FOTO. Liderul Seriei 2 din liga a V-a, Flacăra Parța, elimină la scor trupa de ”D” Dumbrăvița din Cupa României

A fost un vânt de pomină, vrăjmaș protagonistelor, iar ultima zi de marți din această iarnă a arătat într-adevăr că primăvara mai este încă nițel ținută în așteptare, dar aceste vitregii n-au constituit impedimente pentru ca formația mai slab cotată din eșalonul inferior, CS Flacăra Parța, reprezentantă a Campionatului Județean Timiș, liga a V-a, să elimine o grupare din divizia a patra, ”D”, ACS Dumbrăvița, care în campionat câștigase cu 3-1 și 5-1 primele apariții oficiale din 2017.

Întâia reprezentație oficială din noul an pentru cei din Parța, lideri după tur ai Seriei a II-a în eșalonul 5, s-a consumat așadar în această după-amiază în Cupa României, mai exact în faza judeţeană Timiș, și a fost de succes la un scor identic, Flacăra arzând intens cu un 5-1 prin care a trecut cu brio de turul II, avansând în faza a III-a în dauna alb-verzilor din Dumbrăviţa, veniți de pe locul 6 în Divizia D Timiș dar cu o formulă experimentală.

Jocul eliminatoriu a început cu o întârziere de 15 minute, întrucât oaspeţii au ajuns cu greu la terenul din Parţa, de parcă au presimţit cumva că vor ieși din cursa întrecerii K.O., lucru ce avea într-adevăr să se consemneze după cele 90 de minute de joc. Căci chiar în minutul doi au încasat alb-verzii primul gol, la o centrare din corner a lui Aioanei, care a înălţat mingea în faţa porţii, Andriucă finalizând cu capul: 1-0.

Iar în minutul 18, la o degajare a portarului Lascu, din propriul careu, acelaşi Bogdan Andriucă a plecat glonţ de la centrul terenului, fără a fi vorba de ofsaid, asistentul Cristian Pleşa fiind pe fază, şi a dublat avantajul echipei sale. Până la pauză, tot gazdele în galben-negru au mai marcat, şi golul trei, prin Sorin Deaconeasa, în minutul 42, când a insistat la o minge ce părea pierdută şi a înscris în poarta goală.

De menţionat că antrenorul Florin Macavei a început jocul cu doi juniori de 15 ani, Luca Todor şi Raul Ştefănică, iar după pauză a mai introdus încă unul, pe Robert Stemate, pentru prima dată căpitan al echipei verzilor fiind veteranul Adrian Scrob. Iar divizionarii D au redus din diferență la mijlocul părții a doua, când, în minutul 67, Șofronea a executat o lovitură liberă de la 20 metri și mingea a nimerit transversala, revenind în teren, de unde, de la circa 10 metri, Levente Izsak, cu capul, a semnat ceea ce avea să rămână golul de onoare al eliminatei din competiție. Căci în ultimele zece minute tot gazdele au mai reuşit să înscrie, prin Gigi Pain în minutul 80 şi Andrei Aioanei în minutul 83, ca un frumos preambul în preajma reluării ligii a V-a, în weekend, la startul returului: Flacăra Parţa – ACS Dumbrăviţa 5-1 (3-0).

*

Flacăra Parța: Vasile Lascu – Andrei Bîce (min. 70, Ştefan Hugyesz), Adrian Milovan – cpt., Valentin Andruşca (min. 60, Raul Solonca), Cristian Ismail, Florin Ioviţu, Sorin Deaconeasa (min. 46, Andrei Mogoş), Andrei Aioanei, Gigi Pais, Dan Dragotescu, Bogdan Andriucă (min. 79, Cristian Nicolaescu).

Antrenor: Daniel Drăgan.

Pe bancă: Claudiu Ungureanu şi Alexandru Vidaci.

ACS Dumbrăviţa: Arpad Mikloş – Sorin Oneţ (min. 70, Ionuţ Bîrză), Adrian Scrob – cpt., Andrei Opîrlescu, Luca Todor, Raul Ştefănică, Cristian Stiopu (min. 46, Robert Stemate), Valeriu Şofronea, Fabian Vătavu (min. 70, Deian Pecarov), Levente Izsak, Flavius Cioancă (min. 70, Alexandru Contescu).

Director sportiv: Călin Mada. Antrenor: Florin Macavei.

Au arbitrat: Răzvan Drăgoi – Cristian Pleşa şi Bogdan Chiorpec. Observatori: Paia Pecarov şi Ioan Popa.

Fotografiile, iar mai jos restul rezultatelor din meciurile eliminatorii de astăzi (*clic pe imagine pentru mărire) …

După ce AS Bacova devenea duminică prima echipă calificată în turul 3 al actualei ediții a fazei județene pe Timiș în Cupa României 2017/8, jumătate dintre meciurile rămase de jucat la mijlocul acestei săptămâni în faza a doua s-au derulat după-amiază, victoriile împărțindu-se egal atât între gazde și oaspeți cât și între grupările din Divizia D Timiș și Campionatul Județean Timiș.

Dacă echipele din eșalonul 5 au obținut succesele pe teren propriu, în schimb calificările în deplasare au fost semnate de trei divizionare D, dintre care două de pe podium, liderul ACS Ghiroda și Voința Biled. Doar Baranyi a înscris pentru primii clasați în Divizia D Timiș în duelul cu timișorenii de la AS Tricoul 1 Iunie, din Seria 1 a Campionatului Județean, pe când scorul după-amiezii l-a semnat Voința Biled la Dudeștii Noi, în dauna Pindului, din Seria I a ligii a șasea, de ”Promoție”, în vreme ce Steaua Roșie Variaș, din Seria a 2-a de ”Promoție”, i-a egalat doar pentru scurt timp pe oaspeții ”uniriști”.Trei formații din liga a V-a au obținut așadar calificarea în turul 3 prin a elimina din cursă divizionare D, liderul neînvins al Seriei a II-a, CS Flacăra Parța, făcând scor încă din prima parte cu o garnitură experimentală a ”verzilor” Dumbrăviței, ASO Deta, a doua în aceeași serie secundă de ”Județ”, înscriind de 4 ori oaspeților din Gătaia, iar Voința Șandra, a șaptea în Seria 1, răsturnând scorul în ultimul sfert de oră și evitând de puțin reprizele de prelungiri.

Miercuri sunt programate ultimele 5 meciuri din faza secundă, dar AS FC Voința Valcani – Pobeda Dudeștii Vechi nu se dispută, Sporttim urmând a reveni în timp util cu foto-reportajul de la Flacăra Parța – ACS Dumbrăvița, însă până atunci iată rezultatele și marcatorii, denumirea grupărilor calificate fiind editată în bold:

ASO Deta – Progresul Gătaia 4-2 (2-0): Tiberiu Popoviciu 6 – penalty, 67, Flavius Minea 30, Sorin Gheju 80 / Sorin Berbece 65 – penalty, 85.

Voința Șandra – Timișul Șag 2-1 (0-1): Călin Moga 75, Mihai Rădac 88 / Cristian Racoceanu 25.

Steaua Roșie Variaș – Unirea Sânnicolau Mare 1-4 (1-1): Valentin Berbece 39 / Mircea Casian 30, 73 – două autogoluri, Vasile Bizău 43, 70.

Tricoul 1 Iunie – ACS Ghiroda 0-3 (0-1): Alexandru Baranyi 28, 49 și 53. Bară: Brian Filimon (59) – transversală.

Pindul Dudeștii Noi – Voința Biled 1-8 (0-5): Florin Mecles / Flavius Tomescu – 3 goluri, Nicușor Bogdan – penalty, Florin Sandu, Rareș Blaga, Cornel Mihalache și Eduard Butoi – câte unul.

Și… Flacăra Parța – ACS Dumbrăvița 5-1 (3-0): Bogdan Andriuca 2, 18, Sorin Deaconeasa 42, Gigi Pais 80, Andrei Aioanei 83 / Iszak Levente 67.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: