FOTO. Liceul Teoretic “Sfinții Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi, laureat a 5-a oară la Spartakiada, în Bulgaria. Darius Boboiciov golgheter, cu 4

Orașul Cepelare, o stațiune montană din sudul Bulgariei, cu una dintre cele mai lungi pârtii de schi din Europa de sud-est, situată pe malul râului cu aceeași denumire, a găzduit luna aceasta cea de a 7-a ediție a Spartakiadei, competiţie organizată de Asociaţia pentru bulgarii din străinătate. Conform tradiției, România a fost reprezentată de către elevii Liceului Teoretic “Sfinții Kiril și Metodii” din Dudeștii Vechi, cea mai mare localitate cu etnici bulgari din țara noastră. Tinerii pregătiți de către profesorul Ioan Kalapiș, un component de bază și al echipei de fotbal din localitate din Liga a 4-a, nu au ratat ocazia de a adăuga încă un trofeu în vitrina liceului.

Pentru întrecerea de fotbal a băieților, profesorul Ioan Kalapiș s-a bazat pe următorul lot: Roland Tapanov, Raul Capră, Luis Teodorovici (toți din clasa a V-a), Claudiu Rad (clasa a VII-a A), Thomas Sabliov (clasa a IX-a), Daniel Chirilovici, Darius Boboiciov, Gheorghi Nacov, Emanuel Țermure (clasa a XI-a) și Alin Capră (clasa a XII-a).

Echipa timișeană a evoluat în aceeași grupă cu Bitolia (Macedonia) și Zarya (Ucraina). După o remiză, 1-1, cu formația macedoniană, gol marcat de Darius Boboiciov, cei din Dudeștii Vechi au surclasat pe ucrainieni, cu 4-1, grație reușitelor lui Darius Boboiciov, Thomas Sabliov, Raul Capră și Claudiu Rad.

Din grupa a doua au făcut parte Dimitrovgrad (Serbia), Pancevo (Serbia) și reprezentanta Albaniei. Chiar cu echipa din urmă dudeștenii au disputat una dintre semifinale, pe care și-au adjudecat-o prin golul aceluiași Darius Boboiciov, component și al grupării Voința Sarafoleana Saravale, din liga a 5-a timișeană. Finala mare, cu Dimitrovgrad, a avut nevoie de prelungiri și chiar de lovituri de departajare. După minutele regulamentare scorul a fost 2-2 (goluri Darius Boboiciov și Gheorghi Nacov), iar, apoi, transformările lui Daniel Chirilovici, Darius Boboiciov și Thomas Sabliov de la punctul cu var au adus pentru a 5-a oară trofeul în posesia Liceului din Dudeștii Vechi. Mai mult, Darius Boboiciov a obținut și titlul de golgheter al competiției, cu 4 reușite.

Cum participarea la volei feminin a fost mai redusă, toate formațiile prezente la Spartakiadă au fost distribuite într-o grupă, evoluând fiecare cu fiecare. În componența Ana Maria Cosma (clasa a V-a), Francisca Nacov (clasa a VI-a), Daniela Ștefan (clasa a IX-a), Timeea Capracia (clasa a X-a), Amalia Mlecov, Alexandra Rad (clasa a XI-a), Anda Babliov, Ana Maria Rad și Cornelia Rad (clasa a XII-a), echipa Liceului din Dudeștii Vechi a pierdut cu același scor, 0-2, partidele cu reprezentanta Albaniei, Bitola și Dimitrovgrad. Succesul la limită, 2-1, cu Pancevo, i-a permis să dispute finala pentru locurile 3-4, pierzând din păcate din nou cu Dimitrovgrad. Trofeul a fost câștigat de Bitola, în dauna echipei din Albania.

Legat despre volei, dacă echipa feminină nu a izbutit să prindă podiumul la Spartakiadă, echipa masculină a liceului a câștigat în acest an faza județeană din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ulterior, tot sub comanda profesorului Ioan Kalapiș, elevii Liceului Teoretic din Dudeștii Vechi s-au clasat pe poziția a 4-a la faza interjudețeană, organizată la Deva. Performanța este cu atât mai laudabilă cu cât a avut ca adversare cluburi sportive cu tradiție în voleiul românesc, de genul Blaj, Arad sau Caransebeș. Lotul pe care profesorul Ioan Kalapiș l-a folosit la Deva a fost: Cristian Augustinov, Alin Capră, Florin Horoba, Miki Ciocani, Paul Tomescu Ghiuruțan, Toni Telbis și Cristian Blaga (toți din clasa a XII-a), Raul Boboiciov, Alin Butcure, Ionuț Dobrican și Alexandru Simion (din clasa a XI-a).

Fotografiile…

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: