FOTO. Ripensia egalează din nou și în prelungiri și intră în vacanță într-o notă mai optimistă: 4-4 cu Luceafărul

Nou-promovata timișoreană a încheiat sezonul de toamnă fără a mai fi câștigat în Ciarda Roșie în Liga 2 de aproape 3 luni, din 16 septembrie, încă din etapa a opta, când semna printr-un 4-1 cu Metaloglobus a patra victorie acasă, însă astăzi după prânz Ripensia a preferat să vadă jumătatea plină a paharului, și bine a făcut înaintea vacanței de iarnă, bănățenii salvând un punct în prelungiri prin rezerva Darius Neamțu, intrat pe final și izbutind ceea ce reușea de două ori în prima parte golgheterul Mediop, și anume să-i egaleze pe vizitatorii bihoreni: Ripensia Timişoara – Luceafărul Oradea 4-4 (2-2).

Cum era de așteptat, vremea n-a ținut cu fotbalul în cea de-a doua sâmbătă din decembrie, frigul și unii stropi de ploaie anunțând intrarea în iarnă, dar prin prisma deplasării victorioase de sâmbăta trecută, la Suceava, unde partida începea cu întârziere pentru deszăpezirea gazonului, condițiile meteorologice n-au fost cele mai neprielnice, sufletele fiind cernite în memoria celui care a fost Majestatea Sa Regele Mihai iar minutul de reculegere fiind păstrat cu sfințenie în Ciarda Roșie.

La lovitura de începere avută prin Rusu și Mutu de vizitatorii orădeni veniți după succesul cu 0-3 la Sportul Snagov, timișorenii s-au aliniat cu o unică modificare față de 11-le de start victorios la Suceava, și anume Marius Toma în locul lui Horcea, dar și în lipsa lui Mihai Hecsko, Claudiu Matiş și a lui Luca, însă gazdele în galben-roșu s-au văzut surprinse rapid de un contraatac pe stânga, Vlad Rusu primind mingea înapoi, intrând în careu şi şutând la colţul lung: 0-1 în secunda 55.

Bucuria oaspeților a fost însă de foarte scurtă durată, căci Mediop a restabilit imediat egalitatea după ce a driblat doi fundaşi și s-a întors spre poartă, şutând de la 7 metri imparabil sub transversală, în dreapta goalkeeper-ului: 1-1 chiar în minutul doi. Excelent antidot la frigul de afară, africanul semnând prima reușită de la cea de pe ”Dan Păltinișanu” contra arădenilor. Iar imediat după egalare Popa a şutat în plasa laterală, de la 8 metri lateral dreapta, în urma unui contraatac.

Bihorenii au preluat însă partida sub control, dominând începutul de meci dar şi ratând pe măsură câteva bune situaţii, prin Codoban în minutul 7 sau Cuc în minutul 17, faze în care portarul timişorean Munteanu, la a treia titularizare succesivă, a fost la post.

O altă acţiune a vizitatorilor pe stânga, cu încă o pasă de la Mutu pe adresa lui Vlad Rusu, a dus la golul din minutul 24, când marcatorul orădenilor a bisat, plecând de unul singur spre poartă, intrând în careu şi modificând tabela de marcaj: 1-2.

Însă contrar cursului jocului, în minutul 29, la o acţiune pe stânga a lui Călin Toma, printr-o cursă de peste 30 de metri, la capătul căreia a intrat în careu şi i-a aşezat mingea în faţa porţii lui Mediop, africanul a înscris și el din nou, cu latul, din 7 metri: 2-2.

Vizitatorii puteau pleca la vestiare cu un favorabil 2-3 dar Marius Toma a respins în minutul 39 mingea care se îndrepta spre vinclu, balonul fiind şutat de Codoban din lovitură liberă de la 22 metri, perpendicular pe poartă, iar în minutul 41 Mutu a reluat balonul cu capul din 10 metri spre colţul lung însă portarul Munteanu a reţinut.

Unii cu ratările, alții, mai eficienți, cu golurile. Căci în mitanul secund, după numai trei minute de la reluarea partidei din etapa a XXI-a, Mediop a reuşit hat-trick-ul, scăpând pe contraatac şi lobând mingea de la colţul careului de 16 metri, din lateral stânga, peste portarul Goia: 3-2. Ripensia prelua în premieră conducerea…

Replica bihorenilor s-a înăsprit iar în minutul 60 Ţegle a primit primul cartonaș galben al jocului, pentru proteste, cinci minute mai târziu şi Codoban văzând cartonașul galben, pentru un fault la centrul terenului.

Luceafărul a pâlpâit din nou în minutul 70, când Rusu a scăpat spre poartă și a fost faultat în careu de Marius Toma, care a văzut și el cartonaşul galben, lovitura de la 11 metri fiind impecabil transformată de acelaşi Vlad Rusu, autor la rândul său al unui hat-trick: 3-3.

Se va păstra simetria?

N-a fost de acord Răzvan Trif, care în minutul 82 a prins o ghiulea de la circa 23 de metri, mingea poposind în vinclul porţii, în dreapta goalkeeper-ului: 3-4. Ripensia a pornit o nouă goană după egalare iar schimbările efectuate inspirat spre final de Radu Suciu au dat roade, în minutul 87 intrând Dumiter în locul lui Stoi ca apoi un minut mai târziu și Neamţu în locul lui Bobină, cu efect decisiv pe tabela de marcaj. Căci, într-un final dramatic, în minutele de prelungiri, mai exact în cel de-al doilea, Darius Neamţu a egalat nesperat din apropiere, la o minge ce părea a fi prinsă de portar: 4-4.

Egalare la potou și un finiș de campanie cu multe goluri înscrise în două apariții invincibile, la capătul interimatului lui Radu Suciu, care n-a triumfat în cele 4 apariții acasă dar a stabilizat totuși corabia nou-promovatei, aflată în fața unei vitale pregătiri de iarnă înaintea celorlalte 17 etape din retur, dintre care primele două în deplasare, la Sportul Snagov și ASA. Până una alta, cu 5 puncte avans față de zona retrogradării, Ripensia poate totuși răsufla ceva mai liniștită, chiar dacă nu foarte, foarte liniștită.

*

Ripensia: Dalin Munteanu – Adrian Popa, Gabriel Stoi (min. 84, Dumiter), Marius Toma, Claudiu Apro, Călin Toma – Adrian Zaluschi, Laurenţiu Tudor, Adrian Ungureanu – Sebastian Bobină (min. 85, Darius Neamțu) – Ndiaye Mediop.

Antrenor: Radu Suciu.

Pe bancă: Iulius Rădulescu – Flavius Vlădia, Andrei Horcea, Denis Golda.

Luceafărul Oradea: Alin Goia – Adrian Balea, Andrei Tînc, Alin Mutu (min. 46, Constantin Roșu), Răzvan Trif, Claudiu Codoban (min. 66, Andrei Antohi), Iulian Cuc, Alexandru Dulca jr., Alin Țegle, Dacian Ban (min. 57, Da Luz Rocha) – Vlad Rusu.

Antrenor: Cristian Dulca.

Pe bancă: Alexandru Gudea – Daniel  Ciobanu, Darius Feher, Raul Toie Chiş.

Arbitri: Paul Unimătan (Sălaj) – Joszef Peter (Covasna) şi Cristian Voicu (Focşani). Arbitru de rezervă: Dan Bălan (Deva). Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Viorel Lolea (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: