FOTO. Fortuna Becicherecu Mic – Voinţa Lupac 6-1 (2-0)

Localitatea timișeană Becicherecu Mic este din nou reprezentată pe harta fotbalului ligii a treia din cel mai vestic județ al țării, care a pierdut în această primă jumătate de an două cluburi din Seria a IV-a, din Giarmata și Lugoj, pagubă pe jumătate acoperită prin promovarea grație unei duble victorii la baraj a celor de la Fortuna, triumfători și sâmbătă seară în returul acasă: Fortuna Becicherecu Mic (Timiş) – ACS Voinţa Lupac (Caraş-Severin) 6-1 (2-0). 

Fortuna era ca și promovată în Liga 3 în urma succesului în deplasare din urmă cu o săptămână, 0-2 în manșa I în Banatul montan, succes bisat în retur cu vârf și îndesat, o confirmare a superiorității valorice a campioanei Diviziei D Timiș, competiție în general superioară calitativ celei similare din Caraș-Severin, fie și în ciuda continuării degradării valorice a eșalonului patru timișean. Un nivel mai sus, în ”C”, Becicherecu Mic reapare pe hartă, după ce tot în această a doua jumătate a deceniului în curs o pierdea pe CS Nuova Mama Mia, la un moment dat dublă vicecampioană a seriei vestice. 

Dacă Fortuna îi va călca pe urme și va trage la promovarea în Liga 2, rămâne de văzut, dar momentan a semnat o nouă promovare consecutivă, ascensiune neîntreruptă de la nivelul fotbalului ”mic” timișean.  

O victorie clară și în manşa a doua din barajul de promovare în liga a treia pentru băieţii antrenați de Vasile Luţă, care s-au întrecut pe ei înșişi şi au demonstrat că sunt cei mai buni divizionari D bănățeni ai anului, câştigând cu scorul general de 8-1. Voința spulberată, pradă destul de ușoară dat fiind reculul și mai pregnant al fotbalului de liga a patra din Caraș-Severin.

Prima ocazie a jocului de sâmbătă seară a aparţinut gazdelor în minutul 8, o centrare a lui Centea de pe flancul stâng fiind reluată cu capul din 6 metri. Mingea a bătut în faţa porţii şi a trecut peste transversală…

În replică, Străin a şutat de la 18 metri lateral stânga, puţin peste transversală, Culda fiind bătut. Nu a trecut mult iar în minutul 15 Centea a înscris din lovitură liberă de la 22 de metri, la semiînălţime, în stânga portarului… 1-0. Mica galerie a localnicilor plusa în neîncetata încurajare frenetică a favoriţilor.

Avea să fie 2-0 în minutul 23, când mingea centrată de această dată de Szalkai a fost bâlbâită în careu de fundaşul Oncică, portarul Petruţ fiind derutat iar Pecarov înscriind cu latul dar şi cu… noroc.

Oaspeţii aveau o mare ocazie în minutul 33, prin Avramovici, care a şutat de la 17 metri lateral stânga în plasa laterală iar tribuna a văzut… gol. Bară două minute mai târziu, cea stângă a porţii apărate de Petruţ, la tentativa lui Pecarov.

Scorul pauzei, identic celui cu care se impunea Fortuna în manșa I. Doi la zero, promovare ca și asigurată.

La reluare, după numai patru minute, o fază de toată frumuseţea, creată de trei jucători, Zoran Radu înscriind cu latul de la 6 metri, după ce mingea aşezată de Pecarov din partea dreaptă, de pe tuşă, a ajuns la Zurbagiu, care a țintit bara din stânga. Balonul ricoșat era expediat în plasă de golgheterul campioanei din ”D” Timiș.

Campioana Caraşului avea să reducă din diferenţă în minutul 53, când şutul lui Alexandru Avramovici din afara careului de 16 metri s-a oprit în poarta lui Culda: 3-1. La care ce mai ocazie a avut Brian Filimon în minutul 74, printr-un lob de la 30 de metri, văzându-l pe portar ieşit dintre buturi. Dar mingea a trecut peste poarta goală…

Fortuna nu s-a lăsat, deși învingătoare, și a apăsat pe acceleraţie, ultim efort înaintea unei binemeritate vacanțe, înscriind de încă 3 ori în ultimul sfert de oră. A ridicat mai întâi scorul la 4-1 în minutul 77, prin același Deian Pecarov, la o centrare perfectă a lui Hodiş. Ca apoi scorul să ia proporţii în minutul 83, prin reuşita lui Andrei Hodiș.  

În fine, ultimul gol l-a marcat Brian Filimon din lovitură de la 11 metri, acordată pentru un fault la “micuţul“ Hodiş, în minutul 89. Se arătau trei minute de prelungiri, urmate de fluierul final şi mai ales hora bucuriei, cu aplauze reciproce la scenă deschisă între ”tribună” și protagoniști.

8-1 după 180 de minute între campioane bănățene în ”D”, cât se poate de clar. 

Fortuna Becicherecu Mic: Alin Culda – Andrei Hodiş, Sorin Oneţ (min. 70, Adrian Neagoie), Marius Toma, Robert Szalkai  (min. 60, Dan Roman) – Costel Zurbagiu – cpt., Brian Filimon, Daniel Dragu (min. 54, Mihai Vîrşog), Bogdan Centea (min. 65, Adrian Negruţ) – Zoran Radu, Deian Pecarov.

Antrenori: Vasile Luţă (principal) şi Stelian Bănică (secund).

Pe bancă: Cătălin Costoaie, Dragoş Croitoru, Adrian Păscăleanu.

Voinţa Lupac: Daniel Petruţ – Alexandru Mitru (min. 75, Denis Mihuţescu), Milan Cheda (min. 82, Miloş Krekelic), Zaharia Isac, Cristian Oncică – Petrişor Marcu, Bogdan Bărbulescu, Andrei Modâlcă, Liviu Străin – cpt. – Alexandru Avramovici, Cristian Popa.

Antrenori: Bosko Vişatovici (principal) şi Darius Griguţă (secund).

Pe bancă: Petrar Domăneanţ, Flavius Lolea.

Au arbitrat: Răzvan Lădar – Ioan Cozorici şi Sergiu Duma (toţi trei din Zalău). Observator de arbitri, Cosmin Danciu (Hunedoara), iar delegat de joc Florin Oglindoiu (Mehedinţ).

La cald…

Vasile Luţă (antrenor principal Fortuna): ”A fost mai ușor datorită faptului că am jucat pe teren propriu. Iar scorul din teren reflectă și realitatea! Astăzi a fost foarte cald și jocul a suferit din această cauză. Jucătorii s-au sufocat în unele momente iar și ritmul de joc în unele momente a fost un pic mai scăzut. Așa cum este la fotbal, unii jucători vor veni, alții vor pleca. Nucleul de bază va rămâne. Vor mai veni ceva jucători tineri, pentru că la Liga a III-a avem nevoie de juniori și trebuie să întinerim un pic lotul. Cu siguranță stadionul va avea îmbunătățiri până la începerea campionatului de Liga a III-a. Am convingerea că cei din conducerea administrativă și primăria vor face tot posibilul ca această arenă să capete o nouă față. În încheiere, pe această cale doresc să felicit jucătorii pentru jocul prestat, încă o dată au dat dovadă de caracter, voinţă, unitate, luptători şi că sunt bărbaţi cu adevărat, şi nu în ultimul rând sunt cei mai buni! Această dublă victorie a demonstrat-o!”

Bosko Vișatovici (antrenor principal Voinţa Lupac): ”Cu părere de rău, o înfrângere dureroasă, cu o echipă superioară nouă. Clar, nivelul fotbalistic din Timiș e mult peste nivelul nostru din Caraș. Din păcate, s-a mai dus un an, cu munca pe care am prestat-o în campionat. Luăm campionatul, dar la baraj se pare că atât ne este valoarea. Felicit gazdele de astăzi, le urez să facă o treabă frumoasă în Liga a III-a! Au jucători de o certă valoare, sunt o echipă mult mai pregătită ca noi. Nu pot să zic că a fost cel mai greu baraj. Primul baraj a fost cel mai greu, cu cei de la ASU Politehnica. Dar, din păcate, eu nu mai am echipa din 2014-2015. Nu mai am echipa din turul campionatului… Doi titulari de bază sunt accidentați și doi au plecat în străinătate. Aceasta e țara românească și nu putem să-i susținem financiar. Dar asta nu este o scuză… Încercăm să clădim o echipă tânără, cu niște jucători tineri. Dar aceasta e nivelul fotbalistic la noi în Caraș. Suntem unul dintre puținele județe în care se cere să jucăm în campionat cu doi juniori. Este județul Timiș, care are un potențial foarte mare, pepinieră foarte mare de fotbaliști, și se joacă doar cu seniori. Eu mă chinui un an de zile să-i învăț și ajung la baraj, cu jucători cu experiență, și am doi jucători în minus de la început. Asta este, nu am ce face, mergem mai departe cu ce avem… Din păcate…”

Brian Filimon a ”închis tabela” cu ultimul gol al dublei de baraj, fiind totodată invincibil în promovări, așa cum mai punctam… ”Orice succes de genul acesta vine ca încununare a muncii din spatele cortinei. Sunt sigur că Dumnezeu răsplătește ceea ce se face la antrenamente, seriozitatea, și – bineînțeles, constanța. De șase luni de zile ne pregătim pentru retur, din 15 ianuarie. Chiar astăzi calculam… Un succes binemeritat. Noi ne mulțumeam cu orice rezultat, chiar și cu un gol diferență, însă speram să câștigăm categoric. Nu trebuie să ne ascundem după deget, și eu sunt din județul Caraș-Severin. Este clară diferența între Timiș și Caraș, însă meciurile de baraj sunt întotdeauna imprevizibile și grele. Îmi pare rău de cei de la Lupac, dar diferența – aceasta este în momentul de față. Nu voi rămâne în Liga a III-a. Este greu să te pregătești pentru o nouă promovare, deoarece programul mă dă mult peste cap. Am făcut un efort, îmi plac foarte mult provocările. M-a ajutat și grupul. Am găsit un grup unit, am văzut și simțit că pot să-i ajut. Dacă simt că pot să ajut o echipă, fie la promovare, fie la retrogradare, dau totul. Dacă voi simți că nu mai pot, voi face un pas înapoi. Cu siguranță mi-ar plăcea o nouă promovare, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Este al zecelea sau al unsprezecelea meci de baraj, și a șaptea sau a opta promovare, nici eu nu mai știu… Sunt ani de luptă, însă dacă tratezi fotbalul cu seriozitate, cu siguranță vei fi răsplătit”.

Primarul-fotbalist a mai admis că ”grele sunt amândouă, însă totodată sunt și foarte plăcute. Fotbalul este o parte din viața mea, iar când ajung aici și am intrat în vestiar cu băieții, las la o parte toate problemele primăriei și încerc să mă concentrez pe ceea ce fac la antrenamente, să pregătesc ciclul săptămânal așa cum trebuie. Aici sunt jucător și încerc să ascult de profesorul meu, de antrenor, și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă simt că programul nu mă mai lasă și încep să am scăpări la primărie, cu siguranță fac pasul înapoi. Deocamdată, pentru că mi-am făcut o echipă foarte bună la primărie, am reușit să fac față cu greu pe amândouă planurile. Mi-aș dori să mai joc atât cât pot, să mă pregătesc, pentru că sportul îmi dă și sănătate. De ce nu, să ajut o nouă echipă, indiferent unde ar fi și în orice eșalon ar fi. Acum mă bucur de această dublă victorie şi o nouă promovare!”

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: