FOTO. De la 0-2 în primul sfert de oră, CFR Timișoara – Heniu Prundu Bârgăului 5-2 (3-2)

La peste 3 săptămâni de la debutul victorios în noul campionat cu 0-2 la Becicherecu Mic, CFR Timișoara, ocupantă a podiumului la finalul ediției trecute a Superligii de fotbal feminin, a câștigat și la prima apariție acasă din ediția 2017-2018 a primului eșalon, răsturnând scorul după ce vizitatoarele din Bistrița-Năsăud s-au desprins temporar în primul sfert de oră.

Astăzi de la ora 11, în runda a II-a a eșalonului întâi de fotbal feminin, CSF CFR 1933 Timişoara – Heniu Prundu Bârgăului 5-2 (3-2), bănățencele păstrându-și astfel punctajul maxim, pe când oaspetele au rămas la zero pe rubrica punctelor.

Puţinii spectatori prezenţi în tribună, circa 70, n-au avut ce regreta, asistând la şapte goluri frumoase şi o răsturnare de scor în favoarea alb-vișiniilor. După cum a început jocul, pe placul ardelencelor, care au condus relativ rapid cu 0-2, se părea că ”feroviarele” Timişoarei vor ceda pe teren propriu, dar nu a fost aşa, fetele lui Florin Bugar având o revenire puternică şi întorcând rezultatul deja până la pauză, după care s-au desprins meritat.

În minutul 10, Dinescu a profitat de greşeala portarului Dârle şi a înscris în poarta goală, de la 8 metri lateral dreapta: 0-1. După cinci minute, Bistrian a faultat în careu, pe Papp, şi arbitrul a dictat corect o lovitură de la 11 metri, transformată de aceeaşi Szidonia Papp: 0-2.

În terenul advers, la o acţiune a gazdelor la mijlocul primei reprize, Adelina Ion a fost faultată în careu de portarul celor de la Heniu şi s-a acordat o nouă lovitură de pedeapsă, pentru bănățence de această dată, și numai cartonaşul galben apărătoarei buturilor.

A transformat cu siguranţă de la punctul cu var căpitanul Mihaela Molnar, în stânga portarului, pe jos, reducând din diferenţă: 1-2 în minutul 23. Egalarea a survenit în minutul 29, prin Sîrbovan, cu capul, din 8 metri, la centrarea de pe stânga a lui Manuela Voica: 2-2.

S-au reaprins speranţele gazdelor iar după alte patru minute au marcat și golul trei, în urma unui atac purtat de Sîrbovan, rămasă singură cu portarul și care a șutat de la 10 metri, cu latul, înscriind pe mijlocul porţii: 3-2. Rezultat cu care se încheia prima repriză.

Trebuie însă menţionat că după golul trei, în minutul 40, am asistat la o gravă accidentare a lui Molnar, la ieşirea portarului dintre buturi dar și mult în afara careului, în lateral stânga, aproape de tuşă, ceea ce a necesitat intrarea Ambulanței pe teren. Până la urmă, sportiva a ieşit de pe suprafața de joc împreună cu medicul echipei şi preşedintele clubului, meciul fiind întrerupt circa 4 minute.

În mitanul secund, fetele timişene au mai reuşit două goluri, marcate de Claudia Bistrian în minutul 52, direct din corner dar şi cu concursul portarului, şi Alice Cociuba (min. 82), cu un şut de la 13 metri lateral dreapta, direct la colţul lung, în vinclu, cea mai frumoasă reușită, aplaudată de spectatorii prezenţi.

*

CFR : Giorgiana Dârle – Lidia  Șuveț, Mihaela Molnar (min. 40, Elena Obrad), Claudia Bistrian, Denisa Heisu, Alice Cociuba, Ozana Ababei, Maria Neacșu (min. 67, Mihaela Durlă), Manuela Voica (min. 84, Sabina Scurtu), Adelina Ion, Larisa Sîrbovan.

Antrenor: Florin Bugar.

Pe bancă: Cristina Ştefan, Larisa Grigore, Bianca Ienovan şi Rebeca Pavel.

Heniu Prundu Bârgăului: Ana Zatusevscaia – Paula Satropa, Lenuţa Ștef, Denisa Lovenberger, Anastasia Melnic, Daniela Mureșan, Daria Archiudean, Csilla Balasz, Ileana Șeica, Szidonia Papp, Roxana Dinescu.

Antrenor: Călin Svoboda.

Pe bancă: Ioana Pop şi Elena Ciurea.

Arbitri: Ionuţ Nicolaş – Alina Mihoc şi Casian Băla (toţi trei din Arad).

Florin Bugar (antrenor CFR): ”Au fost ceva emoții după începutul meciului, când a fost doi la zero pentru adversari, dar ne-am revenit și asta dovedește că avem potențial fizic și o coeziune a grupului care îmi dă speranțe în meciurile viitoare că vom juca tot mai bine. Portarul nostru a greșit flagrant la primul gol. În fotbalul feminin, ca și în cel masculin, se întâmplă tot felul de situații din acestea. Dar am trecut peste și am reușit să remontăm. De asta suntem o echipă, ca să reușim să corectăm celelalte zece, când greșește una. Despre accidentarea căpitanului de echipă, Molnar, vom vedea săptămâna viitoare, după ce vom face un RMN. Obiectivul nostru e un loc pe podium. Felicit echipa oaspete pentru ambiția de care a dat dovadă. Sper ca jucătoarele noi venite la echipa noastră să se integreze și să aducă un plus. Deocamdată cred că am făcut niște mutări destul de bune și jucătoarele trebuie să înțeleagă că trebuie să jucăm din ce în ce mai bine de la an la an”.

Călin Svoboda (antrenor Heniu Prundu Bârgăului): ”Da, la doi zero pentru noi am sperat, rămân la părerea că la golul doi a fost fault la portar. În rest, nu am ce să comentez, rezultatul spune totul, nu ai voie să greşeşti în lanţ. Timişoara este puternică şi joacă foarte bine acum, a revenit în joc miraculos şi are o pregătire fizică foarte bună, pentru care le felicit”.

Iată fotografiile de la arena CFR, inclusiv cu urmările fenomenelor meteorologice extreme de duminica trecută. Rezultatele, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: