FOTO. Joc de Divizia D Timiș, Voința – Unirea 1-1, cu protest comun față de AJF Timiș

Unica remiză a etapei a IX-a în Divizia D Timiș nu a fost nici pe departe una oarecare, ci precedată de o inedită formă de protest inițiată de clubul gazdă, Voința Biled, la care s-a raliat în semn de solidaritate gruparea vizitatoare, CS Unirea Sânnicolau Mare.

Duminică după-amiază, la Biled, s-a luat poziție față de AJF Timiș printr-un protest purtat de jucătorii gazdă la începutul partidei din campionatul Diviziei D cu oaspeții sânmiclăușeni, care au făcut corp comun cu cauza Voinței.

Astfel, după lovitura de începere executată de amfitrionii de la Voința, la înțelegere între cele două grupări, balonul a ajuns în jumătatea de teren a Unirii, ai cărei jucători au plimbat mingea timp de două minute, pase după pase după pase, repetate și la pas, sub privirile fotbaliștilor din Biled. Echipați astăzi în alb, la care au apelat prin a schimba trusoul inițial, cel portocaliu, dar coincizând ca și culoare cu cel pentru care au optat în deplasare oaspeții din Sânnicolau Mare.

Protestul lor tăcut și stană de piatră a avut de-a face cu nemulțumirea față de decizia asociației județene de a acorda o suspendare pe 4 etape lui Dragan Paulevici, în urma partidei Voinței la Giarmata Vii, cu ACS Ghiroda, dar nu s-a rezumat la doar atât.

În plus, clubul din Biled s-a declarat nemulțumit și de atitudinea observatorului respectivei partide de la Giarmata Vii de a nu convoca și delegatul grupării vizitatoare la măsurarea suprafeței de joc, solicitată de oaspeți, măsurătoare efectuată numai în prezența celor din formația organizatoare.

În consecință, Voința a tras concluzia că mai bine ar plăti 150 de lei la Serviciul de Ambulanță, și în lumina celor întâmplate în acest week-end în categoria ”Promoție” județeană, decât unui observator delegat al AJF Timiș care nu ar respecta procedurile.

Protestul s-a derulat și într-un cadru nou, mai exact o tribună nouă, cu acoperiș, totul finisat în preziua partidei, sâmbătă după-amiază, fiind vorba despre peste 150 de locuri pe scoici, ocupate astăzi de circa 60 de spectatori.

Iar dacă la începutul jocului gazdele au protestat prin a nu evolua, stând două minute în propriul teren, la încheierea sa antrenorul Iulian Tăut și jucătorul Mihalache au rămas la fel de încremeniți, parcă în contemplație, dar pe banca de rezerve, stând minute bune și rumegând la ceea ce credeau că ar fi fost un meci ușor. N-a fost deloc să fie, ba din contră…

De fapt, acest 1-1 smuls de oaspeții de la Unirea în minutul 85 este un rezultat mincinos, vizitatorii având ocazii foarte mari, de exemplu prin Cărpinișan, Crișan sau Oancia, ultimul, în minutul 88, irosind-o chiar pe cea mai mare, de la 10 metri, cu latul, alături, ca și ștergând bara din dreapta.

Minutul 17 avea să aducă deschiderea de scor a albilor Voinței, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, executată de Drăguși și respinsă de portar, la care Flavius Tomescu, cu latul, a marcat în stânga portarului: 1-0 Voința Biled.

În căutarea celei de-a treia victorii la rând respectiv a șasea din nouă etape, gazda Voința nu și-a impus însă jocul, din contră, sperând să conserve fragilul avantaj.

Însă, după numeroase ocazii, CS Unirea Sânnicolau Mare a stopat seria de 3 eșecuri, ce-i drept abia spre final, prin Andrei Cărpinișan, cu latul, jos la bară, din centrarea lui Stoianov de pe dreapta: 1-1 abia în minutul 85.

Voința – Unirea 1-1 (1-0)

Voința Biled (antrenor Iulian Tăut): Bogdan Nicu – Alexandru Marincu, Gabriel Drăguși, Iulian Munteanu, Alexandru Martinov (80, Ciprian Palade), Cornel Mihalache, Flavius Tomescu, Nicolae Constândana, Ionuț Nemițeanu (64, Sorin Berbece), Claudiu Iordache, Adrian Marincu (60, Alin Stroe).

Rezerve: Claudiu Butoi, Tudor Chiricescu, Adrian Meltiș.

CS Unirea Marius Sitaru – Cătălin Crișan (66, Nagy Attila), Valentin Florescu, Călin Uzun, Răzvan Dima, Dragan Bataneaț, Costel Boangheș, Ovidiu Oancia, Vasilică Bizău, Andrei Manoliu (70, Toma Stoianov), Andrei Cărpinișan.

Rezerve: Alexandru Timiș, Raul Ciui, Tomas Cozma, Bogdan Pînzaru.

Arbitri: Daniel Vărzan, Nicolae Chițoiu și Patricia Samsudean. Observatori: Iulian Spătaru și Daniel Iovan.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: