altul, dar jucătorii trebuie să râmână aici, să-şi desfăşoare activitatea. Trebuie să ajungem la un numitor comun cu aceste spaţii, după părerea mea nu e foarte greu să faci un contract, pentru că dacă ASU beneficiază de bani publici, indiferent că sunt grupe de copii şi juniori, ar trebui să beneficieze toate cluburile din Timişoara, mă refer la copii şi juniori. Atunci de ce şi ACS Poli nu poate beneficia de vestiarele pentru care a contribuit la infrastructură, sută la sută pe banii clubului!? Mie nu îmi face nimeni lobby, este vorba de oraşul Timişoara, este un oraş martir! Aşa cum v-am spus, oraşul este condus pe cumetrii şi prietenii, se mai trezeşte un domn ca Doroş, sau un Malac, care are trei funcţii, angajat la consiliu, administrator la stadion, preşedinte la AJF, iar astfel există un conflict de interese. După părerea mea nu numai aceşti oameni pot conduce acest oraş, unul precum Timişoara, sunt foarte mulţi tineri cu altă viziune şi altă gândire, care să conducă acest oraş. Aici nu vorbim despre mine, despre echipa Poli, aici vorbim de oraşul Timişoara!”

Orlando Trandu (antrenor secund CSC Ghiroda): ”Ritmul a fost mult mai ridicat faţă de ceea ce s-a jucat miercuri. Astăzi am fost mult mai curajoşi, am contat mai mult în atac prin introducerea lui Baranyi. Astăzi, întreaga echipă a demonstrat că poate juca un fotbal curat, cum ne dorim cu toţii. Sperăm ca respectivele două accidentări din primul sfert de oră să nu-i afecteze pe Gavriluţă şi Ciobanu, că ar fi o pierdere mare, să fie uşoare, astfel încât şi ei să intre în programul normal de pregătire, începând de marţi. Joi vom juca în Cupa României la Becicherecu Mic, nu ne vom da la o parte, dorim să respectăm competiţia!”

Fotografiile…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: