FOTO. Sas deschide scorul contra campioanei dar CFR Timișoara cade de la 1-1 în minutul 80: 1-6 cu Olimpia Cluj, lider cu punctaj 100%

Secund clasata nou-promovată în Superliga de fotbal feminin a deschis scorul în această seară la reprezentația finală pe teren propriu din returul elitei, și tocmai împotriva liderului campion cu punctaj maxim înaintea rundei finale, însă alb-vișiniile au capotat în cele din urmă în ultimele zece minute ale duelului din etapa a 17-a: CFR 1933 Timişoara – Olimpia Cluj 1-6 (1-1).

Puţinii spectatori prezenţi în tribuna ceferistă de la ora 18, circa 45 la număr, au fost mulţumiţi, ba chiar plăcut surprinși de rezultatul consemnat până în minutul 80, când scorul era egal, 1-1, iar cu mai mare atenţie, mai ales în cazul schimbărilor, din păcate neinspirate pentru bănățence, gazdele ar fi putut știrbi recordul perfect al multiplei campioane din nou detașat desprinsă în clasament. Însă scorul a devenit dezastruos în ultimele zece minute, când CFR a încasat nu mai puțin de cinci goluri, aproape unul după altul.

Fără antrenorul Florin Bugar şi în absenţa lui Titi Nedela, înlocuitoare la alb-vișinii a selecționerului federal la nivelul fotbalului feminin juvenil fiind antrenoarea Andra Vela, ocupanta locului secund a încasat ceea ce ar fi cea mai grea înfrângere a sezonului pe teren propriu, eşec care ar putea-o coborî la finalul campionatului pe locul trei.

Chiar dacă liderul ardelean a dominat copios începutul de repriză, cele care au înscris au fost timişorencele, prin Loredana Sas, proaspăta semnatară a unei treceri la viitoarea secund-divizionară de handbal SCM, cu un lob peste portar de la 23 metri: 1-0.

Oaspeţilor nu le venea să creadă, așa încât clujencele au luat cu asalt poarta ceferistă și au ratat din situaţii favorabile dar până la urmă au și reuşit golul egalizator, în minutul 39, prin Ciolacu, cu un şut de la 18 metri direct în vinclu: 1-1. Rezultat cu care s-a încheiat prima repriză…

După pauză, dominarea liderului a fost categorică, posesia mingii a fost de 75% în favoarea vizitatoarelor, care au și trimis de două ori balonul în transversală, prin Voicu în minutul 51 şi Borian (min. 82).

A venit în cele din urmă şi golul doi al Olimpiei, un minut mai târziu, chiar cel mai frumos, o foarfecă laterală a lui Ciolacu, din 8 metri, în urma unei centrări de pe dreapta a lui Giurgiu. Descătușare și o firească detașare…

Iar până la final, implicit, clujencele au mai reuşit patru goluri prin Vătafu (min. 85, 87), Voicu (min. 88) şi Ciolacu (min. 89), care a semnat astfel un hat-trick.

Pentru ceferiste mai urmează două deplasări, una la Odorheiu Secuiesc, pe 3 iunie de la ora 11, cu Vasas Femina, în etapa a 18-a și ultima din sezonul tur-retur, iar alta în restanța din runda a X-a la Iași, cu Navobi, pe 10 iunie.

Rezultatele penultimei etape, încheiată astfel azi pe CFR, precum și clasamentul la zi și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă.

*

CFR Timişoara: Mihaela Durlă – Lidia Şuveţ, Mihaela Molnar, Claudia Bistrian, Denisa Heişu, Adelina Coni Ion, Ozana Ababei, Ionela Voica (min. 82, Bianca Biriş), Loredana Sas (min. 88, Sabina Scurtu), Manuela Voica (min. 87, Elena Obrad), Valentina Grigore (min. 70, Bianca Ienovan).

Antrenor: Andra Vela.

Pe bancă: Larisa Radu şi Casiana Chişerău.

Olimpia Cluj: Lavinia Boanda – Lidia Havristiuc, Ioana Borian, Teodora Meluţă, Adina Giurgiu, Dariana Indrei, Ştefania Vătafu, Andreea Voicu, Maria Batea, Alexandra Lunca (min. 46, Beatrice Tărășilă), Mihaela Ciolacu.

Antrenor: Marius Suller. Pe bancă: Giorgiana Darle. Au mai fost înscrise pe raport Cristina Carp, Daiana Mureşan şi Ştefania Moraru.

Arbitri: Alexandru Manea – Patricia Samsudean şi Alexandru Filip.

*clic pe imagine pentru mărire

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Feminin: