FOTO. Șase fotbaliste de la CFR Timișoara, implicate activ în campania națională #sepoate pentru susținerea investițiilor în căile ferate: strângere de semnături în Gara de Nord

Reprezentante ale ocupantei locului 2 la mijlocul turului în elita fotbalistică feminină a României cu 4 victorii din 5 apariții și un număr record de goluri marcate egal celui al campioanei lider Olimpia 1 U.T. Cluj au fost astăzi trup și suflet părtașe la startul campaniei naţionale pentru susţinerea investiţiilor în căile ferate.

Demersul a fost pus pe șine astăzi în Timişoara chiar în incinta Gării de Nord iar la acțiunea de sensibilizare au participat şi şase jucătoare ale medaliatei la zi cu bronz în elita feminină CFR 1933 Timișoara, sportive care au făcut lobby acțiunii #sepoate, prin care se strâng semnături pentru modernizarea vagoanelor de tren din transportul feroviar românesc.

După deplasarea câștigată cu 0-6 duminică la CS Real Craiova și într-o pauză competițională până la o altă ieșire programată pe 29 octombrie la CSȘ Târgoviște, sportivele Larisa Grigore, Maria Neacșu, Mihaela Dîrlă, Elena Obrad, Lidia Șuveț și Adelina Ion, însoțite de președintele grupării CFR 1933 Timişoara, Constantin Nedela, și antrenorul echipei, Florin Bugar, au răspuns activ campaniei #sepoate, fotbalistele prezentându-se pregătite cu mingi semnate cu autografe, pentru a le face cadou oficialităților, și s-au mobilizat cu strângerea de semnături.

Campania #sepoate își propune strângerea a două milioane de semnături pentru o petiție online în vederea introducerii în Proiectul de țară cu ocazia Centenarului România 100 a necesității finanțării obligatorii pentru calea ferată și modernizarea infrastructurii de transport feroviar. Anunţată a sosi la ora 14 şi 20 de minute, garnitura ce efectuează transportul de călători pe calea ferată pe ruta Bucureşti – Timişoara – Budapesta a depășit ca întârziere sfertul academic, dar nimic cu adevărat neobișnuit pentru acest domeniu, circa 30 de minute, fotbalistele de la CFR strângând semnături în Gara de Nord din Timișoara odată cu sosirea noului vagon modernizat atașat trenului. Momentul a fost completat cu alocuțiunile oficialităților implicate în această campanie. Vagonul de clasa a II-a modernizat în România rezervat campaniei va efectua rute în aceste zile prin țară, atașat trenurilor, având drept destinație centrele celor opt regionale CFR la nivel național.

Proiectul este al Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane iar de menţionat este şi că finanţarea e asigurată din fonduri europene, cu contribuţie de la bugetul de stat.

Aceeași federație răspunde și de stadionul CFR de lângă ”Gara Mare”, ajuns într-o stare avansată de degradare, arenă pe care joacă garniturile grupării feminine CFR Timişoara precum și echipele de juniori ale aceluiași club, dar de exemplu şi CS Universitatea de Vest din Timişoara. Paradoxul face ca sportive în alb-vișiniu să se fi alăturat trup și suflet campaniei în favoarea susținerii căilor domeniului căilor ferate românești, în vreme ce ele însele întâmpină dificultăți legate de desfășurarea activității fotbalistice la parametri adecvați, dat fiind constrângerile financiare de care se lovește gruparea CFR.

Întrebat de Sporttim în privința sprijinirii echipei feminine de fotbal medaliată cu bronz la nivel național în Superliga 2016/7, directorul de infrastructură Alexandru Simu a răspuns că este ”mulţumit de performanţele realizate dar sprijinul nostru este deocamdată numai moral, financiar mai puţin. Nu vedeţi că primăria nu se implică în această disciplină!? În alte oraşe, gen Voluntari, care şi-au făcut nocturnă la teren, primăria are un cuvânt de spus şi roadele se văd, iar la noi nu se poate…” În fine… Iar fetele și-au văzut și în continuare de strângerea de semnături, inclusiv în mijloacele de transport în comun…

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Feminin: