FOTO: Timișul Șag – Unirea Sânnicolau Mare 2-2 (1-1). Declarații Muntean, Căprărescu

Încă o remiză și sâmbătă la matineu în Divizia D Timiș, după cea de la inaugurarea vineri a etapei a 28-a, de astă dată pe terenul campioanei de toamnă, astăzi a doua, care n-a mai înregistrat semnul ”X” de 15 runde, stopând măcar o serie de două eșecuri acasă: CS Timişul Şag – Unirea Sânnicolau Mare 2-2 (1-1).

Pe căldură, astăzi de la ora 11, pe terenul din localitatea Şag, în cadrul etapei cu numărul 11 din returul Diviziei D Timiș, au evoluat două echipe fruntaşe ale campionatului, gazdele de pe locul secund, CS Timişul, respectiv oaspeţii de pe poziția a cincea, cei de la CS Unirea, garnituri care au jucat săptămâna aceasta, la mijlocul ei, şi semifinalele din faza județeană a Cupei României, primii calificându-se în finala competiţiei iar oaspeţii părăsind cursa. Timișul a abordat și partida de astăzi tot în calitate de organizatoare, precum miercuri, iar sânmiclăușenii tot drept vizitatori, ca marți, dar de astă dată, după un meci frumos, cu patru goluri şi cinci bare, 2-3 la acest capitol pentru oaspeţi, a rezultat o remiză. A doua afară în acest retur pentru CS Unirea, pe când cei din Șag s-au redresat nițel în campionat cu o victorie și încă un punct după o serie de 4 înfrângeri. În tot cazul, Timișul a rămas cu doar două apariții fără gol primit în sezonul de primăvară din ”D”.

După ce Cătălin Crișan a nimerit transversala cu un şut de la 25 de metri în minutul 12, prevestind că trupa lui Nicolae Căprărescu nu a venit în vizită la Şag, cei de la Unirea, prin Andrei Cărpinișan, deschideau scorul în minutul 14, la o pasă primită de la Galea, primul intrând în careu, piruetă şi şut la colţul scurt, învingându-l pe portarul Burtic.

După gol, mult nu a lipsit ca vizitatorii să aibă 0-2 dar din nou stâlpul porţii din dreapta s-a opus golului la lovitura de cap a lui Dorin Blaga din 6 metri, însă cu preţul accidentării. Acesta a necesitat îngrijiri medicale, ca apoi să revină în teren.

La prima acţiune mai periculoasă a Timișului, Rareş Anghel a egalat pentru secund clasați în minutul 39, cu latul din 10 metri, după ce portarul Sitaru a respins la prima fază şutul lui Denis Bud din afara careului de 16 metri: 1-1. Iar la pauză gazdele puteau să intre la vestiar în avantaj, Butura recuperând o minge la centrul terenului, după care i-a pasat excelent lui Petru Râmneanţu, care, de la 16 metri, a nimerit transversala.

Ca apoi Rareş Anghel să se avânte spre poartă de unul singur, fiind faultat la 16 metri, fază la care s-a lăsat foarte bine avantaj, după care a intrat în careu şi, de la 8 metri lateral stânga, a trimis mingea puţin pe lângă poarta goală.

La reluare, în mitanul secund, o nouă bară în minutul 56, pentru oaspeţi, după un corner, centrarea lui Bataneaţ fiind reluată cu capul de Uzun din 7 metri, de unde a nimerit stâlpul din stânga porţii apărate de Burtic.

O nouă bară pentru gazde, la centrarea lui Butura de pe partea dreaptă, Denis Bud, din careu, şutând în stâlpul porţii.

A venit însă totuși şi golul doi pentru gazde, după ce Denis Bud a executat foarte bine o lovitură liberă de la 17 metri, şut pe jos în stânga lui Sitaru, şi a preluat conducerea tot spre finele reprizei, dar a celei de-a doua, în minutul 82.

Nici bine nu a intrat în teren și Robert Pînzaru a egalat cu un şut pe jos de la 9 metri lateral dreapta, în minutul 89, cu prima sa atingere a balonului. Sa încheiat 2-2 la goluri, iar la bare a fost 2-3 după un joc chiar foarte bun.

De la gazde au lipsit Cosmin Bogdan şi Dan Raţiu, ambii fiind accidentaţi, pe când Artimon şi Vlăduţi s-au retras din activitatea sportivă, după cum ne-a declarat managerul Timişului, Adrian Ianoşev, și au primit şi carnetele de legitimare, iar Ciprian Palade a fost în deplasare la un turneu de fotbal cu o selecționată a României, peste hotare.

*

Timişul Şag: Burtic – Beloescu, Cornel Bud, Bobu, Narcis Damian, Gheorghe Costescu, Denis Bud, Adrian Butura, Racoceanu (min. 65, Mărgineanţu), Râmneanţu (84, Florin Damian), Anghel (min. 56, Alin Buruiană).

Antrenor Iulian Muntean.

Pe bancă: -.

Unirea: Marius Sitaru – Uzun, Cărpinişan, Opriş (min. 85, Jivici), Bataneaţ (min. 67, Bizău), Galea, Crişan (min. 77, Bogdan Costea), Manoliu (min. 88, Pînzaru), Blaga, Dima, Florescu.

Antrenor Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Timiş, Wilheim şi Cozma.

Arbitri: Florin Brădău – Claudiu Boici şi Dragoş Ghinea. Observator de arbitri Marcel Boboc iar delegat de joc Florin Lup. În tur, 1-0.

*

La cald…

Iulian Muntean (antrenor Timişul Şag): ”Da, o victorie în Cupă şi calificare în finală, și da, este un egal, eu spun că a fost echitabil, de la 0-1 am întors la 2-1 pentru noi. Mai aveam câteva minute şi reuşeam să câştigăm… Am avut o echipă complet schimbată, patru-cinci jucători nu mai avem de la început, astăzi a venit rândul tuturor să joace și au demonstrat că merită să fie titulari. Per total, am cedat iniţiativa în a doua repriză şi s-a văzut chestia asta în rezultatul obţinut. Dar, repet, prima repriză a fost mai bună, am avut şi două bare, dar și ei au avut trei, însă asta nu se pune. Am aflat că vom juca finala judeţeană a Cupei României pe Dan Păltinişanu și sper ca băieţii să dea totul, o dată în viaţă prinzi o asemenea ocazie”.

Nicolae Căprărescu (antrenor Unirea): ”Da, două meciuri în nici cinci zile este foarte greu. O înfrângere în Cupă, un egal în campionat astăzi. Da, m-a bucurat foarte mult jocul din prima repriză, iar Cărpinişan, dacă ar fi marcat imediat la ocazia care a avut-o după gol, 2-0 şi ar fi fost cu totul altceva… Aşa este, că la noi, la români, ne mulţumim cu puţin dar vrem mult. Mentalitatea jucătorilor încă lasă de dorit. Am remarcat de fapt că gazdele au jucători experimentaţi, trebuie experienţa asta în joc, ei ne-au dat două goluri la două ocazii avute. Important este că, deși cu tineretul nostru era să şi pierdem, schimbarea asta inspirată a fost bună, căci a marcat jucătorul meu chiar la prima atingere. Mă bucur pentru el, căci azi noapte a fost şi la lucru, ăsta a și fost motivul pentru care nu a jucat titular. În schimb, una peste alta, rezultatul este echitabil”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 2

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: