FOTO + declarații. Calificare în finala Cupei României! Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Olimpia Cluj 2-0 (2-0). Ultim act cu Vasas Femina

La o săptămână după ce a încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe locul 2, grație unui victorios 5-0 acasă cu CSȘ Târgoviște, urmat de debutul cu dreptul în play-off, 4-0 tot aici duminică în dauna celor din Bistrița-Năsăud, Fortuna Becicherecu Mic a eliminat astăzi din Cupa României multipla campioană națională la zi Universitatea Olimpia Cluj, de care a dispus cu 2-0 pe terenul ”Comunal” din localitatea timișeană, triumf împotriva câștigătoarei fazei tur-retur a campionatului elitei.

Ce diferență ca de la cer la pământ între deznodământul meciului direct disputat în campionat la Becicherecu Mic între Fortuna și Universitatea Olimpia, 0-5 în runda inaugurală din 19 septembrie 2018, și această calificare victorioasă, izbutită după nici 8 luni de la acea corecție în Liga 1. Bănățencele au eliminat din cursă campioana țării, calificându-se în finala ediției 2018-2019 a Cupei României la fotbal feminin, în care o vor întâlni pe Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Partida eliminatorie s-a jucat astăzi de la ora 11 pe terenul din localitatea Becicherecu Mic, între ocupantele locurilor 1 şi 2 după cele 18 etape ale sezonului regular al elitei, duel la vârf adjudecat de timișence, care se impuneau și la startul returului, 0-1 pe 10 martie în Ardeal, în etapa a X-a din Liga 1. Dacă e miercuri 15 mai 2019, e Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Olimpia Cluj 2-0 (2-0).

Terenul a fost greu, îmbibat cu apă, însă oponentele au depus eforturi considerabile şi nu s-au speriat de timpul nefavorabil. În final, cu o voinţă cum mai rar vezi la o partidă de fotbal feminin, elevele lui Florin Pădurean şi Ioana Anda Vela au ieşit învingătoare şi s-au calificat în finala competiţiei.

Cele două goluri au fost marcate încă din primele 10 minute iar Fortuna și-a creat și alte mari ocazii, dar şi vizitatorii au ratat mari situații, Cosmina Roşu fiind de netrecut în poarta gazdelor, la primul ei meci ca titular, prilej cu care s-a prezentat ireproşabil, înlocuind-o pe Mihaela Durlă, titular de drept, dar reținută de responsabilitățile în câmpul de activitate.

Gazdele au deschis scorul în minutul 5, prin Valentina Grigore, cu un şut de la 25 de metri lateral stânga, direct sub transversală. După numai cinci minute avea să fie 2-0, prin golul aceleiaşi Grigore, care a profitat de luftul Teodorei Meluță la marginea careului de 16 metri, de unde a intrat în suprafața de pedeapsă şi a șutat de la 10 metri pe jos, lângă bara din stânga a porţii apărate de Babeş. 

Cu cinci minute înainte de pauză putea fi 3-0, dar mingea şutată de Bianca Ienovan din lovitură liberă de la 20 de metri a întâlnit transversala. După pauză, ambele echipe au trecut pe lângă gol dar s-au ratat ocazii imense. Iar în poarta gazdelor, la primul ei meci ca titular, Cosmina Roşu a fost la înălţime şi a contribuit decisiv la calificarea echipei sale.

Fortuna trece din nou de clujence în această primă jumătate din 2019, de astă dată în competiția paralelă eliminatorie. Reîntâlnirea lor, duminică de la ora 11, în cel de-al doilea joc din triunghiularul fazei play-off, în Ardeal.

Iar în cealaltă semifinală, echipa Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a învins tot de la ora 11 la Galaţi, pe arena ”Siderurgistul”, 1-4 cu gazda Universitatea.

Antrenorul principal Florin Pădurean ne-a declarat: ”Prima dată doresc să le felicit pe fete, care astăzi au jucat extraordinar, s-au dăruit exemplar, au avut o ambiţie, devotament, voinţă cum rar mai vezi! Și pe deasupra le-a reuşit totul, chiar dacă terenul a fost greu. Aşa au jucat şi la Cluj, când am învins în campionat. Astăzi am aliniat acelaşi 11 care a jucat şi la Cluj, mai puțin portarul Durlă, care nu a putut veni la meci. Încă o dată, felicit fetele, care s-au calificat meritat în finala Cupei României. Sper să rămânem în acelaşi ritm, sper să facem un joc bun şi în finală şi mai departe în campionat. Sincer, asta merităm după 6 ani de muncă, de când sunt eu aici, la această echipă frumoasă şi unită”.

Fortuna: Cosmina Roşu – Denisa Haţegan, Denisa Heişu, Cristina Codrescu (cpt.), Larisa Grigore (minutul 75, Sabina Scurtu), Bianca Ienovan, Claudia Bistrian, Monica Tomesc, Alexandra Lunca, Cristina Sucilă, Melisa Şodincă (min. 90, Florina Abrudan).

Antrenor principal, Florin Pădurean. Secund, Ioana Andra Vela.

Pe banca de rezerve la meciul de astăzi, Oana Stoianov, Mariana Voinea, Teodora Ţîrtea și Anca Dobai.  

Universitatea Olimpia: Elena Babeş – Oana Negrea, Raluca Borodi, Ioana Borotan (cpt.), Claudia Pană (min. 55, Maria Neacşu), Beatrice Tărșilă, Teodora Meluță, Roxana Mirea, Cristina Carp, Mihaela Ciolacu (min. 70, Adina Borodi).

Antrenor-jucător: Ioana Borotan.

Pe bancă: Lavinia Boandă, Cristina Botojel.

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) – Aurelian Sîrbu (Aiud) şi Daniel Nistor (Zalău). Observator de arbitri: Mihai Jivan (Arad).

Cartonaşe galbene: Şodincă și Heişu, respectiv Negrea, Borodi, Pană şi Teodora Meluță.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: