FOTO + declarații. Liderul nu iartă deloc: Voinţa Sarafoleana Saravale – Unirea Tomnatic 0-6 (0-3)

Penultima etapă de campionat în eşalonul cinci, de ”Județ”, a adus sâmbătă seară faţă în faţă ocupantele locurilor 2 și 1 în Seria 1, Voinţa Sarafoleana în calitate de gazdă la Saravale și liderul în deplasare Unirea Tomnatic, diferenţa de valoare făcându-se clar resimțită pe teren, în ciuda vecinătății imediate din clasament.

Liderul nu a iertat absolut deloc și a câştigat cu un set la zero în jocul primelor clasate din Seria 1, programat în runda a 29-a din Campionatul Judeţean Timiș: Voinţa Sarafoleana Saravale – Unirea Tomnatic 0-6 (0-3).

Prima surpriză a fost dată de prezenţa la meci a fostului antrenor al Voinței, Toma Stoianov, care a pregătit în ediţia trecută echipa gazdă iar în noua campanie pe Unirea Tomnatic, pe care o lăsa pe locul 1 la sfârşitul turului, fiind îmbrăţişat de tehnicienii ambelor formații. Antrenori adverși care s-au reîntâlnit după ce atât Matefi cât și Mirciov jucau împreună ca atacanţi timp de cinci ani la Unirea Tomnatic, între 1988 și 1993. Iar sâmbătă au înregistrat absențe din efectiv, și anume Andrei Scutaru, Daniel Brînduşe și Daniel Nagy la gazde respectiv Alexandru Vlăduţi, Valentin Duma, Dorin Giurgiu şi Daniel Criste la Unirea.

Liderul promovat s-a distrat în prima parte a jocului cu localnicii pregătiţi de Petre Mirciov, aceștia suferind cea mai grea înfrângere acasă după cele 12 victorii repurtate în retur, plus un rezultat de egalitate. Primul gol a venit repede, deja în minutul 4, la o centrare a lui Grigoraş de la 18 metri lateral dreapta, spre colţul lung, la care portarul a fost sigur că mingea trece peste transversală, doar că a intrat în… plasă: 0-1. După numai 10 minute Raul Oros a profitat de greşeala fundaşilor Ciobotoru şi Niţă, şi a înscris cu şpiţul, de la 7 metri, din faţa porţii.

În minutul 40, Postolache a reuşit al treilea gol cu un şut din afara careului de 16 metri, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză: 0-3. O porție pe măsură era administrată și la reluare…

După pauză a început şi ploaia, care nu s-a oprit până la fluierul final. Iar deja promovații în ”D” au mai reuşit alte trei goluri în poarta gazdelor, prin Oros în minutul 59, Antemie (min. 63) şi Daniel Tulcan (min. 74). Şi localnicii puteau marca totuși golul de onoare în minutele 63 şi 75, dar Barta şi Crişan au ratat din situaţii de unu la unu cu portarul Ciocani.

*

Sarafoleana: Gheorge Constantin – Adrian Ciobotaru, Andrei Niţă, Alexandru Prelipcean, Slavomir Ciocov, Cosmin Oprişan, Darco Stoişin, Şerban Crişan, Nenad Acimov, Daniel Barta, Alexandru Ciocov.

Au mai jucat: Andrei Popa, Bora Ciocov şi Gheorghe Ciocov.

Antrenori: Petre Mirciov şi Alin Radiţa.

Unirea: Ioan Ciocani – Cosmin Şusman, Bogdan Piloiu, Florin Ardelean, Daniel Tulcan, Raul Oros, Alin Roşu, Mario Antemie, Marius Postolache, Alin Grigoraş, Dragoş Rusu.

Antrenor: Istvan Matefi.

Au mai jucat: David Handolescu, Denis Sabău şi David Tcaciuc.

Pe bancă: Sorin Sfetescu.

Arbitri: Cătălin Botaş – Alexandru Gherman şi Patrick Sandu. Observatori: Ionel Bolog şi Aurel Bobu.

La cald…

Petre Mirciov (antrenor Sarafoleana): ”A fost o înfrângere ruşinoasă pentru elevii mei, dar se mai întâmplă după o suită de 13 etape numai cu victorii şi un egal. Totuşi, eu ţin să-i felicit pe jucători mei pentru rezultatele obţinute până în prezent şi pentru locul pe care îl ocupă în clasament. Sperăm să ne revanşăm în ultima etapă, la Săcălaz, şi să încheiem campionatul pe locul secund. Despre oaspeţi, doresc să-i felicit pentru jocul surpriză pe care l-au oferit împotriva noastră. Sunt cei mai buni din seria noastră şi merită să promoveze în Divizia D!”

Iştvan Matefi (antrenor Tomnatic): ”A fost un meci controlat de noi într-o manieră la care nici eu nu mă aşteptam. Le-am dat puţin şase, căci azi ne-a reuşit aproape totul, dar încă mai ratăm mult. Au scăpat ieftin cu şase, iar dacă nu venea ploaia şigur scorul ar fi fost mai mare. Totuşi, mă bucură acest rezultat în faţa unei echipe care e pe locul doi, însă care nu a arătat că îl merită. Doresc prin intermediul dumneavoastră să le mulţumesc tuturor celor care ne sprijină pentru ca Unirea Tomnatic să reintre în fotbalul mare al judeţului nostru şi totodată jucătorilor mei, care au înţeles că dorim să facem performanţă la Tomnatic. Mai ales faptul că avem şi câteva grupe de copii şi juniori, care s-au ataşat clubului!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: