FOTO + declarații. Debut cu stângul pentru verzii lui Sorin Bălu în noua ediţie de campionat: ASC Dumbrăviţa – LPS Cetate Deva 1-2 (0-1)

Cei peste 300 de spectatori prezenţi pe stadionul ”Ștefan Dobay” la noul debut în sezonul fotbalistic din liga a treia au urmărit un joc slab al gazdelor, de care au profitat junii lui Ştefan Nanu. Debut cu stângul pentru alb-verzii lui Sorin Bălu în noua ediţie de campionat: CSC Dumbrăviţa – LPS Cetate Deva 1-2 (0-1).

”Verzii” lui Sorin Bălu au avut ocazii doar din cele trei lovituri libere din apropierea careului de 16 metri, execuții parate cu succes de portarul oaspeţilor, respingând în corner.  Victoria a aparținut în schimb vizitatorilor din județul Hunedoara, câștigători în Timiș în ziua inaugurală a etapei I din ediția 2019-2020 a Seriei a IV-a în Liga 3.

Primul cartonaş galben al meciului îl vedea Codrea, pentru un fault din spate asupra lui Toiu. În minutul 37, din corner, Boldea a încercat să-l surprindă pe Manea dar acesta a prins mingea.

La reluare, tot ”verzii” lui Bălu au mai primit alte două cartonaşe galbene, și anume Bogdan David în minutul 52 şi Mădălin Stancu (min. 65). În schimb oaspeţii au taxat în minutul 66, când au marcat un gol superb prin Adrian Cristea, şutând de la 16 metri în dreapta, direct spre  vinclu… 0-1.

Gazdele au forţat egalarea şi au reuşit-o cu cinci minute înainte de final, prin rezerva Enciu, dar cu mare şansă, mingea scurgându-se încet, încet pe jos lângă bară. Fază la care oaspeţii au solicitat fault în atac dar arbitrii au acordat… gol. 1-1.

Finalul a fost incendiar, bănățenii atacând şi încercând golul victoriei, dar în cele 3 minute de prelungiri vizitatorii au fost cei care au înscris. În cel de-al doilea minut de prelungiri, prin tânărul Cristian Cocan, care a prins un şut prin mulţimea de jucători din careul de 16 metri. Devenii plecau cu trei puncte de la Dumbrăviţa…

*

CSC Dumbrăviţa: Robert Miklos – Dănuţ Bilia, Laurenţiu Telescu – cpt., David Bogdan (min. 72, Roger Kecskes), Gabriel Siminic (min. 80, Florin Nanu) – Mario Boldea (min. 75, Marco Enciu), Dorin Codrea (min. 58, Mădălin Stancu), Raul Briciu, Răzvan Morariu  – Octavian Drăghici, Andrei Făgărăşanu.

Antrenori: Sorin Bălu (principal) şi Daniel Martinaş (secund).

Rezerve la start: Mădălin Smaranda, Adrian Ştefan, Mircea Stupu.

LPS Cetate Deva: Constantin Manea – Roland Kelemen, Eduard Dina – cpt., Miroslav Radak, Alexandru Doboş – Ionuţ Bogdanovici, Vasile Toiu, Adrian Cîrstea, Andrei Cristian Iana – Marius Lupa, Alexandru Chivu.

Antrenori: Nanu Ştefan (principal) şi Dorian Gugu (secund).

Rezerve la start: Cornel Apostol, Sebastian Puşcaşu, Robert Curescu, Cristian Cocan, Ionatan Jude, Andrei Subţirică, Antonio Teodorescu.

Au arbitrat: Mircea Salomir – Bogdan Paul Pojar şi Cristian Alin Mureşan (toţi trei din Cluj Napoca). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), iar delegat de joc Ioan Lupşa (Caransebeş).

*

La cald…

Sorin Bălu (antrenor principal ACS Dumbrăviţa): ”Din păcate am suferit o înfrângere în debutul campionatului… Le-am spus jucătorilor mei că ne aşteaptă un meci greu, prin prisma faptului că nu aveam un stil de joc, nu aveam nici relaţii de joc bune. Însă rămâne o înfrângere… Trebuie să corectăm ce avem de corectat şi să încercăm să mergem mai departe. Am primit primul gol când doi jucători de-ai mei trebuiau să respingă, iar al doilea pe faza noastră de atac. A fost o minge banală la centrul terenului, recuperată de oaspeţi. Trebuia să oprim jocul, nu l-am oprit, iar la bâlbâiala din careu la care s-a ajuns, ne-am invitat unul pe altul. Și ei au prins mingea şi au marcat. Nu ştiu dacă este meritată victoria celor de la Deva, dar cert este că noi nu meritam un punct astăzi pentru evoluţia pe care am avut-o. Ne dorim ca pe viitor să arătăm mai bine şi să avem o cursivitate a jocului, mult mai bine. Nu ştiu dacă trebuie să luptăm mai mult însă aşteptările sunt mari de la noi, mai ales că s-a creat o presiune mare pe jucătorii noştri. Dar trebuie să avem un pic de răbdare şi cu siguranţă rezultatele vor veni”.

Ştefan Nanu (antrenor principal LPS Cetate Deva): ”Ce pot să spun!? Le mulţumesc pe această cale, pentru că sunt copii minunaţi, avem numai tineri, numai copii de 2002, 2001, 1999, 98… Un singur jucător am din 1990 şi unul din 1991, în rest, aţi văzut şi Dumneavoastră. Au respectat tot ceea ce le-am spus eu şi le mulţumesc pentru rezultatul pe care l-au făcut azi. Sincer să fiu, am spus înainte de plecarea spre Dumbrăviţa că eu am venit aici să câştig şi i-am motivat pe aceşti copii. Eu  ştiam că sunt jucători cu experienţă, care au o vârstă. Sincer, a fost un meci greu, mă bucur că am tranşat victoria în favoarea noastră. Până la urmă eram mulţumit şi cu 1-1, mai ales prin faptul că cei de la Dumbrăviţa, după câte am auzit, şi-au propus un obiectiv, promovarea. Drept dovadă şi la acești copii, au văzut că au întâlnit jucători cu nume cum sunt Drăghici, Bilia… S-au motivat şi au reuşit ce şi-au dorit!”

Fotografii realizate de Iosif Canea…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: