FOTO + declarații. ASO Deta – ACS Carani 2-3

O nouă victorie pentru ”albaștri”, a treia din 3 apariții în returul Diviziei D Timiș, un nou eșec pentru alb-verzi, al doilea pe teren propriu din două reprezentații în sezonul de primăvară: ASO Deta – ACS Carani 2-3 (1-0). Câteva amănunte, declarațiile antrenorilor și fotografii…

Vreme ideală pentru fotbal în primul weekend după echinocțiul de primăvară, matineu de sâmbătă cu 5 goluri la Deta, majoritatea în ultimele minute ale partidei din etapa a XX-a în liga a patra timișeană, rezultând un succes la potou și la mustață al vizitatorilor.

Cristian Duțu, în minutul 19, și Petru Râmneanțu (84) au înscris pentru gazde, Dumitru Schinteie, în minutul 58, Sebastian Bura-Kot (88) și Mahadi Kayondo (90+3) au marcat după pauză pentru învingători. 

Gazdele, care au stat săptămâna trecută, au pierdut pentru a doua oară consecutiv acasă în retur, pe când vizitatorii au semnat al treilea succes în 2019, după cel cu 1-3 în deplasare respectiv 4-1 pe teren propriu.

În urmă cu două săptămâni, terenul stadionului din Deta era în suferință. Acum, în etapa a treia din retur, cât de cât mai pus la punct, mai puţine fiind muşuroaiele. A fost nivelat şi chiar se putea juca fotbal…

Iar contrar cursul jocului, detenii au deschis scorul în minutul 19, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri, Cristian Duţu şutând puternic pe jos, în zid, cu devierea lui Berivoescu în dreapta portarului. Rădulescu s-a dus în partea opusă…

Din tribună s-a lansat o petardă spre zona de ieşire din tunelul de acces pe gazon, marcând probabil bucuria golului înscris de ”verzii” din Deta.

La reluare, după numai două minute, oaspeţii au marcat prin Mădălin Livan, cu un lob peste portarul Marta, dar golul a fost anulat corect, pentru ofsaid. Totuşi, vizitatorii reuşeau egalarea în minutul 58, la o fază care nu anunţa nimic. Dumitru Schinteie a primit o pasă de la Livan, a intrat în careul mare şi de la 14 metri a şutat pe jos, printre mâinile şi picioarele portarului, care a vrut să prindă mingea dar s-a pomenit cu ea în poartă.

La oaspeţi a intrat în joc chiar antrenorul principal Cosmin Stan, în minutul 65, în locul tânărului Cătălin Petri.

Cartonaşele galbene s-au înmulţit, iar în minutul 72, și primul ”roşu”, văzut de oaspeţi,  Muhammed Salhy, pentru nerespectarea zidului. Îl primea pe cel de-al doilea galben.

Două minute mai târziu, egalitate în teren. Și Marius Stanciu a primit direct ”roşu” pentru un fault tare asupra lui Martinov, care a părăsit terenul accidentat. Aproape 7 minute i s-au acordat îngrijiri şi nu a mai putut intra, fiind înlocuit cu Postolache. Care, aflat la încălzire cu colegii săi, a spus: ”Măcelul de la Dudeştii Vechi s-a mutat la Deta. Chiar nu am crezut când au spus şi alţi jucători, dar astăzi m-am convins…”

Iar întreruperea în vederea acordării îngrijirii medicale, în minutul 82, a adus și un incident periculos, provocat de un ins identificat din tribuna arenei din Deta, care a lansat o altă petardă, periclitând integritatea corporală a unei persoane aflate la nivelul terenului, situație asupra căreia vom reveni într-o consemnare ulterioară.

Totuşi, gazdele au reuşit să preia conducerea cu 6 minute înainte de final, gol superb, marca Petru Râmneanţu, cu un şut la colţul lung, direct la vinclu. Iar ASO chiar putea să se desprindă în învingătoare dar tot Râmneanţu a ratat incredibil din faţa porţii goale. Se părea că gazdele vor obţine prima victorie din retur, dar nu a fost aşa.

Presiunea la poarta gazdelor a continuat şi în minutul 88, în urma unui corner centrat de Schinteie, Bura-Kot a marcat cu capul din 6 metri, spre vinclu… 2-2.

Arbitrul a indicat 5 minute de prelungiri iar în minutul 90+3, albaştrii lui Cosmin Stan au dat lovitura. Kayondo a driblat tot, a intrat în careu, l-a fentat şi pe portarul Marta şi a înscris în poarta goală… 2-3.

*

ASO Deta: Marta – Stanciu, Nohai, Barburescu, Berceanu, Duţu, Chiticariu (cpt.), Gaidoş, Crişanov (min. 46, Râmneanţu), Raţiu, Cosmin Bogdan (min. 70, Minea).

Antrenor: Florin Albu.

Pe bancă: Marincu şi Vlădic.

ACS Carani: Rădulescu – Morariu, Bura-Kot, Fridrich, Petri (min. 65, Stan), Berivoescu, Martinov (min. 81, Postolache), Schinteie, Muhammad, Pistriţu, Livan (min. 75, Kayondo).

Pe bancă: Ştreangă, Precup, Sabău.

Au arbitrat: Daniel Vărzan – Petru Gaşpar şi Roxana Cismaş Malac. Observator de arbitri Cornel Făniţă, iar delegat de joc a fost Traian Dejeu.

*

Declaraţii după meciul din cadrul etapei a XX-a din liga a patra, dintre ASO Deta şi ACS Carani, încheiat cu victoria oaspeţilor: 2-3.

Florin Albu (antrenor ASO Deta): ”Da, este din nou înfrângere, după un joc bun. La 2-1, din minutul 85, am mai avut câteva minute până la final, dar aşa este în fotbal, se joacă până la final… Am pierdut pe trei greşeli personale, făcute de jucătorii mei. O spun încă o dată, nu avem nici un obiectiv, şi o să vedem ce facem, să învăţăm din aceste greşeli. Greşelile au fost personale, azi pot să le facă unii, iar săptămâna viitoare pot să le facă alţii. Aşa, echipa merge bine, jucăm de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de locul pe care îl are. Am jucat bine şi cu Becicherec, şi astăzi cu Caraniul. Injust scorul final, dar în fotbal aşa este, probabil şi noi, în meciurile pe care o să le câştigăm, o să jucăm uneori mai slab decât adversarul. Îl felicit pe Stan şi pe jucătorii lui, au o echipă bună, se vede că se lucrează serios şi le doresc baftă în continuare!”

-Faţă de meciul cu Becicherec, azi aţi jucat mai tare şi au fost multe cartonaşe, de ambele părţi… ”Da, este adevărat… Nu am avut din păcate mult timp să facem antrenamente şi atunci suplinim prin voinţă şi determinare!”

Cosmin Stan (antrenor-jucător ACS Carani): ”O victorie foarte muncită şi obţinută cu foarte mare greutate, şi aş vrea să încep prin a spune că îmi pare rău, foarte rău pentru domnul Albu, pentru că ştiu ce înseamnă să pierzi un meci în ultimele minute, am păţit-o şi eu de câteva ori în cariera mea de antrenor. E frustrant să ai 2-1 în minutul 85 şi să pierzi meciul în ultimele cinci minute. Chiar dacă consider că am fost echipa puţin mai bună astăzi, am câştigat cu noroc, şi asta face parte din fotbal. Sper să fie victoria ca descătuşare pentru ceea ce va urma la această echipă, căci ne-am pregătit foarte bine, dar probabil că încă există o presiune pe jucători. Nu vrem să facem nici un pas greşit, ca să mai putem să mai sperăm la primul loc. Presiunea asta probabil apasă pe umerii jucătorilor. După cât de bine ne-am pregătit, ar fi trebuit să jucăm mult mai bine în aceste trei etape de la începutul returului. Dar consider că suntem pe un drum foarte bun, chiar dacă începutul nu a fost aşa cum am anticipat eu. Totuşi, rezultatele au venit: trei victorii din trei. Mi-aș dori ca la sfârşitul campionatului să pot să spun 16 din 16”.

Fotografii realizate de Iosif Canea…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 9

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: